Veganerparadiset Oslo

Jeg er solt av å være veganer, og når det kommer til sårende kommentarer om hvordan jeg presenterer dette, så tåler jeg det glans. Mitt forrige innlegg om mitt kosthold, skapte litt reaksjoner. Det er i orden. Jeg vil på ingen måte legge lokk på mine verdier av den grunn, og dette er min blogg som følger det jeg driver med og interesserer meg for.

Jeg tenker at en oppsummering av det veganske markedet er på sin plass. Det er en fryd å bo i Oslo som veganer, og jeg føler at denne livsstilen kom inn i livet mitt på eksakt riktig tidspunkt. Jeg har fulgt utviklingen og jeg har snakket med personalet i en rekke butikker som selger veganske produkter.

Den eneste plassen jeg har opplevd motsatt effekt, er på Espresso House. De startet med flere veganske alternativer i matdisken, men sluttet da det ikke var godt nok salg. Kanskje folk ikke visste det, men kanskje det kommer tilbake? Ellers ser jeg bare flere og flere ta inn veganske alternativer i menyen. Som Peppes Pizza! De har flere fantastiske hel-veganske pizzaer på menyen. Anbefales. Jeg har flere ikke-veganske venner (ha ha for en setning) som har spist den og elsker smaken.

Norge har innrettet seg merkbart etter det veganske markedet. Ettersom veganere har blitt flere, har butikkhyllene hatt mer og mer å komme med. Her i Oslo har opplever jeg Meny på CC Vest som butikken med aller best utvalg av veganske produkter. Sjekk ut kjølerommet helt innerst!

Ellers er butikker s0m Rema 1000 ofte lett å snakke med. Er det en lokal butikk du bruker ofte, fortell dem om produktene du savner, så er det veldig sannsynlig at de tar dem inn.

De litt mer eksklusive restaurantene har også safet seg. Ber du om vegansk alternativ, selv om de ikke har det i menyen, kan du få en skikkelig positiv opplevelse!

Spisesteder i Oslo. Det er mange. Og det kommer bare flere og flere! På bildene over er vi på en helt ny plass som ligger i Storgata. Stedet heter Azúcar. Vi spiste smoothie bowl, og den falt i smak.

Haralds Vaffel. Så kult. En gutt fra gamlebyen som begynte å selge vafler ut av vinduet. Ble så populært at han i fjor kunne åpne en egen sjappe i Storgata. Her har de to veganske vafler, og denne er magisk! Smaker middag, rett og slett. Laget av kikerter og servert med hummus og noe mer. Jentungen likte den også!

Mine favorittsteder å spise er:

Funky Fresh.  Hausmanns gate 16, 0182 Oslo.
De har så sykt mye god mat. Skrevet om det HER. Og HER.

Loving Hut. Bjerregaards gate 6, 0172 Oslo.
Min første veganske opplevelse ute. Denne plassen fikk jeg anbefalt straks jeg annonserte at jeg ble veganer. Her er det jordnært, og du kan bestille all den junkfooden du er vant til. Bestill deg en wrap her, og du tenker ikke over at den ikke har kjøtt. Du tenker kebab.

Norvegan. Kristian IVs gate 15B, 0164 Oslo.
Dette ligger i sidegaten til Karl Johan, og har middagsretter, samt kaker. Her kan man sette sammen egen meny, og de har som oftest lasagne som et valg. Kjekt å spise med barn. Innlegg fra stedet HER.

Tunco. Ligger på St.Hanshaugen. Bjerregaards gate 2A.
Her har de ikke bare vegansk mat, men den veganske retten er digg. Og Spicy! Vegg i vegg med dette, finner du

Det finnes noen apper som er nyttige.

Den ene heter WOW COW. En apps om viser deg spisesteder hvor du er. Den kan du bruke rundt i verden. Der kan du velge både vegetar, vegan, eller steder som har noen av delene i menyen.

I Norge har vi en app som heter Vegan Norway. Den viser spisesteder i Norge, men også andre produkter.

Noen oppskrifter

Jeg har lagt ut flere oppskrifter, men ikke så mange som jeg kunne ha gjort. Har veldig mange bilder av mat som ikke har blitt lagt ut. Tullete, jeg skal bli flinkere. Tenker at ting ikke er interessant, men så har jeg jo venner som har skrevet ned alt jeg har gjort for å lage det samme. Jeg bruker ofte magefølelsen når jeg kaster sammen noe til middag, og ofte blir det utrolig bra.

Oppskriften på dette mesterverket under, finner du HER.

Jeg har tidligere laget en vegansk vaffeloppskrift. Den finner du HER.

Ingen nevnt, ingen glemt? Det er mange flere gode steder. Del gjerne gode opplevelser og tips i kommentarfeltet!

PS: Sjekk ut en ny plass på Tjuvholmen. Den heter Beijing 8. De har vegan lunch box. FAB! 😀

6 kommentarer

 1. Fantastisk og flott gjennomført innlegg! <3 Men Peppes har vel bare én hel-vegansk pizza?

  1. tingjegliker

   Nop. To! Tykk og tynn bunn, og en ingrediens forskjell 😉

 2. Hei Anette! Bra skrevet<3 Veldig ut av temaet på dette innlegget Men må man ha fylt 18 for å være med på tjl?

  1. tingjegliker

   Hei, Silje. Ikke om foreldre godkjenner. 🙂

 3. Hvor abonnerer man på nyhetsbrevet ditt?

  1. tingjegliker

   Du kan gå inn på denne linken og registrere deg 🙂

   https://mailchi.mp/986178d99047/anettemarie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *