Voksne skal ikke gråte

Når vi er små, er alt annerledes. Om ting føles feil, om vi er lei oss, om noe gjør vondt, så gråter vi. Uansett hvor vi er. Vi gråter. Mens etterhvert som vi vokser opp så blir det en greie vi helst ikke vil oppleve. Vi jobber oss rundt følelser og unngår oftest å i det hele tatt kjenne på det som er ubehagelig.

(annonselink) Kåpe fra Lindex HER

Det er så viktig å gråte, for hvis vi aldri gjør det – renner det over. Tårer er noe som skal ut. Hva eller er det? Har du en logisk forklaring på hvorfor man gråter, hvis det ikke er for at noe skal ut?

Det er gjort forskning på at tårene som er triste, er mer «giftig» enn dem som kommer av glede. Likt som at glede er følelser som skal ut, er også sorg det. Ting som gjør vondt.

Å slippe ut følelser gjør at man går videre. At vi kan akseptere ting som de er og ha det bra med oss selv. Men når vi aldri kjenner på følelsene våre, når vi aldri tillater oss selv å gråte, så samles det opp. Jeg vil tippe at alle som er over 25 år vet om eller kjenner noen som har gått på veggen i voksen alder.

Vi har sluttet å gråte. Tenk på det. Hva skal til for at du bare gråter mens du går i butikken mens du er lei deg? Neppe. Du blokkerer det og holder igjen. Jeg mener ikke noe mer banebrytende med å skrive dette innlegget, enn at: Gråt oftere. Det er helt ufarlig. Det er en del av deg. Det er meningen å gråte, og man trenger ikke alltid å vite hvorfor.

Det viktigste er at du lytter til kroppen din. Vanskeligere gjort enn sagt. Lag deg en fin uke. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *