Anette søker kjæreste

/annonse

Når vi møter noen, hvor ærlig er vi egentlig? Tør vi si hva vi egentlig ønsker? Jeg har bestemt meg for å gjøre det nå. Jeg sier ikke at alle drømmer går i oppfyllelse, men jeg tror at desto mer ærlig vi er om hva vi ønsker, desto mer sannsynlig er det at det skjer.

Min drøm er å møte en mann som jeg føler meg i ett med. En som får meg til å le, og som liker å snakke om rare ting. Jeg liker å prate meg inn i fiktive historier med venner, til vi er så langt fra hvor vi startet at vi begge har reist inn i en annen verden. Og den jeg skal være sammen med, skal også være min beste venn. For hvordan skal jeg kunne tilbringe mer tid med ham, enn med noen andre, hvis han ikke virkelig er min beste venn? Jeg ønsker at denne mannen bryr seg om helse og verden. At han ser lengre enn til nesetippen og at han skjønner hvordan verden og livet er i konstant forandring. Jeg vil reise mye, sammen. Oppleve andre kulturer og eventyr.

Utseende og alder har jeg ingen spesifikasjoner på, så lenge han tar vare på seg selv. Det ytre er vakkert som et resultat av det indre. Det har jeg lært. Men om han er høyere enn meg, så er det koselig. Og om han liker å trene, eller være i naturen, så vet jeg at jeg kan dra han med meg ut. Med mindre det er han som drar meg til fjells. Aktivitet er sunt for kropp og sjel!

Mat. Ah, du trenger altså ikke være en kokk og lage all mat. Jeg liker å lage mat til andre. Men jeg spiser vegansk, på grunn av etiske årsaker, og det hadde vært fint om du også gjorde det. I det minste, var villig til å ikke spise kjøtt. Om du er på vippepinnen går det fint, jeg skal lage nok god mat til å overbevise deg om en helt ny og fantastisk matverden.

Barnslig. La oss leke og tulle og bare gi faen i hva alle andre tror og mener. Så lenge vi er gode mot oss og andre. La oss respektere hverandre og ha masse tillit. Og la oss for all del være vekk fra medier og skjermer så ofte som overhodet mulig, for det er da livet virkelig skjer. Når vi er tilstede med hverandre – og andre. La oss finne på masse fint med gode venner. Høre på fantastisk musikk og lage fantastisk mat. Fyll og fest på byen er jeg ferdig med. En gang i blant kan jeg henge på, men det gir meg ikke noe lengre. Jeg har barn. Jeg kan ha flere. Men jeg må ikke ha flere. Vit at barnet mitt er et menneske som kommer med i pakken. Ikke så ille det, det er fantastisk at man kan påvirke et menneske i oppvekst til å ha gode verdier. Nesten som et spill man vil seire.

Jeg setter så stor pris på ærlighet, at jeg vil ha det selv om det gjør meg sint, trist eller frustrert. Ærlighet trumfer alt. Det er det som holder alt sammen og får det til å vare – kanskje evig. Hvis jeg er sliten og oppfører meg som en drittunge, så vil jeg høre at jeg gjør det. Da har jeg i alle fall blitt det bevisst og kan velge å ta meg sammen, forhåpentligvis. Jeg er ikke langsint. Om jeg blir veldig sint for noe, blir jeg som regel veldig lei meg kort tid etterpå.

Han må akseptere meg og min fortid og alle mine sprell. Jeg er trofast, ærlig og lojal, men jeg har både bagasje og erfaring som kunne tilhørt en olding. Jeg liker å lære. Jeg liker å se på dokumentarer om universet, tid og rom. Jeg liker å følge litt med på teknologien som både skremmer og fascinerer meg. Og jeg vet helt sikkert at jeg kan bidra, og bidrar, til at verden blir et bedre sted. Ta meg gjerne på ordet, og bli gjerne med.

Og ja. Jeg er selvstendig. Det må han tåle. Altfor mange ber om en selvstendig kvinne, men tåler det likevel ikke. Jeg er initiativrik, optimistisk og med tiden – mer realistisk.

Jeg vil ikke ha noen rundt lillefingeren, jeg vil heller ikke være rundt lillefingeren til noen. Jeg liker å se mine feil og setter pris på å høre det når jeg tar feil. Jeg er kosete som få, og jeg elsker nærhet. Pusk meg i håret, på ryggen, på magen. Hvor du vil, men ikke på samme sted for lenge. Da blir det vondt.

Hjemme er det rent. Jeg setter pris på at min fremtidige mann liker å ha det rent. Så lenge man er villig til å lære, så kan jeg lære det bort. Jeg har det inn under neglene, om det går an å si. Hardtarbeidende og ekstremt renslig – min oppvekst. Tja. Jeg kommer ikke på så mye mer i skrivende stund. Men jo, for Guds skyld, ha økonomien på stell. Det er slitsomt å være den dama som betaler mest. Det har jeg gjort for mange ganger. Jeg savner å bli spandert på og dratt med på ting. Det er hyggelig. Jeg gjør det selv, derfor kan jeg vel også ønske det?

Jeg liker fine ting. Jeg liker å ha det fint hjemme, og jeg liker å kle meg fint. Det betyr ikke at jeg trenger dyre ting eller for mange ting. Det betyr bare at jeg liker å ommøblere og lage det fint hjemme og fornye hjemmet i blant. På en kunstnerisk måte. På samme måte som jeg er kreativ til fingertuppene og liker å både tegne, male, skrive, fotografere og skape nytt.

Så. Til sist. Min fremtidige mann ser også at det er slitsomt å vaske speilet hver gang vi pusser tennene. Og han liker ikke hår i vasken. Han synes også det er fantastisk at jeg mediterer hver dag. Han trenger ikke gjøre det selv, men det hadde jo vært helt magisk om vi kunne meditere sammen.

Det ville vært å søke nåla i høystakken om han også skulle vært halvt nederlansk og indonesisk, men det hadde vært magisk. 

Med liten tro på nettdating, skal jeg nå teste nettopp dette fenomenet. Jeg er skeptisk, til tross for at en av mine nærmeste venninner fant sin kjæreste på Tinder. De har nå barn og hus sammen. Og min kjære farfar, som fant sin kjæreste på Internett. De har det så kult sammen. Reiser masse og har en felles interesse i å dyrke masse fint i hagen. Som forøvrig ser ut som et lite paradis.

For noen enkle grep, tenker anti-nettdater Anette mens hun trykker seg inn på Match – med en ærlig agenda.

Steg for steg tar chatte-bot´n Lara meg gjennom de første spørsmålene. Typ om jeg er gutt eller jente, hvor jeg bor og hvor gammel jeg er. Jeg liker designet, spesielt når det tar meg til neste steg. Nå spør de om jeg er skilt og så videre. Og om jeg ønsker barn. Hva vil jeg? Ha et forhold. Ja, det er jo det jeg innerst inne vil, så da må jeg jo være ærlig og trykke det. Å date for moro eller ligge rundt – det har jeg ikke tid til, heller ingen interesse av.

Den spør etter utdanning. Æsj, det er så komplisert med alt det forskjellige jeg driver med. Jeg har ikke batchlor i noe på papiret, men erfaringsmessig har jeg jo drevet for meg selv i lang tid. Jeg velger å holde det for meg selv. Når den spør hvor høy jeg er, snakker den engelsk. Jeg må rett og slett gå inn hit og konvertere. Skulle valgt norsk versjon, det gjorde jeg visst ikke.

Vel, jeg kom meg gjennom. Nå skal jeg gi dette et par uker. For oppdragets skyld, og for det faktum at det er litt tabu å snakke om seriøs nettdating.

Alder, jeg er ikke så nøye. Jeg har barn med en som er 16 år eldre enn meg, men jeg har også (for noen år siden) vært med en 20-åring som var greit oppegående. Det handler ikke om alder, men erfaring. Synes forøvrig han mannen på bildet under var greit fin. Jeg er svak for pene tenner. Muligens fordi jeg selv har gått igjennom mange runder med bøyle, gane, streng og regulering som ungdom.

Jeg selv har kommet til det punktet hvor jeg har det bra alene. Takk, Gud. Det har vært helt fantastisk å komme hit. Så heller alene, enn noe halvveis. Det jeg er mest lei, er å havne med noen som ikke vet hva de egentlig vil. Det har jeg gjort flere ganger. Brukt flere måneder med tid og energi fordi jeg har ønsket noe seriøst, og tenkt at den andre snart vil det også. Eller at han bare trenger tid.

Jeg brukte rett og slett denne annonsen til å annonsere meg selv. Dette var befriende og kult. Jeg vet ikke om jeg ender opp med kjærligheten i mitt liv, men kanskje noen andre tør å søke etter sin. Og kanskje han eller hun finner den. Om hvis du har møtt noen på nett selv, eller kjenner noen, kanskje du vil dele historien med oss andre her i kommentarfeltet? Det er alltid fint å lese historier.

Jeg har prøvd ting som Tinder og andre kanaler. Veldig kort. Jeg blir raskt sliten av mange samtaler. Men jeg tror det er uhyre viktig å være dønn ærlig i profilen sin. Hvorfor gidde å i det hele tatt skrive med noen som ikke er ute etter det samme som deg? Du kan aldri endre noen, og det verste er å gå inn i noe og tenke at «han endrer nok på den egenskapen etterhvert».  Vær ærlig. Det er befriende og helt ufarlig. Mennesker får faktisk mer respekt for deg, desto mer ærlig du er.

Er det din tur nå?

Du får 3 dagers kostnadsfritt medlemskap om du klikker deg inn på Match HER. Linken gjelder fra 1-30.november

4 kommentarer

 1. Jeg møtte faktisk min kjære på datingsiden Hot or Not!
  Veldig avslappa og trygt forhold. Tok en sjans å flytta sammen etter kort tid. Nå er det gått 1 år siden vi ble sammen å jeg gleder meg hver dag til å være med han 🙂

 2. Jeg møtte mannen min på en nettside kalt decate, vi har vært sammen i over 5 år, og giftet oss for 1 mnd siden❤️

 3. Englemor og mor

  Nettdating kan være bra det Jeg møtte min kjære via Match for over 10 år siden. Vi er gift og har det godt.
  Lykke til.

 4. Stine Malene Lund

  Fantastisk og ærlig innlegg. Det er noe med å vite hva man vil ha og hva man fortjener.

  Jeg traff min samboer gjennom datingappen Happn faktisk. Jeg hadde gitt opp mannfolk og apper, etter nok en mislykket date/mann og bestemte meg for at nå er det nok. Slettet alle apper, bortsett fra den ene som jeg glemte. Plutselig dukket det opp en match og en melding, og vet du hva, jeg visste at det var riktig bare etter den første meldingen Sykt! Nå er vi samboere og har straks vært sammen i 1,5 år. Har aldri hatt det så bra før! Alle de klisjeene om at ‘den rette dukker opp når du minst aner det’, og ‘du bare kjenner at det er den rette’ ble oppfylt. Nå gir det på en måte mening at jeg traff så mange apekatter først.

  Masse lykke til med nettdating Anette! Satser på at din rette dukker opp om ikke så lenge

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *