Fy, katta klore!

På fredag hadde jeg en uheldig hendelse med katten vår, Kiara. Jeg kunne sikkert blitt sintere på henne, men så vet jeg jo at dette er min egen feil. Jeg hadde henne i bilen, i buret, og vi skulle hente jentungen på skolen. Da jeg parkerte var det altfor varmt i bilen. Jeg tenkte at katten ville bli pint. Ikke kunne jeg la den stå å gå med kaldvifta på, og jeg ville ikke la vinduene stå på vidt gap da katten hylte og andre sikkert nok ville tro hun ble pint.

wp-1465187372064.jpg

Dette hadde jeg så klart ikke tenkt på før vi kjørte hjemmefra. Jeg fikk da denne brilliante ideen om å ta henne i bånd når jeg henta ungen. De er jo ute og leker, og jentungen hadde nok blitt så glad om jeg kom inn med katta.

Jeg begynte å gå inn i skolegården, og hadde katten i armene. Hun klamret seg til meg da det var ukjent, og jeg tenkte det var bra, for da slapp jeg la henne gå.

Litt til inn i gården og lydene fra mange barn ble sterkere. Så klart ble hun redd. En unge på en bråkete, liten sykkel, syklet forbi. Katten tar tak og sparker seg fra meg. Jeg prøver å holde henne igjen med hun er helt ellevill og prøver ikke å gå tilbake eller fra meg, hun er nærmest en vill ball av klør som har klikket i vinkel.

Jeg får dratt henne med båndet bak en container slik at ikke alle i skolegården skal se dette, det hadde vært det aller verste som kunne skjedd der og da. Noen barn roper: Åh, en katt! Så fin, kan vi klappe den?

Jeg sier pent at den er sint å må være alene. Det er da jeg ser beinet mitt. Det renner blod. Jeg får dratt henne litt tilbake og hun piler under et gjerde. Der sitter jeg på huk med katten på den andre siden. Heldigvis i skyggen hvor ingen, ingen jeg tenker over, ser oss. Hvis jeg dro i båndet, ville det løsne helt. Hun hadde allerede beina ute av den ene selen. Pokker. Jeg var kun redd for at hun skulle komme seg løs og pile avgårde i ukjent terreng.

Etter en stund forstår jeg at jeg må knyte fast båndet og komme meg på den andre siden. Jeg gjør så. Jeg går rundt og tar tak i katten i nakken og holder henne godt fast mens jeg tar båndet med. Tett til brystet, med et godt tak i nakken går jeg tilbake til bilen.

Katten er rolig da. Jeg ser en dame som muligens kjenner meg igjen, smile bredt. Der går jeg og kaster på et falsk smil og det ser nok søtt ut med en liten katt i hånden. Hun vet ingenting om at jeg tviholder den i nakken eller at beinet mitt er fylt i blod.

wp-1465187308913.jpg

Jeg er fremdeles glad i henne, det var så klart min feil. Jeg tenkte ikke over at hun skulle bli så redd av alle barna. Lekse lært. Inn i buret med henne og så vinduene åpen og så hente jenta. Den sterke solen gjorde nok at ingen klarte å se beina mine. Det gjorde så vondt at jeg ville gråte.

Da vi omsider kom hjem til kjæresten min, med en hylende katt en time i strekk, var det å rense sårene. Jeg gråt nesten. Katten skal få være her nå, gjennom sommeren tror jeg. Her ute på landet leker hun ute dagen lang, men hun kommer alltid hjem og tilbake. Hun trives her hun kan leke i naturen. Det er viktig.

Som dere ser er nesen hennes dårlig også. Hun begynner på noe antibiotika i dag. Dette har skjedd før, og hun hadde noe problemer fra hun var liten

juni_outfit_3

Playsuit HER. Sandaler HER. Solbriller Ray Bans (annonselenker)

juni_outfit_5

juni_outfit_4

Sånn kan det gå. Tøft med arr da. Jeg sier bare at det var en leopard som angrep meg på en av reisene mine, sant? Ait. Nå skal jeg komme meg i bilen. Vi er fremdeles hos Trampe og har lang vei til skolen i dag. Etterpå er det regnskapsfører, tepperens, vaskehjelp, trening og besøk på kvelden. Barnefri uke og mye jobb.

Lag deg en fin mandag, kjære deg som leser.

13 kommentarer

 1. Au da! Det så ikke godt ut disse sårene. Du burde dra å få deg en stivkrampesprøyte hos legen. Kattklør og risp er ikke bare å spøke med. Jeg fyller på med stivkrampe hvert 5 år nå som jeg driver katteoppdrett, og det er legens råd til alle katte- og hundeeiere. Heretter skal jeg ikke klage over at kattunger bruker leggene mine som palme for å klatre i! Jeg kjenner akkurat til hvordan du har det, for det er ikke godt!

  Godt at hun får begynt med antibiotika nå for det hun har på snuten. Håper hun blir bra igjen <3 🙂

  Så kjempegodt for henne å få være hjemme til din kjære. Når hun trives der, er jo det som paradis for henne <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

  Purr, purr, fra Toril og kattene

  1. tingjegliker

   Takk for tips 🙂

 2. Den fine hvite kjolen med svart mønster og dusker på, som du hadde på deg på snap idag, hvor er den fra? Den var så fin på deg!

  1. tingjegliker

   Poster det nå, takk 🙂

 3. Oi, du må huske på at Kiara er en katt og ikke en hund. Du må gradvis venne henne til å gå i sele i rolige omgivelser og etter hennes tempo. Det er ikke rart det gikk som det gikk, katter liker vanligvis ikke bråkete miljøer.

  Jeg har en katt som går villig på tur, i sele, men jeg henger bare på og han viser vei. Blir han litt utrygg går han og freser og småknurrer. Hadde du tatt henne med ut av bilen i buret sitt hadde det nok gått greit.

  1. tingjegliker

   Jeg tror ikke at katten min er en hund, men takk for påminnelsen. Og ja, det var feil av meg å ikke tenke over hvor bråkete det var der 🙂

 4. Camilla

  Elsket jumpsuiten, hvordan er den i størrelsen? 🙂

  1. tingjegliker

   Fin 🙂

 5. Marianne

  Du er ganske tøff som slipper henne ut når hun er så liten. Katter har ikke retningssans før de er 1 år. Katter blir tøffere og tøffere jo mer kjent de blir i området, og plutselig tørr den gå lenger. Da er det ikke sikkert den kommer tilbake, og det hadde vært fryktelig trist…

  1. tingjegliker

   Vi føler selv på dette, og denne katten er ikke som mange andre. Denne er mer som en hund faktisk 🙂

 6. Rebecca

  Kiara er så utrolig nydelig! Kan jeg spørre om hvilken oppdretter du har kjøpt henne fra? 🙂

  1. tingjegliker

   Ja, det kan du. De kaller seg for Savannah Norway på Facebook 🙂

 7. Anbefaler deg å lese http://www.kattepote.dk/racekatte/57-Savannah
  Står mye bra der om savannah.
  Jeg skal få meg en selv og lest det meste nyttig som ligger på nett om de før jeg valkte den typen raassekatt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *