Jeg håper alle leketøysbutikker blir nedlagt.

Jeg fikk mail fra Fretex! Barnas Fretex. De har startet noe jeg selv kunne startet om jeg hadde kommet på det selv. Flere ganger har jeg oppfordret datteren min, som nå er 8 år,  til å gi bort egne leker i gaver til andre. I stedet for å kjøpe nytt. Det har gledet henne å gi, og andre å få. Barn bryr seg vel ikke om leken er ny. Når sant skal sies er det plutselig enda mer spesielt å få noe som noen velger å gi fra seg.

Hit kan du dra på lørdag og levere leker til en tom butikk, som da åpner med å ta i mot sine første varer, fra oss her ute. Meg og deg og barna våre. Barnelekene dere gir kan altså være en av de første lekene som blir solgt i konseptet.

Fretex åpner en butikk ved navn Barnas Fretex på Eger i Oslo. Når butikken åpner den 2. desember er butikken tom, og åpen for at man kan levere inn brukte leker. Én uke senere, 9. desember åpner butikken for salg av brukte leker, og det er fortsatt mulig å gi leker i tillegg.

Bravo!!! Dette er en sykt kul sak. Håper alle lekebutikker blir nedlagt og at vi lever på å bytte leker i 100 år!

Fretex ønsker å sette fokus på hele gjenbrukssirkelen, ikke bare at man kan gi bort brukte leker, men at samfunnet også vil være tjent med at vi gir brukte leker i gaver. Norske barn har mange leker, og Fretex er av den oppfatning av at barn ikke bryr seg så mye om lekene de får er nye – så lenge lekene er nye for dem. Og dette er jeg så enig i. Datteren min har flere ganger gitt bort sine egne leker i bursdagsgave. Dette er fantastisk!

Butikken åpner for innlevering av leker 2. desember klokken 10.00. Lørdag 9. desember klokken 10.00 er det offisiell åpning med både levering og salg av leker. Da vil butikken etter planen være full av leker, og Fretex holder åpningstale klokken 11.00. Det vil bli servert boller, saft og kaffe, og en DJ vil lage god stemning for barna i butikken.

De ønsker seg spesielt: Lego, Duplo, Playmo, bamser, bøker, Briotog, dukker og kostymer. Rekker du ikke innom, hjelper det masse å spre budskapet på sosiale medier!

Sjekk denne linken til facebooksiden deres! Dette er et sykt bra opplegg. 

Her er noen tidligere innlegg til lekerommet til Tina som jeg har skrevet. Om leker og interiør. Se linker under bildet.

Ny alder, nye leker. Les HER.

Verdens verste mamma. Les HER.

Skikkelig gammelt innlegg bare for å mimre. Les HER.

Interiør-innlegg fra barnerom. Les HER.

Slik ser barnerommet ut nå. Les HER. Og Tina sin bursdag i fjor.

2 kommentarer

  1. Er så enig. Det er fint med gjenbruk. Jeg har ei venninne som startet butikken «Happikidz» på Torshov i Oslo. Hun samler inn barneklær og selger brukt. Jeg har fått utrolig mye fint til guttungen derifra. Og så blir det sånn dobbel god gjerning. Man sparer miljøet, og overskuddet går til aktiv barnehjelp. Vi kjøper alt for mye nytt, og mye er av veldig dårlig kvalitet. Jeg elsker Brio sine leker som varer i generasjon etter generasjon. Guttungen leker med togbanen jeg hadde da jeg var liten for eksempel. Og han vet ikke hvilke skinner som er nye og hvilke som er gamle. De er like spennende uansett 🙂 Tommel opp for gjenbruk og sånne gode initiativ.

    1. tingjegliker

      Så bra! Den må jeg også sjekke ut. Takk for at du deler 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *