Slik har jeg pusset opp og designet stuen min!

God fredag, mine flotte lesere. I går delte jeg kjøkkenet mitt, som i lang tid har vært etterspurt. Stuen og kjøkkenet er jo i samme rom, men jeg føler likevel for å dele opp innleggene. Jeg har valgt å male veggene i forskjellige soner. I gangen er en farge, så kjøkkenet, så stuen. Alle fargene kan man se i samme rom.

Kunsten på bildet under er fra Sandra Chevrier. Reolen (eller hva man kaller det) til høyre, kjøpte jeg for flere år siden. Det var på en møbelbutikk på Alna, ved Jysk og Alna-terminalen. Jeg husker ikke om det var Bohus, kanskje. Om noen vet, gjerne kommenter. Vet mange ønsker seg en slik!

På den ene veggen har jeg laget en spise-vegg. Da jeg fant disse stolene på IKEA falt jeg pladask. Alt som minner meg om da jeg var lita, det er sånt jeg forelsker meg i. Bordet er også fra IKEA, og det er nok mange som kjenner det igjen. Det er tre skuffer i midten på begge sider, og ekstra bord å brette ut for mer spiseplass. Til frokost står det ofte som dette, mens til middag slår vi det ut.

Ser du listverker? Det vil vises bedre i neste innlegg også, men jeg valgte altså 14 centimeter brede lister. Noen trodde jeg ville angre, at stua ble mindre, men visste dere at det er omvendt? Man får en større følelse av de brede listene. Jeg angrer ikke. De er kjøpt på Maxbo.

Parketten er fra Nordic Flooring fra kolleksjonen Atlantic. Det heter Hustadvika og blir lansert i april. Jeg kjenner designeren (ByMads), og fikk kjøpe det før alle andre. Jeg elsker hvordan det er sort, men likevel så mange farger i det. Det lever og og har struktur som du kan kjenne under beina.

I gangen har jeg lamper som kostet overraskende lite. De er fra Lampegiganten på Alna. Ja, mye fra Alna. Også fargen. Fargen er Warm Blush fra Fargerike på Alnabru. Fargen under heter Kalk.

På stua pryder også litt kunst. Ikke bare fra Sandra Chevrier, men også Martin Whatson. De lagde noen bilder sammen. Moro å se kunstnere leke sammen. Jeg har også lyst å lage kunst. En av tusen ting som surrer i mitt hode.

Sofaen er fra Skeidar. Den var på tilbud der før jul. Stolen kjøpte jeg for noen år siden på IKEA. De har den enda, i flere farger. Igjen.. noe som minner om gamle dager. Det samme gjelder TV-bordet. Dette siklet jeg på i to år før det kom på tilbud og jeg ga meg tillatelse til å kjøpe det. Den lille saken som Radioen og en blomst står på, kommer fra Drivved. Det gjør også stuebordet som jeg fikk spesialdesignet til min forrige leilighet. Flaks at det gikk rett inn her også!

Ei venninne inspirerte meg veldig da hun begynte å henge opp plantene sine i vinduet. Så kom jeg over denne saken på Plantasjen. Solgt. Jeg har altså fått lidenskap for planter og ønsker helt å ha hundre av dem. Så var jeg ingen kattedame eller plantedame. Nå ser det ut til at jeg blir ei sånn på 80 år som har 8 katter og 57 planter i huset. Dagene går da til å snakke med kattene og plantene mens jeg vanner dem en etter en.

Jeg er heldig som har natur utenfor vinduene. Når sommeren kommer blir det spennende å se. Det eneste jeg ikke har fikset er nemlig balkongen. Tenk så fin den skal bli! Jeg skal lage en liten jungel, har jeg tenkt.

Når jeg innreder følger jeg magefølelsen. Jeg innreder ikke for at jeg senere skal selge. Det har jeg ingen tro på. Da lever man ikke i nuet. Dette er mitt hjem og jeg ønsker til en hver tid at det skal være noe som speiler meg. Jeg vil anbefale alle å ha litt mer tro på seg selv når man velger ting. Ikke hør så mye på andre. Ta det du egentlig likte før vennen din sa at du burde noe annet. Det er jo ditt hjem! Og kunsten med å ha noe unikt er å gjøre som du selv vil, ikke som alle andre kommer til å like. Dessuten er vi vel egentlig ikke så glad i at alt er så sterilt?

Håper dere liker bildene. I morgen skal jeg dele soverommene, og badet til sist. God fredag, lag den fin. Se på Norske Talenter og la deg le og gråte og føle litt. Etterpå, eller i pausen.. ta frem kortstokken. Vi glemmer å spille kort med hverandre! Det er så koselig.

16 kommentarer

 1. Hei Anette Marie
  Så fint du har fått det i nye leiligheten din
  Og du ståler så mye mere nå syns jeg. Lykkelig

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Dortea. Er nok mer ro på innsiden 😉

 2. Det ble veldig fint! Så rolig og fin stil! Gleder meg til å se flere bilder av leiligheten din! ☺ ha en fin kveld

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Sylwia. 🙂

 3. Therese

  Så koselig du har fått det i den nye leiligheten din. Dette ser ut som en plass man kan senke skuldrene helt og slappe skikkelig av.

  Kjempe gøy å følge med deg på snapchat og youtube, gleder meg til fortsettelsen 🙂 men skal inrømme at jeg savner bloggen også. Lykke til videre med nye prosjekter 😀

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Therese. 🙂 Kanskje jeg skriver litt mer snart 🙂

 4. Utrolig flott du har fått det! Har du navn eller en link til de lampene i ganga? De var utrolig fine, men finner de ikke i nettbutikken til lampegiganten

  1. tingjegliker

   Hei, Merete. Tusen takk. Har ikke noe sånt, men kanskje vise dem bildet av dem? 🙂

 5. Nathalie

  Nydelig hjem,du har en inspirerende stil! Jeg er så nysskjerrig!! Hvordan går det med deg og de nye naboene?

  1. tingjegliker

   Tusen takk 🙂 Det går faktisk veldig fint nå 🙂

 6. Så utrolig fint du har fått det! Hva heter fargen på veggen i stuen!

  1. tingjegliker

   Kalk 🙂

 7. Hei, så fint med planten hengende i vinduet! 🙂 Har du noen tips til hvilke planter som krever minst mulig arbeid? Opplever at mine dør når jeg drar til hjembyen på ferie :/

  1. tingjegliker

   Hei, Maren. Ja, jeg tror nok det er de med tykke stilker. Men spør der du kjøper dem. Jeg er fan av grønne planter. Har overlevd mye ferie 🙂

 8. Hei så fint du har det. Hva heter fargen på veggen din?

  1. tingjegliker

   På stueveggen heter Kalk. Fra Fargeriket. :):

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *