Vi trenger bare glass, lim og salt, mamma!

Vil du lage egne telys-holdere? I går kveld dro Tina Odine frem et tomt syltetøy-glass fra skapet og sa hun ville lage telys-holdere, fordi vi har det vi trenger for å gjøre det. Jeg ble positivt overrasket:

– Har vi? 

– Ja, vi trenger bare glass, lim og salt, mamma! 

Fantastisk. Så ble det en hobbykveld på oss her hjemme. Dette var moro, tok kort tid og ga fantastiske resultater. Og jeg synes disse er de fineste telys-holderne jeg har her hjemme. Tina viser hvordan det gjøres.

Du trenger et glass, salt og lim. Vi brukte trelim, og her vises badesalt. Vi har også brukt himalaya-salt på et glass. Da blir det rosa, med større biter. Havsalt er jo litt større enn vanlig salt og gir kanskje en litt kulere effekt.

 1. Først legger du et glass i varmt vann for at etiketten skal løsne. Vi har ikke kokt dette vannet, det er helt tilfeldig at vi brukte en kasserolle. La det ligge i 10 minutter før du fjerner etiketten.
 2. Bruk en malekost eller noe annet for å smøre lim rundt hele glasset.
 3. Rull glasset i salt.
 4. Knyt en tråd i en sløyfe rundt for ekstra fin effekt.
 5. Tenn noen lys og nyt det vakre du har laget!

Kjenner du noen kreative mennesker? Del innlegget med noen som liker å lage ting. Voksne eller barn! <3

2 kommentarer

 1. Anne Kristine

  Så nydelige de ble!
  Takk for godt tips

  1. tingjegliker

   😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *