Mobilfri søndag med jentungen

Det er ingen tvil om at all tid med barna er bedre uten mobilen. I dag bestemte jeg meg for at dagen skulle gå til henne, siden det er ferie, hun hadde barnevakt i går og i morgen reiser hun til pappaen. Det er litt sånn at man må bli kjent med barna på nytt og nytt hele tiden. Litt som med seg selv, eller hva?

Vi sov i Fredrikstad i natt, hus Gudmor Susan og guttungen på to, som hun elsker å være med. Jeg var i 40-årslag hos venninnen min Kine i går kveld, men kjørte bil så jeg kom meg hjem til ett. I morges kjørte vi hjem åtte. Vi kom hjem før klokken ti og tok noen skippertak hjemme. Typ ryddet balkongen og vasket klær. At hun elsker å vaske og rydde? Aner ikke hvor det kommer fra, heh. .  Vi fikk gjort en hel del, og bært masse ned i boden som skulle være der. Deilig.

Så tok vi fatt i sykkelen og dro på tur til Bogstad-vannet. Mobilen la jeg bevisst fra meg, mens jeg heller hadde med meg boka mi. Før vi dro hentet jeg umbrako og justerte setet på sykkelen min, som jeg skulle gjort lenge. For en følelse! Så syklet vi innom bensinstasjonen hvor jeg kunne fylle luft i de halvdaue dekkene mine. Høres ut som en enkel ting å få gjort, men jeg har faktisk syklet lenge med lite luft. De som sykler vet hvordan det føles.

Etter bading, lesing og kosing, dro vi på Bogstad Gård. Spiste litt og så på den vakre hagen. Jeg innså hvor inderlig jeg ønsker meg en hage. Dyrke mat! Jeg har så lyst at det gjør litt vondt å tenke på det. Balkongen min er nok litt liten for den slags.

Vi syklet innom Joker på vei hjem for å kjøpe kikerter. Sunne pannekaker på planen! Da vi kom hjem fikk jeg satt på mer vask og ryddet. Hun hjalp meg og vi bestemte oss for å ommøblere stuen! Det ble så fint og jeg skal vise dere i morgen. Jeg laget middag til henne mens jeg begynte å kjenne noe svi. Solbrent! Au. Jeg kjente det svei mer og mer. Joda, ikke smurt meg på kroppen i dag. Kun på brystet og i ansiktet. Det svir jeg for nå. Smurt meg inn i tonnevis med krem og drukket mye vann. Jeg kledde på meg og løp meg en tur mens hun satt og spiste og så litt tegnefilm. Ruten jeg har laget meg fra hjemme til hjemme, er tre kilometer. På torsdag løp jeg på 21 minutter, nå 20. Kanskje det høres ut som veldig lang tid (?), men jeg har mange bratte oppoverbakker og nedoverbakker i ruta.

Hjemme igjen dusja jeg og startet operasjon pannekake. Hun gjorde egentlig det meste, og vi komponerte en ny oppskrift som var himmelsk! Dele den også i morgen, tenker jeg. Vurderer ha faste innlegg klokken 06.00 og 16.00 igjen. Noen som savner det, eller likte det? Pannekaker ble litt lapper, og de tok tid å steke. Vi endte opp med å prøve vaffeljernet og vipps, fikk vi svaret. Det var sånn den skulle stekes. Disse skal hun ha med på sommerskole i morgen!

(annonselenker) Min topp HER. Skjørt HER. Tina sin kjole HER.

Jeg har hatt en helt magisk dag med henne. Det er så undervurdert å virkelig legge igjen mobilen hjemme. Selv om du nesten ikke ser på den. En hel dag, uforstyrret. Og du vet den ikke er der. Ergo fjerner du alle forstyrrelser som drar deg mot å sjekke noe . .  Og jeg vet hun satt pris på det. Jeg kysset nettopp en storfornøyd jente god natt. En så fullverdig dag, med et så enkelt lite grep!

Nå skal jeg ha bloppis på Snapchat (@tingjegliker) og selge alt jeg ikke rakk å vise sist. Og i morgen. . skal jeg til frisøren! Jeg fikk opp et sånt minne for et år siden på Snapchat, der jeg hadde vært å farget håret sølvgrått. Det var så fint, jeg vil gjøre det igjen.

Er det ikke rart hvordan Snapchat har bilder som du har tatt for et år siden? Eller er det bilder man har lagret? Noe jeg tviler på. Svar meg gjerne. De skal vel ikke ha snaps som vi ikke har lagret? I disse Internett-dager altså . .

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *