Gresskar og gresskarkjerner

Det er en første gang for alt, og i dette tilfellet var det gresskar. Første gang for meg, men ikke for jentungen. Hun visste nemlig alt hva vi skulle gjøre. Jeg ble mer en sånn sidespiller som sto ved siden av og fulgte med. De kuleste for min del ble å steke gresskarkjerner.

Det er ikke en vanskelig jobb. Første tegna vi sånn cirka hvordan det skulle være. Dette brukte vi en sprittusj til. Mens jeg skriver ordet sprittusj innser jeg at det mest sannsynlig er første gang i mitt liv jeg faktisk skriver det. Vi skjærer ut topplokket først. Kul opplevelse å bare løfte av lokket og se alt som befant seg på innsiden i et stort hult rom. Som et eget drivhus. Jentungen starter straks å grave ut det som er å grave ut, mens hun plukker kjerner fra fruktkjøtt og sorterer det i en skål for seg selv.

Når det er gjort, er det bare å skjære ut resten.

Og hva gjorde vi så med disse? Jeg skylte dem i en sil, la de på et bakepapir mens jeg trykket noe papir over dem for å ta vekk litt vann. Så smurte jeg en ildfast form med kokos-smør og la alle disse godbitene oppi. Jeg strødde litt Himalaya-salt over.

Inn i stekeovnen på 200 grader. Cirka en halvtime. Jeg rørte litt rundt i dem hvert tiende minutt.

Disse ble kjempegode! Jeg knasket på dem mens jeg drakk te og leste bok i går kveld. Jentungen har med seg en liten boks på skolen i dag.

Se innlegget med tips til ting og tang til Halloween her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *