Oppskrift til morgensdagens middag + 50% på Adams Matkasse!

Annonse:
Ovnsbakt blomkål med currygryte, paprika, lime og langbrød. Du bruker 35 – 40 minutter. Denne oppskriften kommer fra vegetar-menyen til Adams Matkasse, som jeg for første gang har testet ut. Jeg har valgt å dele den ene oppskriften som er vegansk. Dette smaker, om mulig, enda mer himmelsk enn det ser ut!

For å bestille din kasse til den kommende uken, klikk deg inn her og bruk kode BLOGGANETTE for å få 50% på første levering (gjelder nye kunder). 

Ingredienser

1 stk blomkål
1 stk rød chili
1 stk rødløk
2 stk tomater
1 pakke koriander
250 g linsemiks (her kan du bruke vanlig linser også da)
1 boks kikerter
2 glass kormapaste
4 dl kokosmelk
1 stk gul paprika
1 stk lime
1 pakke langbrød av fullkort
fullkorn

Salt, olivenolje (jeg brukte rapskokos), olje, pepper.

  1. Sett stekeovnen på 240 grader.
  2. Fjern bladene på blomkålen. Kutt blomkålen i to og ha den i en smurt ildfast form. Pensle blomkålen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20 – 25 minutter.
  3. Finhakk chilien og rødløken, kutt tomaten i grove biter og finhakk koriander. Skyll linsene i kaldt vann, og hell laken av kikertene.
  4. Currygryte: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i cirka 2 minutter, til den er blank. Ha i chilien, linsene, kikertene og ønsket mengde av kormapasten. Og stek videre i cirka 1 minutt. Tilsett deretter kokosmelken og fire til fem desiliter vann. Gi gryten et oppkok, og la det småkoke i 10 – 12 minutter. Ha i tomatene det siste minuttet. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer kormapaste før servering.
  5. Rens paprikaen og kutt den i strimler. Ha paprikastrimlene i en serveringsskål og drypp over litt olivenolje. Kutt limen i båter.
  6. Varm langbrødene i ovnen i 2 – 3 minutter rett før servering.
  7. Ta den ferdigstekte blomkålen ut av ovnen, og kutt hver blomkålbit i to, slik at du får fire biter. Server blomkålbitene med currygryten, paprikaen, korianderen, langbrødene og limebåtene.

Håper det smaker – jeg elsket det!

Adams Matkasse har sagt følgende til meg (kopierer ordrett): Du kan gjerne nevne at vi tester ut hel-vegansk uke i uke 43. Hvis det slår an kommer vi til å ha annenhver uke helvegansk i kassen. Rettene kan du se her!

Bruk kode BLOGGANETTE og bestill hvilken som helst kasse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *