Derfor har jeg bjelle på katten

Så lenge jeg skulle skrive dette, men nå gjør jeg det. Det er så kjipt å se fugler dø fordi katten har et instinkt. Og nei, det er ikke riktig selv om. Katter er til fordi vi har paret ulike arter og skapt nye raser. Sant? Dette er en Savannah. Halvt villkatt, halvt huskatt. Det gjør at hun har et ekstremt sterkt jakt-instinkt. Men hun spiser dem ikke. Hun dreper dem, men spiser ikke.

Kiara har mat i skålen sin hjemme. Og jeg og jentungen har stått med tårer i øynene mens vi har fjernet flere fugler utenfor døren. Det gjorde vondt å se at de fine fuglene skulle miste livet på grunn av den fine katten vi er så glad i. Bjelle. Så enkelt. Ha et bånd med bjelle på katten, så får hun ikke til å jakte like effektivt. I alle fall ikke ta liv. Ikke sett noe etter at vi tok dette i bruk.

Visste du at flere fuglearter er utryddingstruet på grunn av kattene?

Nå har jeg oppdatert teamjeglikerbloggen, vært i spennende møter og gjort meg klar for helgen med Kull 7. Jeg har også vært å besøkt United Influencers og agentene våre der.  Neste uke skal jeg dele mer om disse møtene. I alle fall et av dem. Sitter på Aker Brygge og skriver fra Starbucks akkurat nå, og jeg har fått låne meg en Tesla for helgen! Shit, de er så gode å kjøre. Jeg tror jeg har lyst på en. Når tiden er riktig.

Beklager lite lyd fra meg denne uken. Jeg har jobbet en del, men vært mye for meg selv også. Har det bra om dagen. Og jeg merker at jeg har det bedre når jeg har tid for meg selv mellom alt annet. <3

4 kommentarer

  1. Lurt med tanke på de små stakkars fuglene! Men vær obs på at katten kan sette seg fast med halsbåndet i gjerder og lignende skarpe ting. Jeg prøvde å ha det på min, men rett etter den fikk det på så kom den hjem uten båndet. Så jeg har valgt å ikke ha bånd på min katt. Den er forresten 22 år gammel 🙂 Fikk den ja jeg var 3 år. Mye kjærlighet og glede i en katt <3 God helg 🙂

    1. tingjegliker

      Det er klips, så den løsner om det blir for mye trykk. 🙂 22 år, wow! Ja, det er lenge 🙂

  2. Så bra! 🙂

  3. Kari Aspeggen

    Hei, jeg vet godt at det er sterke følelser og ansvarstanker om livet der ute, når vi skaffer oss en rasekatt. Selv har jeg nå tre Savannah F5, og de får lov til å leve fritt, naturlig. De har flere nabokatte-kompiser. Av og til jakter de. Ikke oftere enn andre katter jeg har hatt tidligere i livet. Jeg var svært forberedt på at Savannah ville kjøre på og gjøre rent bord i naboens hager. Skjedde aldri, og skjer aldri. Myten om at Savannah er mer aggressive jegere enn huskatter, er akkurat det – myte. Noen katter er rå jegere hele livet, andre er det i perioder. Alle katter er gode jegere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *