Vi burde bake mer med barna!

I går kveld bakte jeg med jentungen og nabogutten. Det streifet meg at vi absolutt burde gjøre det oftere. Ikke bare det å bake, men å bake fra bunnen av. Unngå 1, 2, 3-pakkene og faktisk lære dem hvordan man baker. Det er så skremmende at alt blir så lettvint. Tenk så lite barna våre faktisk lærer om ting vi kan gjøre her i livet?

wp-1478116831242.jpg

Dette er tiden man kan ta seg tid til. I stedet for å slappe av i sofaen sammen foran tv. I stedet for å sette seg ned og tenke at man er sliten og at ungen kan se på noe for seg selv. Å bake er noe jeg ikke er best på her i livet, men det er en veldig fin terapi. Legge vekk alt og gjøre bare dette. Jenta får min oppmerksomhet, samtidig som hun øver på å lese (oppskriften), og telle (målene og bollene). Vi er tilstede i en oppgave sammen.

Hun får vise at hun kan, at hun er stor og flink slik hun vil at jeg skal se henne. Det er så viktig å gi dem bekreftelse – på riktig måte.

Som typ, ikke bare si at de er flinke og fine. Men fortelle dem at de er godhjertet, at de er snille, at de ser andre for det dem gjør, ikke hvordan de ser ut.

Vi snakket også om Karma. Jeg spurte henne hva det var, og hun fortalte at det betydde å være god så skjer det fine ting. Jeg fortalte at hver gang hun gjør noe godt, så vil noe godt komme tilbake. Man vet aldri når. Hun forstod også at det gjaldt andre veien. At vi skal være mot andre, slik vi ønsker at andre skal være mot oss. Og at vi skal snakke om andre, slik vi ønsker at dem skal snakke om oss.

Jeg kan ikke oppskrifter utenat. Det skal jeg ærlig innrømme. Ikke engang en bolle-oppskrift. Jeg fant denne perfekte oppskriften på bloggen til Fru Timian. Lagde den som skrevet, men uten rosiner. Bollene smaker himmelsk perfekt!

I dag blir det boller i skolematen, som hun selv har vært med å bake. Dette lille, fantastiske påfunnet på en helt vanlig onsdag, fikk meg til å føle meg som en ekstra god mamma. En sånn ordentlig mamma som baker og sånn. . .

I dag skal jeg være super, slik jeg har vært de andre to dagene også. Trent og holdt energien gjennom hele dagen ved å spise ofte og rent. I tillegg har jeg sovet godt. Lagt meg sånn ikke altfor sent. Som i går kveld, da la jeg meg 22, selv om jeg ville sitte oppe og skrive og jobbe litt til. Jeg vet at da kan jeg stå opp tidlig og bli superwoman i stedet.

Her er en låt jeg liker, forresten. Lag deg en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *