From Marrakech, over Atlas, to Ouarzazate

Ord kommer til å bli fattige, gang på gang. Det eneste jeg kan gjøre, er å inspirere deg til å reise hit. Du kommer ikke til å forstå nok med bare ord. Hvis ordene mine gjør at du føler hvor spesielt det faktisk er, men likevel vet at ord ikke strekker til, så kan du bare fantasere om hvordan det egentlig er. Vi passerer grønne fjell. Brune fjell. Gule fjell. Røde fjell. Nevnte jeg de metallgråe? Eller de sorte? Kjenner lysten til å dele, dokumentere, fotografere. Det er ikke lett. Jeg kan ta fantastiske bilder, men det kan ikke erstatte det å være her.

Naturen er sterkere enn oss, uansett. Men hvis du tar en titt nærmere. Fra innsiden av deg selv, ordentlig i dypet. Da vil du kjenne noe helt magisk. Jeg snakker ikke om følelsen av å være i ett med naturen. Nei, dette er enda dypere. Det er også dypere enn følelsen av å være en del av naturen. Det er følelsen av å vite at vi faktisk er naturen, vi også.

Det er mange fine ting å fortelle om Ahmed fra Zbartravel. Dette er guiden vår på reisen. Han er med oss alle dager unntatt første og siste dag. Jeg stoler på denne mannen av flere grunner. Det første er at Magnhild har gått god for ham. Det andre er at datteren min også gjorde det for tre år siden. Ahmed er fra Sahara. Han er en nomade selv, som tidlig begynte å utforske turismen og vise dem rundt i området. Først på moro, til slutt som jobb. Tenk å oppleve ørkenen med en guid som selv er oppvokst der? Man kan ikke be om en bedre guide. Han snakker engelsk, er morsom og trygg. Gled dere til å YouTube-filmene hvor dere får blitt litt bedre kjent med ham.

Opplevelser som dette får hverdagen til å bli litt lettere. Litt mindre dramatisk. Det får regninger til å trekke på skuldrene og det får vennskap til å bli enda mer verdt. Det setter kjærlighet foran gjøremål og kvalitetstid foran stress.

Vi er en del av dette, vi.

2 kommentarer

  1. Anniken

    Så fantastiske bilder!

    1. tingjegliker

      Tusen takk, Anniken! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *