Spiser du slik du vil leve?

Det er så lett å snakke om hva vi ønsker å gjøre med oss selv og kroppen vår, men det er ikke like lett å gjøre noe med det. Det vil si, det er bare uvanlig å ikke gjøre som alle andre.

Jeg har tenkt på det lenge og jeg gjør små ting hele tiden som drar meg i en ny retning. Grunnet at jeg nå sliter med kroppen vil jeg gjøre min jobb fullt ut. Jeg vil styrke immunforsvaret og tenke over hva jeg pakker i meg.

august_mat_3

Dagen startet bedre enn på lenge. Jeg våknet uten å vri meg i smerter og jeg tror det hele har noe med antibiotikaen å gjøre. Det spiller ingen rolle, jeg er bedre.

Jeg klikket meg inn på appen med timeplanen for Be Yoga. Klokken var 09.40 og jeg hadde sovet i drøye fem timer. I natt hadde jeg tidenes brainstorming på livet og alt rundt det. Klokkeklart! Sånt skjer når man skal sove . . . Uansett, det var 20 minutter til en yogtime startet, og jeg tok mot til meg og gikk rett inn i tightsen min.

Det beste jeg har gjort på lenge.

Å komme dit var kun riktig. Jeg trengte å strekke på kroppen og bevege meg. Det er første gang jeg har vært så stiv i beina på en yogatime, og det sier litt når jeg merker det så godt. Hele timen var magisk og jeg ble sittende igjen lenge sammen med disse jentene:

20160806_134810.jpg

Dette er Jannicke og Linn Ingrid som driver studioet. Fantastiske jenter som jeg alltid blir glad av å være rundt. Vi pratet om livet, Universet, meningene som kommer til oss, hvordan det store bildet henger sammen, og kroppen vår. Hva vi pakker i den og hvordan vi tar til oss energier som kan gjøre oss syke. Derfor er det viktig å ha et godt immunforsvar.

Vi snakket en del om hvordan jeg har slitt med magen min i det siste, og de anbefalte meg å prøve Probioform, som jeg straks dro for å kjøpe på Strømmen Storsenter. Der har de det i helsekosten som ligger rett over gaten for Lefdal. Det er den første butikken du får på den venstre side når du går inn på senteret.

Jeg kjøpte denne, og Aloe Vera som flere har tipset meg om for magen.

august_mataugust_mat_1

For min kropp har jeg tatt noen valg. Jeg prøver å kjøpe økologiske grønnsaker og jeg prøver å få dem i meg hver morgen via en smoothie. Jeg vet også at Biola er bra, men full av sukker. Flaks at de nå har kommet med en variant uten tilsatt sukker!

Jeg holder meg unna kjøtt og skal fra mandag av starte på vegetar-diett. En av mine fantastiske følgere på snap har nå tatt seg oppgaven i å kjøpe med eggehvite fra Sverige til meg. Da er jeg klar!

Jeg sier på ingen måte at man skal være nazi, men bare ved å bli bevisst på hva man faktisk pakker i seg hver eneste dag, vil gi et lengre liv og en sunnere kropp. Jeg vil ikke bli gammel før jeg er det.

august_mat_3

Dagens frokost-smoothie bestod av:

 • 2 gulrøtter.
 • Litt ingefær.
 • Tre tomater.
 • En håndfull frosne blåbær.
 • En skje BCAA.
 • En skje Aloe Vera.
 • En skje Probioform.

Det smakte fint og jeg fikk god samvittighet for kroppen og magen. Nå blir det spennende å se om fordøyelsen blir fin igjen, det hadde vært hyggelig. Jeg er lei av å ikke fungere optimalt.

Nå er det mat og natur fra min side. Ofte kan det være svaret som ingen lege kommer til å gi deg. Og når jeg har alt mitt på det rene, så vet jeg at det ikke skal stå på det.

6 kommentarer

 1. Anna Eriksen

  Hadde voldsomme magesmerter ca 1 gang i mmden for noen år tilbake ! Spydde og lå i fosterstilling på badegulvet ! Ett halvår senere ble jeg opperert for blindtarmbetennelse !

 2. Hva vi spiser har såå mye å si! Vi spiser enten vegetar eller fisk her i hus. Svært sjeldent vi spiser noe annet hjemme. Men ute gjør i det. Vi merker så stor forskjell på egen helse når vi spiser sånn.

  Vet jeg kommenterte igår innlegget ditt, men vil gjerne si en ting til. Og du må selvfølgelig sjekkes for alt fysisk hvis ikke du blir bra etter antibiotikakur, menn allikevel. 2015 var et umenneskelig tungt år for meg. Dyp depresjon, ekteskapskrise, søster som fikk kreft og mamma som fikk hjertestans. Blant annet. I desember ble jeg brått kjempesyk. Smerter og utmattelse av en annen verden. Så ille at jeg bokstavelig talt lå i senga og ikke visste hvordan jeg skulle finne energi til mitt neste åndedrett på de verste dagene. På de beste dagene satt jeg på en stol og bakte julekaker en liten stund, før jeg måtte legge meg og hvile. Først i slutten av januar kunne jeg gå korte turer, og har måttet bygge meg opp veldig forsiktig. Idag er jeg i full jobb, trener jevnlig og klarer meg bra -på tross av at jeg fortsatt har smerter og ikke fungerer på samme nivå som jeg pleide. Men det er veldig klart for meg nå at jeg ble syk fordi jeg var mentalt utkjørt. Så en del av min tilfriskning handler om å ta vare på meg selv. Nok søvn, nok hvile, ting som gir meg glede. Du har hatt det ganske tøft når du har vært igjennom det du har. Det er ikke umulig at kroppen din sier ifra om det. Men ikke slå deg til ro med det før du har utelukket andre ting. Og blir du helt bra av antibiotika er jo det fantastisk!

  1. tingjegliker

   Takk, Veronica. Jeg skal bli frisk. Eneste jeg vet. 🙂

 3. Leste dette og tenkte på smertene dine..
  http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/endometriose-1687720.ece

  1. tingjegliker

   Takk, Mariel. Skal ta en titt nå 🙂

 4. Stakkars! Det kan være lurt å styre unna sugerør. Det kan gi unødvendig mye luft gjennom systemet. God bedring

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *