Hvordan bli lykkelig uten forandring?

Jeg får ikke sjeldent lange mail fra rådville jenter eller gutter som desperat ønsker et svar på livssituasjonen sin. Jeg vet hvordan det er, for jeg har vært der selv.

Vi vet innerst inne hva som er riktig, men så tviholder vi på det som gir oss smerte. Og noen ganger snakker vi med flere, og velger den vennen som støtter det idiotiske vi holder på med. Fordi egoet vårt ønsker denne kampen.

Topp fra Bik Bok, ny favorittbukse fra Nelly HER. (annonselink)
_______

Livet er så fantastisk som du selv gjør det til. Er du lei av å høre ting som dette? Fordi du prøver å gjøre det til noe fantastisk ved å tenke glade tanker, høre på musikk og kanskje trene litt? Og likevel skjer det ikke noe?

Det er en ting vi må lære oss. Det er ikke noe galt med forandring. Snarere tvert imot. Forandring kreves for at omstendighetene skal forandre seg. Du kan ikke forvente at ting skal bli bedre om du ikke selv tar det steget du behøver for å gjøre det bedre. Dette kommer til alle situasjonene du omgir deg med. Om det er kjæresten, jobben eller vennene dine.

Ja, det krever litt tak.

Du må gjøre den jobben. Den jobben suger og det er kjempetøft. Men belønningen du sitter igjen med etterpå, den kan ikke måle seg med noe. Du får bagasje vekk fra skuldrene, god karma for å ta vare på deg selv, og en ekstremt deilig følelse av å være ærlig. Ikke ovenfor andre, men deg selv.

Hvis jobben din gjør at du ikke trives i livet ditt. Bytt jobb. Ikke så enkelt? Jo. Det er faktisk så enkelt. Våge å ta sjanser, ikke være så redd. Det er ikke farlig å ende opp uten jobb for en periode. Det magiske med å gjøre ting som å følge magefølelsen, er at du blir belønnet. Ting i livet ditt retter seg opp og du tiltrekker deg de situasjonene du skal ha i livet ditt.

Er du i et dårlig forhold? Hvorfor? Hvorfor piner du deg selv med å være i et dårlig forhold? Hvorfor velger du ikke å ha det bra i stedet? Er du redd for å være alene? Da må du lære deg det. Å lære seg å være alene er det mest fantastiske som finnes. Du blir uavhengig, begynner å bli ordentlig glad i deg selv og innser at ditt eget selskap – faktisk er et selskap det også.

Har du venner som suger energi fra deg? Det er ikke galt å forlate venner. Livet er som det er, og mennesker kommer og går. Det å innse at man ikke lenger passer sammen, det er helt i orden. Du trenger ikke tviholde på mennesker som suger energi fra deg, du kan heller velge å gå videre din vei.
Og du trenger ikke bare snu uten å si noe, det er i orden å si fra også. Om den andre ikke aksepterer det så er det deres problem. Da er det bare å blokkere resten ute.

Ikke vær redd for hva andre sier eller tror om deg. De tankene om nettopp det, er kun tanker i ditt hode. Respekter deg selv nok til å sette deg så langt fram at du har det bra. Hver eneste dag burde du ha det bra, selv om det oppstår vanskelige situasjoner.

Så ja, det krever manne eller kvinne seg litt opp for å ta tak i livet sitt. Og jeg kan love deg at ingenting kommer til å bli superbra før du gjør det. Kanskje du forelsker deg og har noen fine år, men alle vondter kommer alltid tilbake igjen om du ikke tar tak i de tingene som brenner.

Det kan hende at du kommer til å gråte. Det kan hende at det gjør skikkelig vondt i hjertet. Likevel kommer du til å føle på en innvendig ro og takknemlighet fordi du er ærlig mot deg selv, og andre. Jeg skriver dette, fordi det er dette som er sant. Det er sånn det fungerer. Du kan aldri forandre noen andre, men du kan forandre deg selv og du kan endre valgene dine. Og nei, det betyr ikke at du skal forandre deg for noen andre, om det gjør at du legger lokk på dine drømmer og visjoner om livet.

Slutt å tenk «hva hvis han, eller hva hvis hun, eller om han eller hun bare hadde, eller hvis jeg gjør dette så kanskje han…». Nei. Det skjer ikke. Vekk, bort, snu. Gå den andre veien. Det venter blomster og grønne enger på deg. Du må bare våkne opp og se det.
Føl. Hva føler du der du er. Ikke bra? Ikke tro det blir bedre med tiden. Følg magefølelsen til noe bedre.

Livet er fantastisk. Det er helt nydelig fint, mektig og det har millioner aspekter som venter på deg. Ikke la noen andre kaste bort den dyrebare tiden din på smerte. Du fortjener å ha det bra. Du fortjener å smile og le hver eneste dag. Og hvis du var den eneste som fantes på denne jorden, hva hadde du gjort da? Eller hvis du kunne valgt å gjøre hva enn du ville, mens alle andre heiet på deg. Hva hadde du gjort?

Gjør det. Ikke vent, start med en gang. Lag deg en fantastisk helg. Og husk, fortiden eksisterer ikke. Det er kun akkurat nå og du kan velge å gjøre hva du vil.

4 kommentarer

 1. åh, takk for at du skrev det her!

  1. tingjegliker

   Bare hyggelig:)

 2. Ayna kristiansen

  Takk, trengte å lese dette nå gode du! <3

  1. tingjegliker

   Takk, Ayna. Gode tanker din vei 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *