Frie tøyler skaper kreative barn

Hva gjør de om der ikke finnes noe å trykke eller se på? I går våknet jeg og Sonja til café på kjøkkenet. Jentungen hadde overnatting og de hadde ligget våken kvelden før og planlagt menyen og hva de skulle lage. De hadde også laget vitser. Vitsecafé kalte de den vel.  Skal de ha frie tøyler, så er det bare å lukke øynene og la leken bli ferdig før man ser hva som skal ryddes. Dette var det vanskeligste for meg da jeg ble mamma. Å slippe opp og la henne få holde på som hun ville. Men jeg ønsket hele tiden at det skulle være sånn. Det var sånn jeg hadde det. Jeg fikk tulle og holde på selv om det lagde gris og rot – så lenge jeg var kreativ. Og det var jeg.

(annonselinker) Overdel HER. Bukse HER.

Sonja er søsteren til Trampe, som var kjæresten min i litt over ett år, for to år siden. Jeg fikk liksom lov å holde kontakt med familien, selv om jeg ikke har kontakt med ham. Det er fint. Jentungen og datteren til Sonja er gode venner, og for tre år siden var jeg med dem Cambodia. Altså, barnebarna i den familien og morfaren. Også jeg og jentungen. Her er noen bilder fra den reisen. Og her er innlegg om fattigdommen der.

Jenta hadde overnatting, og etterhvert kom det enda ei klassevenninne på besøk. Sonja reiste og jeg satt meg ydmykt og stille ned for å jobbe i skjul. De lekte litt i kjelleren også, hvor jentungen har fått lage hytte i den ene boden (jeg trenger ikke to boder for å stable masse greier i). Da vi hadde en time med ro var det bare å gripe vaskekluten og få orden på kjøkkenet. Det var ille, men det var kjærlighet. Dessuten hadde barna gjort sitt for å rydde opp.

Ettermiddagen endte i at daten min hentet oss for å dra på Ikea. Jenta har møtt ham noen ganger nå, og det er viktig for meg. Vi går under kodeordet kompiser enn så lenge. (Tenkte at jeg skal skrive et innlegg om dette også. Hvordan forholde seg til barna med nye mennesker i livet. . .) Vi fant madrass, men senga gikk ikke inn i bilen og det var fullt på hjemlevering. Da får det vente til etter Dubai! Kvelden gikk til å jobbe med bilder til teamjegliker. Formbilder. Så var det himmelsk godt å sove i natt, for å våkne til sol i dag! Jentungen vil dra i parken, så da blir det parken.

I kveld tenkte jeg skrive et innlegg om hvordan gå videre uten en skikkelig avslutning. Det har vært ønsket fra flere lesere. Lag en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *