Alternativ behandling før lege?

I går var jeg i Drammen hos en sjaman, som jeg pleier å gå til en gang i blant. Når jeg føler at det er riktig. Som nå. Etter dagens behandling er jeg mye lettere, selv om jeg fremdeles har smerter. Det fine med dette besøket var at jeg fikk litt mer svar enn jeg gjorde hos legen.

Da tenkte jeg litt sånn: Hvorfor skal vi plage oss med så mange legebesøk, som ofte ender med alternativ behandling når man blir desperat nok til å prøve alt, selv om man aldri har trodd på slikt? Det er sånt vi stadig vekk hører. Jeg mener ikke at man skal bruke en healer som en doktor, men om doktoren ikke har noen svar å gi, prøv i alle fall en healer og se om det hjelper, før du bruker altfor mye tid og krefter på legebesøk og bekymringer.

8

Topp her (adlink).         Foto: Andre Birk


For meg trenger jeg ikke hundre besøk hos lege, jeg ville uansett prøvd alle veier. Det som er så fint med dem som jobber alternativt, er at dem ser ting vi ikke selv ser. De er åpne nok til å se ting som en vanlig lege ikke kan se.

Det første hun fikk opp, før jeg i det hele tatt hadde sagt noe, var at jeg sliter med tarmen og at jeg har noe i meg som plager meg. Etter behandlingen var hun helt klar i talen da hun sa det var betennelse i tarmen. At jeg har blitt matforgiftet en plass på veien.

Kambodsja.

Hva ellers. Legene tenkte at det var litt for lenge siden, men så kan slikt leve lenge i en. Hun mente at dette ville ordne seg selv om jeg passet godt på kosten fremover. Jeg vurderer ta en ormekur også, bare for å ha det gjort. Det kan ikke skade og jeg har en venninne som gjør dette uansett når hun har vært på reiser.

Holde meg unna kjøtt, egg og sånt som er tungt å fordøye. Også holde meg unna melkeprodukter og mel. Jeg skjønner jo at jeg har litt å sette meg inn i, da jeg ikke kan nok om hva som inneholder hva. Spise ofte, lite. Urter. Og fortsette med Aloe Vera og Probiotika. (Som faktisk hjalp og føles en million ganger bedre ut en avførings-tabeletter!)

Om du er syk og føler at ingen kan hjelpe deg og at helsevesenet ikke strekker til, vil jeg anbefale deg å kontakte en klarsynt. Det finnes så mange mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre, fordi de ønsker det. Det finnes også mye tull der ute, så litt selektiv kan man være.

Hun jeg går til, holder til i Drammen. Hun ønsker ikke å ha navn og kontaktinfo her på bloggen (da det kan bli i overkant pågang), så det enkleste er å spørre meg via Facebook-siden min, så kan jeg gi informasjon der. Veldig mange venner og bekjente har gått til henne etter meg, og jeg har ikke opplevd noen som angrer eller ikke har fått noe bra ut av det 🙂

18 kommentarer

 1. Som du selv har påpekt, så er legestanden – i Norge som andre steder – en sammensatt gruppe, med alt fra drivende dyktige folk til de som gjør så godt de kan, og videre til de som har fått sin utdanning i Polen eller andre øst-europeiske land fordi de ikke hadde gode nok karakterer til å komme inn på et norsk legestudium. Det betyr i praksis at man i mange tilfeller kan risikere å måtte forsøke forskjellige leger før man lander på en sådan som kan gi en presis diagnose og virkningsfull behandling. Slik er det bare, og jeg ville nok faglig sett anbefale å heller gjøre dette enn å gripe til alternative behandlingsformer først som sist. Det kan man risikere å angre på en dag.

  Samtidig er det både frustrerende og smertefullt å måtte løpe fra lege til lege, så å si. Derfor kan det være en idé å sette seg ned å tenke litt før man oppsøker et bestemt behandlingssted, eller lege. For å ta det grunnleggende først: Fastlegen er som utgangspunkt ikke mer enn en henviser, sett vekk fra å diagnostisere og behandle mindre forhold. Så ikke kast bort mer tid enn nødvendig der; hvis fastlege ikke henviser, så finn en annen. Så har man spørsmålet om klinikker utenfor det offentlige. Ta for eksempel Volvat (eller andre tilsvarende eller lignende behandlingssteder): Mange løper hit umiddelbart fordi det er privat og man kan betale seg forbi køen, og man derfor tror at det per definisjon er bedre leger og bedre behandling der. Det kan det jo i flere tilfeller være, og det er mange dyktige folk knyttet til Volvat, men man skal også huske på at en del av Volvats leger har Volvat-engasjementet på toppen av fulltidsjobber andre steder, og kan derfor allerede ha et 8-10 timers skift på ryggen når de går i gang med kveldsøkten på Volvat. Ettersom leger er som alle andre, uaktet utdannelse, så betyr det at de kan bli slitne, og at man kanskje ikke til alle døgnets tider yter helt optimalt.

  I tillegg kommer andre forhold, som for eksempel hvorvidt den legen man oppsøker lytter nøye til pasienten, går metodisk frem for å diagnostisere og, ikke minst, har relevant spesialkompetanse. Dette siste er vesentlig, men glemmes gjerne i den noen ganger naive troen på at privat = überspesialist. At en lege ved en privat klinikk har spesialisering i det ene eller det andre, betyr ikke at vedkommende har en doktorgrad (!) eller tilsvarende kompetanse i det aktuelle feltet. Kort sagt: Langt de beste legene i Norge arbeider ved, eller har en tilknytning til, universitetssykehusene. Det er ikke slik at alle de beste legene kaster seg over det private markedet fordi det er mer penger å hente der, for dette er for de aller, aller fleste høykompetente leger fullstendig underordnet den faglige dimensjonen, og fra et forsknings- og utviklingsmessig perspektiv kan man simpelthen ikke en gang sammenligne private klinikker med universitetssykehusene. Punktum.

  Så det betyr i praksis, og dette får være en tanke på grensen til et forslag, at det kan lønne seg å bite i seg den ventetiden en henvisning til en spesialist ved et av landets universitetssykehus kan innebære, eller, hvis man vil gå ad privat vei, oppsøke en klinikk med relevant spesialistpersonale som har tilknytning til et universitetssykehus. Hvis man går og gnager på noe tilsynelatende ingen finner ut av, så er sjansene for presis diagnostisering og virkningsfull behandling erfaringsmessig best her.

 2. ÅH – så bra at du tok den turen – nå håper jeg virkelig at du blir bedre – hold oss oppdatert da:) og lykke til og god bedring videre:)

  1. tingjegliker

   Takk, Mimi 🙂

 3. Lill-Helen

  Hei jeg ble matforgiftet i sommer, det var helt forferdelig. Ble innlagt på sykehus av hele greia. Ta avføringsprøve for å finne ut hva slags bakterie det er.

  Godbedring

  1. tingjegliker

   Takk for det, Lill-Helen. Jeg har gjort det og venter på resultatet 🙂

 4. Camilla

  Kan du forklare noe mer om hvorfor du har større tiltro til en sjaman/synsk enn helsevesenet?

  1. tingjegliker

   Jeg sier ikke at jeg har større tiltro, men at de kanskje kan se ting en annen ikke kan med en gang. Jeg har flere venner som har gjort det samme. Men jeg har ikke behov for å bevise dette for dem som er fremmed for det. Det må bare erfares. Kanskje det ikke er for alle. 🙂

 5. Christina

  Selv sliter jeg veldig med irritabel tarm, og riktig kosthold har hjulpet meg etter mange år med prøving og feiling. Nylig prøvde jeg tarmskylling og angret ikke ett sekund. Skal tilbake igjen for ny skylling om 1 uke og jeg anbefaler det til alle som sliter med tarmen. Skyll ut alt, og kjøp en kur hos de som gjør at du får tilbake bakteriene igjen i kroppen etterpå. Aldri følt meg så frisk så etter tarmskylling. Lykke til og god bedring 🙂

 6. Skjønner godt legene ikke tar deg seriøst, når du blir bedre form av å gå til en «klarsynt». Hvis du har betennelse i tarmen burde du gå til lege, få antibiotika og bli frisk. Jo lengee tarmen er betent, jo større sjanse er det for at det blir et kronisk problem. Tror denne matforgiftningen utløste ME hos deg. Kjempesmart av deg å la vær melkeprotein og gluten, det er superirriterwnde for en allerede skadd tarm. Det du kan brenne deg på er å spise for mye va den typen mat du skl spise fremover, da blir man intolerant mot den maten også. Å ha forskjelljg mat hver enste dag i 4 dager for så å spise samme mat ogjen på dag 5 er genialt:) da reagerer ikke kroppen

 7. Hei ☺️ Har lenge tenkt på å dra til en klarsynt. Synes det er litt skummelt/rart, men føler jo at det er noe jeg vil gjøre en dag! Få svar eller få oppdaget ting jeg ikke vet fra før. Skummelt er det jo kanskje, men tror det kan bli fint, lærerikt og interessant også. Har veldig lyst til å vite mer om dette og synes det er spennende det du forteller. Håper det står mer om dette i boken du skal gi ut. Vet du ca hvor mye å gjøre sånt koster? Sånn ca? (Student, hehe)

  Ønsker deg også god bedring! Du har så mye godt å levere til verden. Du er et spennende menneske og er alltid like spennende å lese om dine tanker og meninger! Det gir meg utrolig mye!

  Klem

  1. tingjegliker

   Hei, Jenny. Ja, det er mange som vil og ikke tør. Noen overser det og nekter å tenke mer på det. Jeg har jo vært slik selv. Man minster en time og en liten tusenlapp fra sitt liv. Så kan man jo derfra velge om det var verdt det, eller ei. Da vet man i stedet for å snakke om noe man ikke vet om. Tenker jeg 🙂

   1. Tusen takk for svar! <3 Skal prøve å manne meg opp å dra en gang!

 8. Jeg lå rett ut i en hel uke og kunne ikke bevege meg, ei heller spise. De antok det var blindtarmen, men konkluderte etter noen blodprøver at det var bendelorm. Den hadde vokst seg så stor at man så det på blodprøvene og i avføring. Dette er Ikke vanlig, og sier seg data jeg trolig hadde hatt den ganske lenge – typ barneskole . Jeg var den gang 16-17 år. De gav meg kur raskt og jeg ble frisk, like før jeg utviklet anoreksi (men det er en annen sak) Poenget er at ormen hadde gått løs på organene mine og det var faktisk liv drt sto om. Helt sykt å tenke på. Og at ikke legen oppdaget det før er skammelig. Hun hadde i alle år sagt at mine smerter var normale voksested :/

 9. Vokse smerter *

 10. Hvorfor gå til legen? Tja, kanskje fordi de kan redde livet til en om en er veldig syk, mens en sjaman/kvakksalver kan få mennesker til dø ved å tro på healing etc.

  «Det første hun fikk opp, før jeg i det hele tatt hadde sagt noe, var at jeg sliter med tarmen…» Shocking, du har jo skrevet om dette på bloggen i lang tid nå, men hey, hun er nok bare klarsynt, kan ikke bruke internett!

  Og en sjaman skal altså si til deg hvilke matvarer du skal holde deg unna? kjøtt, egg, melk, mel… Jaadu, er nok der problemet ligger. Skal vi selvdiagnostisere oss med litt gluten- og laktose allergi i samme slengen?

  1. tingjegliker

   Hm, jeg sier ikke at man ikke skal gå til lege om det er akutt. Men jeg har ikke behov for å bevise noe for dem som stiller seg negativ til det heller. Så lenge jeg vet, kan jeg skrive fra mine erfaringer 🙂

   1. Camilla

    Mulig du ikke føler du trenger å bevise noe, men nå har du jo klagd ganske lenge på disse smertene dine og hvor syk du er. Så er du misfornøyd med at legen ikke umiddelbart visste hva som feilte deg og går til en kvakksalver, og deretter skriver på en blogg at du stoler mer på henne enn på en lege. Det vitner om uvitenhet og ren idioti fra din side.

   2. tingjegliker

    Jeg har ikke skrevet at jeg stoler mer på noen enn en lege. Og å kalle noen kvakksalver og alt annet du skriver, tyder mer på at du ikke har det helt greit og må rakke ned på andre. Så vet jeg ikke hvem som er uvitende, du eller jeg?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *