Er du avhengig av å dokumentere livet ditt?

Har du tenkt over hvordan du automatisk føler for å dokumentere det som tilsynelatende er et perfekt øyeblikk? Eller hvordan du ødelegger din egen tilstedeværelse for å dokumentere noe for andre?

Tenk så mange ganger du gjør noe som du ikke får med deg, fordi du ser på mobilen. Fordi du oppdaterer og tenker på hvordan denne situasjonen ser ut for andre. For det er det du gjør når du tar et bilde fordi du tenker at det tar seg bra ut på Instagram. Eller Facebook. Eller Snapchat. Du håper at de som ser bildet liker din situasjon. At noen der ute trykker liker. At det bildet får mange likes fordi det du tok bilde av var vakkert, perfekt, fint eller morsomt.

Dette er tanker du mest sannsynlig ubevisst tenker på mens du er i en situasjon. Noe som er litt kleint å innrømme, som man ikke vil innrømme for seg selv.

Men det ligger der. Inne i deg.

Uten at du var oppmerksom på det, skapte du en kanal i deg selv som alltid ønsker å dokumentere noe som er umåtelig fint – eller essensielt. Uten å være bevisst, så ligger det der inne.

Klarer du å være i en situasjon som er så nydelig at du ville vist den frem, men likevel velge å ikke gjøre det? Klarer du å være avlogget fra alt en hel dag, en hel aften, en hel fest, en hel vennekveld? Avlogget og tilstede i det nydeligste øyeblikket?

Når du virkelig har det bra uten at du dokumenterer det, så kan du kjenne på en glede inne i deg som du vanligvis ikke gjør. For når du ellers vil kjenne på den gleden, men tar opp mobilen, så har du avbrutt tilstedeværelsen din og forsvunnet inn i noe annet. Fordi du skulle bare. Og mens du skulle bare så du andre oppdateringer som kastet seg med i tankebanen din før du la vekk telefonen igjen. Og når du da skulle gjenoppta det du gjorde, så var du ikke tilstede på samme måte lenger.

Når du velger å ikke dokumentere noe som er helt fantastisk, så vet du på ekte at du var tilstede. Du gjorde det for deg, og du bekrefter at du gjorde det for deg selv. Ingen andre. Ikke for at noen skulle se det, men fordi at du valgte å gjøre dette i livet ditt, fordi du tar valg som gjør deg glad.

Du var tilstede mens du hadde det skikkelig bra. Det gjør at du faktisk kjenner på at du virkelig har det bra. På den måten kan du også få med deg om du lever riktig. Om du tar valg som gjør deg glad. Om du velger å gjøre ting som får livet til å føles fantastisk, fordi du gjør noe som du genuint elsker å gjøre.

Bestem deg for å gjøre noe som er fantastisk og spennende. Eller bare noe som er ufattelig deilig og avslappende. Bestem deg for å oppleve noe hvor du skal være i en situasjon for din del. Om det er med venner eller for deg selv. Kjenn på den deilige rusen av å ha et øyeblikk for deg selv. Noe du elsker å gjøre. Det kommer til å gi deg mer enn du egentlig klarer å forestille deg – og det skader aldri å øve på å være tilstede.

<3

2 kommentarer

  1. Nok ein gong, takk for påminninga Anette. Eg er flink, men kan heilt klart bli enno flinkare. Eg er livet, livet er no – jaaaa!! ❤

    1. tingjegliker

      Takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *