For ung til mobil, men kan ringe mamma fra klokken!

Denne nyheten gir deg en trygghet du garantert har drømt om! Det er absurd å se hvor unge barn som går hodeløse rundt med mobiltelefoner langs veien. Personlig holder jeg jentungen unna iPad og digitale plattformer så lenge jeg kan. Så lenge avgjørelsene er i mine hender og jeg kan.

Likevel er vi kommet til en tid hvor alt er langt mye farligere i det offentlige enn hva det en gang var. Jeg er ikke overbeskyttende over datteren min, men jeg skal innrømmet at på lange reiser og i store folkemengder, så er jeg som alle andre redd for å miste henne av syne.  Jentungen har fått den nyeste teknologien i det norske markedet. En klokke som heter XPLORA. Den kan ringe til meg, og jeg kan ringe til henne.

Teamjegliker_kull4.1_11klokkerTeamjegliker_kull4.1_9

Om hun synes det var stas å få en klokke? Den første kvelden ringte hun med 14 ganger fra soverommet. Lekte at det var kongen som ringte, så statsministeren, så tante klok. Ingen tvil om at hun elsker å ha en klokke hun faktisk kan ringe fra. Den er likevel kun i bruk når den trengs. Nå har hun blitt kjent med den, og det viktigste er SOS-knappen på siden som hun kan holde inne i noen sekunder – så når hun meg.

Dette er en tid hvor de får begynne å gå til butikken alene og føle seg selvstendig. For oss som er så vant til mobilen, er det rart å ikke kunne nå barna selv på en så kort vei. Det er annerledes på små tettsteder, det vet jeg.  Men for meg i Oslo er dette noe jeg faktisk tar inn i hjemmet og livet vårt med glede. Og all kudos til dem som kom opp med dette, jeg hadde faktisk drømt om det.

Kan ringe meg når hun vil fra barnefar!

Nå trenger hun heller ikke spørre pappa om lov til å låne hans telefon for å ringe meg. Hun kan ringe og prate om hun vil det. Det er også en fin måte for å ha jevnere kontakt i ukene hun ikke er hos meg.

xplora

Hvordan fungerer det?

Du har en app som styrer det hele. Her kan du legge inn nummer på hennes klokke. Du kan bestemme hva som er hennes trygge sone. Du kan få beskjed når hun beveger seg ut av trygghetssonen.

Dette skal brukes med omhu. Jeg har ikke behov for å overvåke datteren min til enhver tid, men i hennes alder, og for de mye yngre, så er det en trygghet og ha. Selv om de ikke kan å bruke klokken selv, vil det være en trygghet i det.

Du kan også se innslaget på TV2 – God Morgen Norge HER. Du kan bestille klokken og lese mer på XPLORA sin egen hjemmesiden her!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *