Hater du kosemagen din?

Den deilige magen som gutta elsker å ta på, mens som de aller fleste jenter kvier seg over. Jeg vil skrive litt om denne kosemagen. Seks kilo hadde jeg plutselig gått opp. Det skjedde litt over natta føler jeg. Og tross det føler jeg meg bra og attraktiv.

I disse dager er jeg på diett, og jeg trener styrke minst fire dager i uken. Fordi jeg har lyst, fordi jeg liker å kjenne at jeg blir sterkere. Fordi rutiner og rent kosthold gjør godt for både kropp og sinn. Og fordi det er litt kult å se trent ut. Som veganer må man passe på kostholdet ekstra om man skal bygge muskler, det er hovedgrunnen til at jeg er på en diett jeg kan følge. Jeg spiser veldig mye hver eneste dag, og det er sunn og deilig mat.

Jeg er en jo-jo i kroppen, men de som kjenner meg best, vet at jeg tåler det. Jeg er glad i meg selv, selv med de ekstra kiloene. Ofte merker jeg ikke at jeg går opp i vekt før noen påpeker det litt. Det er gjerne i perioder hvor jeg stresser og får for lite mat. Ironisk nok legger man på seg når man stresser og spiser for lite. Det er kroppen sitt eget forsvar. Holde på det stakkars den får. Det dumme er jo at stress også, ofte, gjør at man spiser dårligere mat også.

Det er ikke alltid enkelt å være sunn og på topp med treningen, og det er helt greit. Det jeg skal frem til med denne teksten er at det er greit å legge på seg. Det er greit å ha noen valker, noe ekstra å ta i, å være glad i. Og når du legger på deg, må du også akseptere det faktum at du legger på deg.

Det viktigste er ikke dette ytre, men det indre. Hørt det før, sant? Hvis du har det bra med deg selv og trives i kroppen din, så skal du ikke la noen påvirke deg med fit og fab-styr.

Det er så viktig å elske seg selv, uansett hvordan det ytre er. Om du vil ha det annerledes, så er det helt i orden, men da må du gjøre jobben for å få det bedre, ikke sutre for at du ikke ser bra ut. Men det første steget er å akseptere det som er. Man kan si at det er greit å ha det ekstra på kroppen sin, men det er ikke greit å bare pakke i seg drittmat. Om man gjør det, så tar man ikke vare på kroppen sin. Du bor i kroppen din. Du vil ha det rent hjemme i stua, sant? Da burde det være like viktig å ha det rent i kroppen sin.

Det fine undertøyet mitt er fra Lindex HER. (annonselenke)

Alle gode ting er tre. Puppene vokser, rumpa vokser, midjen får noen valker. Deilige valker, om man vil. Jeg har vist frem kroppen min på det minste og det største gang på gang. Jeg synes kropp er topp. Det er deilig, fantastisk og en så stor del av oss. Om alle gikk naken om sommeren hadde det jo vært helt fantastisk! Vi er født naken og det burde aldri være noen skam å vise seg frem. Noen deier seg frem, og noen vil vise seg sexy gang på gang på gang.

Du skal vite at når du sitter der hjemme og scroller på de vakre kroppene på Instagram, på disse jentene som legger ut bilde, etter bilde, etter bilde, med sexy vinkler og «perfekte» kropper. En kortvarig glede for mange som ikke har det bra med seg selv. Og hver gang de poster noe, får de en liten boost for egoet sitt. Ikke lenge etterpå føles det tomt. Det er mange der ute.

Det er så jævlig mye press fra alle kanter, og det er så altfor mange som bryr seg så mye om hvordan de ser ut at de glemmer å ha det bra. Glemmer å leve. Og vet du hva, kjære deg? Gutta elsker deg for oppførselen din. For smilet ditt. For selvtilliten din. Ikke for six-packen. Det kommer de aldri til å gjøre. Og hvis de gjør det, så er det ikke de gutta du ønsker deg uansett.

På samme tid finnes det mennesker som er oppriktig opptatt av utfordringer og kroppsbygging, som har et sunt forhold til det. Det er mulig det også, men det er ytterst få av dem. Dessverre, og det kan jeg enkelt påstå etter å ha sett bransjen på nært hold i noen år. Jeg kunne aldri drevet teamjegliker om jeg ikke hadde et avslappet forhold til kroppen. For meg ble en fitness-utfordring noe som gjorde at jeg vokste mentalt. Av den enkle årsak at jeg pushet meg selv mentalt hver gang jeg tok det ekstra settet på trening, hver gang jeg spiste matpakken min, hver gang jeg kom meg over dørstokkmila. Og det var det jeg ønsket at flere skulle oppleve. At kroppen blir fit er en moro bonus, men du blir aldeles ikke lykkelig av å være fit. Det er så viktig å vite.

Om du er lykkelig på innsiden, for all del, bli gjerne fit også. Kroppen vår elsker sunn og sterk mat, og den elsker å bevege seg og bli brukt. Vi har mer muskler i kroppen enn noe annet vesen på kloden, og i tillegg er vi den arten som bruker kroppen minst i forhold til potensialet. Er det ikke det noe å tenke på? Når du spiser mat som kroppen ønsker, så viser kroppen din sin takknemlighet med å gløde. Fargen på hele deg vil være annerledes med riktig næring, kontra å være underernært. Vi ser yngre og sprekere ut med en gang.

Det verste du kan gjøre mot deg selv, er å si stygge ting til deg selv. Om du sier at du er fæl, og hater kroppen din, så ødelegger du det som finnes av selvtillit. Og selvinnsikt i grunn. Hva med:

– Hei, kroppen som jeg får bo i. Jeg er glad i deg. Nå har jeg gitt deg mye dritt, og det likte hverken jeg eller du sånn veldig. I dag skal jeg spise noe skikkelig bra så du blir glad i meg. 

52 kommentarer

 1. Løfta dagen min med det innlegget hær enn viss aill kunna vært sånn

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Tonje! Det ble jeg glad for å lese. Så da løftet du også dagen min litt 😉

 2. Hei, flotteste Anette!

  Så fin du er, enda du alltid har vært både sexy, veltrent og flott, kledde du godt de få kiloene du har gått opp nå. Stå på og nyt våren.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Vargas! 😀 Nyt våren du også! 😀

 3. Godt å se at du er glad i kroppen din uansett og heller ser på det som at kroppen skal bli enda mer happy med sunn og god mat!

  1. tingjegliker

   Ja, det er så viktig å ikke dra seg selv ned fordi at man legger litt på seg 🙂

 4. Hei ! Jeg følger deg og teamjegliker. Og må si hver gang jeg leser din blogg blir jeg inspirert og motivert . Du har så mye klokt å si

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Tone. Det er godt å lese 😀

 5. Kjempegodt å lese at du er glad i kroppen din, og første bud er å akseptere seg selv 🙂 Du er jammet et forbilde med holdningene dine <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

  Purr, purr, fra Toril og kattene

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Toril. 😀

 6. Vibecke

  Fine ord Jeg trengte dette innlegget

  1. tingjegliker

   Så bra, Vibeke. <3 Lag deg en fin dag.

 7. Steff1 A

  Hot as hell =)

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Steff1 😉

 8. Kristina S

  Tusen takk for den påminnelsen der. Du fortsetter å inspirere, du er et av mine største forbilder. Et vakkert og autentisk menneske, rett og slett. Igjen, tusen, tusen takk for at du er du. ❤

  1. tingjegliker

   Takk, Kristina. Så mange fine ord! Blir helt rørt her jeg sitter. Takk for at du leser og tar til deg ordene mine.

 9. Lone Renate

  Akkurat dette innlegget trengte jeg i dag du er og blir et stort forbilde med dine tanke ang kropp med dette kroppspresset som er. You go girl! du ser vakker ut

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Lone Renate. Det er virkelig godt å lese! Betyr mye 🙂

 10. Må vel hvere så tett ved perfekt som det kan gå an det der vel..

  1. tingjegliker

   Ah 🙂 Tusen takk, Te 🙂

 11. Ravn Wikhaug

  Fin! Behold former <3

  1. Ravn Wikhaug

   Eller, ikke gjør som jeg sier. Gjør som man vil, jeg syns former er fint. Det var det jeg mente å si. Sålenge man er lykkelig som du sier så er det det viktigste.

   1. tingjegliker

    Jeg digger deg.Tusen takk, Ravn. Håper jeg ser fjeset ditt en dag snart 🙂

  2. tingjegliker

   😀 Takk 🙂

   1. Ravn Wikhaug

    Ja det hadde vært veldig fint å se deg igjen, du er kul. Håper du har det fint!

   2. tingjegliker

    Takk, det samme! 😀

 12. Flott innlegg det du sier er viktig, og det er befriende å se en gjennomsnittskropp innimellom alt

  1. tingjegliker

   Takk, Hege 😀

 13. Anne Kristine

  Du er så nydelig, Anette, både på inn- og utsiden – uansett 6kg pluss eller minus! Det er så herlig å se at du er glad i deg selv og ‘skallet’ ditt, okke som. Jeg jobber dessverre fortsatt med saken, tross en alder av 55+
  Varm klem

  1. tingjegliker

   Takk, Anne Kristine 🙂 Lære seg å akseptere. Rart ord å forstå noen ganger, men når man skjønner det, så er det så deilig. Det er så mange andre ting man kan gjøre her i livet 🙂

   1. Anne Kristine

    Du har helt rett! Jeg bruker energien min på å hjelpe andre som sliter mer og på bonusbarnebarna mine. De GIR energi!

   2. tingjegliker

    <3 Godt å lese 😀

 14. Ingalill

  Tusen takk for sanne ord ☺ synes du er en fantastisk person, som jeg virkelig ser opp til stå på! Klem

  1. tingjegliker

   Takk, Ingalill. Et stort kompliment å få!

 15. Brigitte

  Super flott innlegg!! Er jo mange som ville dødd for den rumpa!! Wow!! Du ser helt fantastisk ut!!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Brigitte. Ja, jeg er happy med rumpa altså. 😉

 16. You go girl!

 17. Fay-Reni Paulsen

  Takk for at du skriver om kropp! Og takk for at du er til! ❤❤❤ du løfter hverdagen min med de fine blogginnleggene dine!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Fay-Reni 🙂

 18. Du inspirerer! Og du er så flink til å skrive bra! Fortsett slik , så lover jeg å kommentere:)

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Maren. Det skal jeg!!

 19. Rebekka

  Åhhh du aner ikke hvor gla jeg ble i sjela mi nå! Har selv kjent veldig på det med litt ekstra valker at det har vært tøft da jeg ikke har vært vant med det og nå har jeg det… tusentakk for at du tør og vis deg selv! Det hjalp meg til og tenke at det går ann og være fornøyd med seg selv selvom man har litt kosemage, også kan man heller gi kroppen det viktige den treng og god mat og god mosjon og samtidig være tilfreds med seg selv på veien 😀

  Åhhh ble så glaaaaad nå!!! <3!!!

  1. tingjegliker

   Så bra, Rebekka! Nå ble jeg også glad!!!

 20. Katinka

  Du inspirerer meg med hvert ord, får meg til å ville bli glad i meg selv. Du er virkelig et godt og sunt forbilde, og det gir håp om at det går an å bli ordentlig glad i kroppen og seg selv. Takk!

  Noe som holder meg igjen er egoet mitt og angsten. Angsten fremtreder i hver samtale jeg har, trykker meg ned, låser meg, får meg til å glemme ordene. Kanskje du allerede har skreve om det, men hvordan skal man overvinne det?

  1. tingjegliker

   Hei, Katinka. Takk for fine ord. Angst har jeg skrevet om flere ganger. Det er ikke noe du skal overvinne på en måte. Hvis du prøver å bli venn med den, vil du se at angsten er kroppen som sier fra. Enten har du lagret for mange ting som du ikke har tenkt ferdig, ellers er det noe du overser som underbevisstheten prøver å varsle om. For meg har meditasjon vært et underverk. Sjekk ut en app som heter 10% happier. Den kan guide deg gjennom så lite som ett minutt med meditasjon. <3

   1. Katinka

    Takk, den skal jeg laste ned. Syns du meditasjon er best med eller uten musikk til? Jeg har kun prøvd med musikk uten tekst.

   2. tingjegliker

    Jeg liker best uten musikk, men pleier ha på OHM-lyd når jeg ikke har helt konsentrasjon for å gå inn i modus f.eks. Eller om jeg sitter på trikken eller lignende og vil meditere litt 🙂

 21. Caroline

  Du er rå! Fantastisk fint innlegg, og fantastisk flott kropp 🙂

  1. tingjegliker

   Takk, Caroline 😀

 22. Ann-Iren

  TAKK, for at du deler og for at du er deg! Du setter i gang tankeprosessene mine, og hjelper meg til å få et sunnere syn på kroppen, og meg selv.

  Vil bare ønske deg en fortsatt fin uke!

  (ps: det er så deilig å se på bilder av deg om dagen og lese tekstene dine, du virker lykkelig! Håper dette er tilfellet).

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Ann-Iren. Det er viktig å forstå at vi har det bra som vi er, og at vi noen ganger endrer hva vi synes om oss selv på grunn av andre. Jeg er lykkelig om dagen 🙂

 23. Det er dette som er en sexy og flott damekropp ❤
  Helt perfekt etter mitt syn

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *