Jeg har et anstrengt forhold til julen

Hei, kjære leser. Dagene går raskt i ukene hvor jeg har barnefri, særlig når jeg løper fra møte til møte. Jeg fikk en spansk jente som satt her ved siden av meg, til å ta et bilde av meg. Så unorsk og deilig å gjøre sånt. Sitter på Espresso House på Solli Plass og skriver.

Om mindre enn to timer skal jeg på kurs. Kurs til å bil bedre til å presentere og holde foredrag. Man kan alltid bli bedre, og jeg elsker å holde foredrag. Desto tryggere jeg er, desto bedre blir det. Jeg vet jo intensjonen bak det jeg snakker om.

Julen tar meg i helene, og jeg liker det ikke. Noe med den julen. Jeg har ikke familie her i Oslo, og det koster faktisk å reise. I dag ble jeg invitert med venner til å feire, noe som flere burde gjøre. Vi er veldig på det å være med familien i jula, men det handler vel om å samles på kryss og tvers.

Jeg har allerede lagt en plan for julen. Den blir ikke som noen annen, for jeg har nemlig søkt om å hjelpe til på Alternativ Jul i Oslo. Jeg og jentungen har fått lov til det, og jeg tror det vil bli en lærerik jul. Dessuten er sikkert noe hun selv kommer til å lære

Jul er for barna. Det er det ingen tvil om. Jeg selv får helt vondt av julen. Kanskje fordi jeg ikke har A4-familien som jeg har knyttet julen opp mot. Som veldig mange knytter julen opp mot. For tre år siden ble jeg i Fredrikstad hos en familie som ikke ville la meg gå rundt i Oslo alene. Året etter feiret jeg meg kjæresten jeg da hadde, og hans familie. Det var veldig hyggelig. Da var det ikke like ille.

Sist jul var jeg igjen alene, men da valgte jeg å feire alene i New York. Jeg lagde en video av hele reisen. Det var fantastisk og jeg er så glad jeg gjorde det for meg selv. Se videoen her, kanskje du får lyst å gjøre noe lignende for deg selv?

Jeg postet også et innlegg om Spania og teamjegliker, hvis du har lyst å være med på neste reise. Sjekk dette innlegget.

2 kommentarer

  1. Mari Brandstad

    Tusen takk for flott og tankevekkende innlegg. Selv er jeg heldi. Jeg bor ganske nært familien min, og jeg elsker julen. Men, jeg kjenner likevel noen ganger på denne følelsen av å være helt alienated fra omverdnen. Jeg òg har prøvd å reise alene noen ganger, og det er virkelig en fin opplevelse. Flott å se at noen andre tør òg! Filmen din var veldig fin ❤

    1. tingjegliker

      Tusen takk for fin kommentar, Mari. Julen er i alle fall noe unikt på mange måter. Enten man samles eller splittes. Mange følelser. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *