Nå kan ikke veganere klage mer

Her har du en typisk norsk frokost. «Ost, skinke og sjokolademelk». Og det er vegansk. Blir du veganer, skal du til evig tid svare på spørsmålet: Men hva spiser du da?

Vel. Jeg spiser alt som ikke kommer fra dyr, eller inneholder dyr. Og det er vanvittig masse. Naturen har laget alt vi trenger den! Og visste du at du har reseptorer for planter i kroppen? 😉 I dag fant jeg hvitost og «skinke» på Kiwi. Stas å ta dette med hjem og kombinere det med smør-favoritten vår fra Berit Nordstrand. Smøret som du forøvrig også kan steke og bake med!

Ungen har godkjent smaken og jeg jublet på innsiden!

Under ser du flere av mine favorittprodukter. Jentungen elsker både sjokolademelken, og yoghurten. Ingen melk. Null stress. Soya Cuisine –wow! Har brukt den mange ganger, og gjestene mine er alltid imponert over maten jeg lager med den. Enkelt å ha i med pasta, brokkoli og sopp. Vegetarian Taco kom jeg over i dag. Den er vegansk.

Alle produktene under fant jeg på Kiwi, sett vekk fra yoghurten med vaniljesmak. Den er fra Meny. Men både Kiwi og Rema 1000 pleier å ha den med blåbær og naturell. Vi har også kjøpt den nyeste fire-pakningen som har banan, jordbær, mango og mer. Jentungen spiste alle på samme dag tror jeg.

Det er fint å vise at det er mulig å gi ungen sin rikelig med mat, og nogenlunde det vi er vant til i norsk kost fra før, uten at det er fra dyr. Hvis ei ku er lei seg for å bli fratatt ungen sin for å bli stående å bli melket til den er så utslitt at den dør, for at vi skal få melk som vi ikke trenger, så er det vel ikke noe å lure på når vi har produkter som smaker minst like godt – og kommer fra noe så rent som planter!

En ting til er, vi sier at det er substitutt for ost, men det er jo fremdeles ost. Bare ikke laget av melk fra dyr, tenker jeg. Og en burger er en burger, bare ikke laget av dyr. Test litt produkter og bli overrasket. Kanskje du liker de nye tilbudene selv om du ikke er vegetar eller veganer. Det er fint for miljøet. 🙂

Jeg er faktisk imponert over hvor raskt Norge tilpasser seg økningen av veganere. Jeg har spist vegansk i snart to år, og jeg har sett hvordan restauranter, butikker og produkter generelt, øker. Flere hel-veganske restauranter er fulle av mennesker hver gang jeg er der. Det er fint å se.

2 kommentarer

  1. Linda Haga

    Mye soya er ikke så bra , synker testosteron nivå i kroppen , både menn og kvinner burde ikke synke de nivåene….det skjer jo naturlig når man blir eldre.
    Man kan bli sliten, lavere forbrenning og alt som følger med. Jeg elsket soya før men ….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *