Superenkle matmuffins til barna (og deg?)

En leser tipset meg om å lage middags-muffins da jeg fortalte at jentungen ikke vil ha brødmat på skolen mer. Jeg har laget litt makaroni og pølser og forberedt meg på å lage middagsmat til skolemat. Det er jo en veldig positiv ting, for barna trenger ikke spise x antall måltid med brød om dagen.

November_mat

Vi startet med å hente frem det som fantes av middagsrester. Kyllingkjøttdeig og paprika, kylling stekt i gurkemeie, pølser, ost, gulrot. Det som fantes i kjøleskapet rett og slett.

November_mat_1November_mat_6

Oppskriften er på 12 muffins. Jeg anbefaler å lage mer og fryse ned. Perfekt å lage mye av. Denne gangen valgte vi kun 12 fordi jeg testet oppskriften for første gang. Bedre føre var, men så gikk det jo bra!

Du trenger:  

2 dl grovt hvetemel
1 dl mandelmel
1/2 skje med fiber husk
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
200 g mager kesam
2 dl melk
30 g smør

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Bland det tørre i én bolle, visp sammen resten i en annen. 
3. Bland alt til en jevn røre. 
4. Tilsett valgfritt fyll og stek dem mellom 20 – 30 minutter. 

Vi valgte å putte tilbehøret oppi muffinsen etter røren, slik at vi kunne ha litt forskjellige blandinger. Det gjorde også at det stakk opp på toppen. Gulroten hadde vi skrelt med ostehøvel og lagt på toppen av noen. Disse ble litt sånn sprøstekt. Digg. 

November_mat_4muffinNovember_mat_12November_mat_13

De smakte himmelst og jeg utrolig stolt av å for første gang ha mekket til en egen oppskrift som fungerte. Legg i poser, frys gjerne ned. Perfekt til skolemat, kvelds, mellommåltid. Alt i grunn.


I dag passer jeg på at teamsamlingen går som den skal, for deretter å handle til 7-årsdagen til jentungen. I morgen er det bursdag for både gutter og jenter. Hun gleder seg mye. Jeg tror dette er bursdagen hun har pratet mest om til nå!

God lørdag 🙂 Del gjerne oppskriften om du tester den og liker den <3

7 kommentarer

 1. Skal prøves en dag! Anbefaler å lage pizzasnurrer som bare kan taes opp fra fryseren og sendes med i matpakken Godt og enkelt!

  1. tingjegliker

   Takk, Andrea. Det skal jeg teste 😀

 2. Hei! Gratulerer med dagen som er i morgen, Tina Odine Håper på en fin fin bursdagfeiring. Fyller selv i morgen, så ta ett ekstra stykke for meg

  1. tingjegliker

   Gratulerer med dagen, Andrea 🙂

   1. Andrea

    Tusen takk! Og gaven er det mye gode tanker bak virker det ut som. Liker at hun har så mange flotte verdier i så ung alder

 3. Både grove pizzasnurrer med karbonadedeig/skinke og bananpannekaker er hit hos matpakkelei 11 åring her. Vi har avtale om at han får noe ekstra typ pizzasnurrer el.l på to ulike dager i uka og så får han heller litt ekstra spennende grønnsaker osv de andre dagene. Så blir det ikke uoverkommelig i tilberedning osv i en travel hverdag ☺

  1. tingjegliker

   Tusen takk for tips, Anja. Det skal testes med pizzasnurrer. Aldri laget 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *