Vil du bli lykkelig akkurat nå?

Opplever du at du krangler med deg selv i hodet? At du har alt du skal rekke, alt du må gjøre. Har du kjent hvordan du skal bli lykkelig straks du har fikset «den tingen», eller tjent «de pengene»? Da skal du være lykkelig, ikke sant? Føler du at alt er et mas og at du aldri når frem til det du skal? At årene bare tikker unna mens du fremdeles jobber mot noe? At du skulle bare, men så var dagen over. Du rakk det ikke i dag heller.

Det er ikke bare deg. De aller fleste opplever det. Det stopper aldri, med mindre du blir bevisst på det. Og den lykken du jakten, om du bare kunne forstå . . den er hos deg allerede.

Hvor deilig er det ikke å tenke på at lykken er hos deg allerede? Du forstår det kanskje ikke. Det høres kanskje bare teit ut. Men sannheten er at det er deg så nært at du ikke ser det. Og i den verden vi lever i, så er det nesten umulig å oppdage det.

For å få kontakt med denne lykken som du søker, må du bare finne stillheten til å slippe den frem. Høres det banalt ut? Se for deg at det er noe som du ikke kan se eller ta på, men den ligger bak alt du gjør. Den ligger mellom setninger, mellom ord. Bak det du ser, under det du tenker.

Har du noen gang klart å ikke tenke på noen ting? Klarer du det? Hvis du ikke tenker på noe, så bare er du. Og når du er, så kan du kjenne på det å være tilstede akkurat nå. Nå. Det eneste tidspunktet du trenger å forholde deg til.

Det essensielle.

Prøv å se på en ting uten å tenke på den. Se på noe foran deg. Når du klarer å se på det uten å tenke på det, så aksepterer du bare at det er som det er. Det er vanskelig, for tankene har så mye makt over oss. De er vår verste fiende. Tenk at alle gangene du har vondt, så var det kun dine tanker som gjorde deg vondt.

Vondt å vite, men samtidig ganske så kult. Det betyr at du har mulighet til å endre det når som helst. Du har makten. Og ved å lære deg å kjenne på disse pausene mellom tankene, tar du mer og mer kontroll over ditt eget sinn.

Kjenn på det å være her akkurat nå. Akkurat her du sitter og leser denne teksten. Det er det eneste som er ekte. Alt som skal skje eller har skjedd, det eksisterer kun i hodet ditt. For når det skjer, så er det akkurat nå det skjer – da også.

Ingenting kan gjøre deg vondt akkurat nå, hvis du bare slipper taket på tankene. Bare vær her, se på den tingen du ser på. Kjenn på det. Du er her.

Kan du føle at noe slipper tak når du gjør det?

Gjenta igjen. Se på tingen foran deg og tenk at her er du akkurat nå. Det er dette tidspunktet som eksisterer akkurat nå. Det er tøft, men du kan praktisere det hvor som helst og når som helst. Når du opplever det å ikke tenke på noe, vil det bli enda enklere å huske det.

Huske å bare være her og nå, slik at du kan ha det bra. Bli glad i dette øyeblikket. Og sånn kan du gjøre med alle øyeblikk etter dette. Det er der lykken ligger. I den stillheten som vi ikke kan forklare. Men for å klare å få den kontakten, må du tåle å «kjede deg», ikke gjøre noe, ikke prate, ikke lese. Bare av og til, noen minutter. Når du går til bussen eller venter på at kaffekoppen fylles opp. Det er mange situasjoner hvor du venter eller bare skal komme deg til et annet sted. Alle de situasjonene er fantastiske for å øve på å ikke gjøre noe. Bare se. Føle. Være. Ikke tenke på etterpå eller tidligere.

Lag deg en fin «nå».

2 kommentarer

  1. Martine

    Tusen takk for at du minner meg på dette! Jeg vet at dette er sannheten, men noen ganger glemmer jeg det oppi alle tingene som skjer. Igjen, tusen takk for at du skrev dette innlegget.

    1. tingjegliker

      Takk, Martine. Glad det ga deg noe. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *