Når livet ikke spiller på lag med deg.

Har du merket hvordan livet noen ganger spiller på lag med deg, mens det andre ganger gir deg motgang dag etter dag? En periode kan du føle deg høy på livet, og helt ut av det blå kommer det tøffe dager hvor alt tilsynelatende går galt? Er det ikke interessant hvordan alt går knirkefritt når du for eksempel er forelsket? Da er det liksom ingenting som kan ødelegge humøret ditt?

Hva om du kunne leve så knirkefritt hele tiden?

Det er litt av læringen vår. Lære oss å la livet være som en elv. Reise videre og blomstre like mye til tross for stein og humper langs veien. Når man mestrer det, da har livet virkelig blitt interessant.

Du er redd for å miste, redd for å tape. Redd for å bli glemt. Redd for så mye. Hvorfor være redd for noe du ikke kan gjøre noe med? Det verste er det å gå rundt å være redd for å miste noen. Det gjør ingenting godt for noen. Så tenker du kanskje, er du ikke redd for å miste ungen din? Vel. Jeg vil ikke miste ungen min. Og jeg vil alltid gjøre alt jeg kan i min makt for at hun har det bra og at ingenting vondt skjer henne. Så hvis jeg skal velge å sitte å tenke på at hva hvis jeg mister henne, så blir jeg så klart redd, men det er tanker jeg velger å ikke tenke på. Hun er her og vi har det bra. Det vil jeg heller fokusere på.

Hvis du visste at hver eneste tanke du velger å tenke på, er energi brukt, så hadde du kanskje valgt tankene dine med omhu? Så klart har du ubevisste tanker, men hjernen er også noe du kan trene opp. Som alle andre muskler på kroppen. Hvor ofte trener du hjernen? Jeg tipper flesteparten av dere aldri har tenkt tanken. Du kan faktisk trene hjernen til å bli mer bevisst, slik at du kan ta deg selv i å endre tankene dine oftere. Da kan du velge å ikke tenke på ting som ikke har noe godt for seg.

Dette gjelder også når motgang melder seg i livet. Om jeg kunne fortalt dere alt jeg har opplevd i det siste, eller hele livet, for det er mye. Det har vært så mange humper og bumper, men jeg har lært så mangt. Og de siste humpene har vært de tøffeste, men likevel er det de jeg har greid meg best gjennom. Tross «alvorlighetsgraden» i det hele.

Noen ganger er det fint å minne seg på «kriser» man tidligere har opplevd, og hvordan man i dag lever uten å tenke på det. Eller at livet har en bedre plan for deg når det ikke går din vei. Det kan være så enkelt som at det ikke var din vei, og hvis du tar «nederlaget» med rak rygg og tålmodighet, så kommer det noe enda bedre. For livet ønsker deg kun godt.

Karma. Vi starter med å tenke at det er et fint ordtak. Senere i livet, hvis vi er heldig, erfarer vi at det er reelt. At karma eksisterer. At det man gir, kommer tilbake.

«Men jeg som er så snill mot alle, og likevel skjer det bare teite ting mot meg i livet mitt.»

Du er et individ, men med energier som alle andre vesen. Om du er snill mot alle, så er det veldig bra. Men er du snill mot deg selv? Har du tenkt at karma også fungerer på det viset? At hvis du ikke er god mot deg selv, så er det like ille som å være slem mot andre. Du har kanskje lurt deg selv til å tro noe annet, men det går bra. Det som er så fint er at du når som helst kan endre det. Start resten av ditt liv med å være god mot deg selv også. Si fine ting til deg selv. Gi deg pausene du trenger. Les ting som gjør deg glad. Gjør ting som gjør deg godt. Spis mat som kroppen blir glad for. Vær glad i deg selv. Bare ved å være det, vil du tiltrekke deg gode ting i livet ditt.

Med dette innlegget vil jeg egentlig bare fortelle deg noe så enkelt som at: Det går over, hva enn du er gjennom. Du kommer deg gjennom dette også. Du kan velge hvor tøff reisen skal være, men jeg lover, du kommer deg gjennom dette også.

10 kommentarer

 1. Fantastisk bra skrevet, du traff meg rett i hjertet.

  1. tingjegliker

   Tusen takk! 🙂

 2. Dette var et veldig rørende innlegg, jeg kjenner meg så godt igjen ❤️.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Karina 🙂

 3. Jeg tror på karma, men har aldri tenkt på den måten du skriver. Være snill mot seg selv. Nå ga det plutselig mening 🙂

  1. tingjegliker

   Så bra, Mari 🙂

 4. Charlotte

  Pep talken jeg trengte i dag! Takk ❤

  1. tingjegliker

   Så fint 🙂 Glad for å lese det 🙂

 5. Katinka

  Tusen takk for dette innlegget. Det trengte jeg i dag. Aldri slutt med det du gjør, du gir håp!! <3

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Katinka. Det var fantastisk å lese. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *