Ting jeg liker

Jeg liker følelsen av at det blir sommer. Når det regner og det ikke gjør noe, når den deilige lukten av gress og sommer stikker seg frem. Jeg liker følelsen av å få gjort ting. Når jeg har vasket klær, ryddet oppvaskmaskinen, støvsugd og føler det er rent rundt meg. Jeg liker lyden når jeg støvsuger. Når jeg hører det blir rent.

mai_Sætre kopier

Jeg liker å starte noe som vokser. Jeg liker å gjøre ting ferdig. Jeg liker å være effektiv. Jeg liker fuglene som kvitrer mens jeg taster på tastaturet. Jeg liker venner som er som familie.

Jeg liker når venninnene mine snakker kjærlig til meg som om at jeg var deres barn. Fordi vi er knyttet, båndet og kjenner hverandre så inderlig godt.

Jeg liker forandringer. Jeg liker å kjøpe noe nytt til leiligheten, som jeg har tenkt på lenge. Jeg liker kaffekoppen min. Jeg liker å skrive her for så å glede meg til at dere leser ordene mine.

Jeg liker å reise. Jeg liker teamet mitt. Jeg liker at jeg kan reise med teamet mitt. Jeg liker å være glad. Jeg liker å gå videre. Jeg liker å fokusere på det fine i alle jeg ser, og jeg liker å utvikle meg til det absolutt bedre.

Jeg liker livet mitt og alle menneskene jeg har i det. Jeg liker å inspirere og fascinere andre. Jeg liker ordet fascinere. Når jeg lærte meg at er fantes en c i dette ordet. Fascinerende. Det er fascinerende at det er en c i ordet fascinerende.

Jeg liker å reise med tankene mine. Fantasere og spekulere. Lage drømmer og drømme om det umulige. Jeg liker å satse og gjøre noe brenner i meg. Jeg liker å treffe nye mennesker som jeg har en god kjemi med.

Jeg liker å planlegge store ting. Jeg liker å gjøre en forskjell, selv om ikke alle kan se den. Jeg liker å gjøre noe som betyr noe. Jeg liker å gjøre ting jeg liker.

Takk for at dere har vært her for meg, gjennom hele min sorg. Sorgen skal snus, den skal bli vakker nå. Jeg savner å være meg, og jeg er klar for å være meg. Nå skal jeg le og spre glede igjen. Alle ordene dere har skrevet til meg, dem har jeg lest. Jeg var for langt nede til å svare en og en, men jeg leste alt sammen. Jeg satt her uten å forstå noen ting, men det å lese andre sine ord var godt, for jeg ville ikke prate med noen.

Derfor ville jeg takke alle mine lesere, og alle mine venner. Jeg fikk så mange fine ord og jeg kunne se hvor mye dere tenker på meg. Dette vet jeg og dette tar jeg inn. Dere gjorde sorgen lettere, på mange måter. Vit det. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å dele sorgen min med dere. Det var riktig på så mange måter.

Takk.

Jeg liker leserne mine også. En stor del av alt jeg gjør og prøver å få til. Takk.

31 kommentarer

 1. ❤️

 2. <3

 3. For et fint innlegg <3

  1. tingjegliker

   Takk, Ida.

 4. Christine

  Du er herlig! Og jeg liker at du liker. Gleder meg til å se deg smile og le igjen – du sprer glede rundt deg, selv gjennom en telefon. Det er ikke verst;) Klem fra Fredrikstad

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Christine ❤

 5. Anette Marie, Anette Marie.
  Du er helt magisk, selv med alt som har skjedd den siste tiden klarer du fortsatt å være til en så stort inspirasjon. Vet virkelig ikke hva jeg er ute etter å si egentlig, men jeg har bare en så stor fascinasjon over deg. Jeg beudrer deg Anette.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Vilde.

 6. Men mine gode ord på det forrige innlegget var tydeligvis ikke gode nok for deg og ble aldri publisert… Sårenes… 🙁 men da vet jeg jo hvordan du er så er det ikke noe poeng å legge inn kommentarer lenger.. Takk for meg på denne bloggen…

  1. tingjegliker

   Det var en underlig kommentar. Kan ikke se å ikke ha godkjent noe. Så lenge det ikke er støtende for noen godtar jeg alt.

 7. Kristina

  Takk for at du er et så stort og inspirerende menneske! ❤
  Du skriver så levende at jeg føler sorgen din tett på kroppen når jeg leser det du skriver ❤
  Det er ordentlig vondt å vite at du har mistet en så stor del av livet ditt! Men jeg som en fast leser er så glad for at du har latt oss bli litt kjent med en så stor mann som Harald ❤
  Jeg vet at han passer på deg fra der han er nå, å han er helt sikkert ikke ferdig med å utrette store ting ❤

  Takk for at du er du, og at du deler så mye med oss ❤

  Hilsen en stor beundrende følger!

  1. tingjegliker

   Tusen takk for gode ord, Kristina.

 8. Du er vakker både inni og utenpå <3

  1. tingjegliker

   Takk, Silje.

 9. Så vakkert skrevet <3 Og det er alltid godt å se at andre bryr seg selvom man ikke klarer å prate om det. Jeg har selv tittet innom her for å se hva du har skrevet. Jeg har ikke alltid klart å lese alt, det stemmer så alt for godt det du har skrevet. Jeg mistet selv pappa for halvannen måned siden og jobber selv for å løsrive meg fra den tunge sorgprosessen. Akseptere at jeg ikke får høre stemmen hans igjen, akseptere at man faktisk må fortsette å leve sitt liv. Det er tungt, og jeg føler det går "to skritt frem og ett tilbake". Men oppe i alt slipper sorgen tak, litt etter litt, og man kan etterhvert minnes de som er savnet med alle de gode minnene de har etterlatt til oss <3
  Du skriver så utrolig godt, tusen takk for at du deler dine tanker og følelser. Det hjelper, det hjelper så ubeskrivelig mye.

  1. tingjegliker

   Tusen takk for at du forteller meg dette, Kine.

 10. Hei, kjære Anette.
  Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne på denne meldingen, for hvordan starter man egentlig en meldig til et mennske man aldri før har møtt? Jeg føler jo jeg kjenner deg litt, fordi du deler så utrolig mye med alle som vil se og høre, og det vil jeg takke deg for. Så utrolig mange ganger har jeg funnet trøst og glede i det du skriver, sier og deler. Flere ganger har jeg fått svar på ting jeg har lurt på, og blitt litt beroliget av å vite at det finnes flere der ute som tenker på litt samme måte som meg. Som finner ulogiske ting logiske, og som rett og slett tenker litt mye på alt som er rart og kanskje noen ganger litt skummelt å tenke på. Takk for at du deler så mye, og for at du er så ærlig som du er. Det har virkelig hjulpet meg mye!

  Derfor vil jeg nå prøve å hjelpe deg litt. Selv om jeg ikke helt hvordan, vil jeg likevel prøve å gi deg noen ord, for jeg vet hvordan det er å miste noen man har kjær. Hvordan det er å sitte igjen med alt for mange spørsmål som aldri kommer til å bli besvart. Å sitte igjen som et spørsmålstegn, så forvirret og fortapt, med et stort hull som gjør så avsindig vondt. Jeg vet hvordan det er, og det finnes ikke noe som er vondere enn nettopp det – å miste en venn. At du nå har det så vondt, gjør meg også vondt, og jeg har så lyst til å gi deg en klem, og si at alt ordner seg. Selv om jeg vet at det er litt tull. For det kommer alltid til å være noe som mangler. Det kommer alltid til å være et tomrom der den personen du hadde kjær skulle være. Slik tror jeg også det er meningen at det skal være, selv om det er en vond tanke. For selv om de vi er glade i, ikke lenger er blant oss, så er de likevel det. Jeg har sett alle videoene dine med Harald, og det er ikke vanskelig å se at det var meningen at dere to skulle være venner. Jeg tror at man har flere sjelevenner – når man møter noen som tenker på litt samme måte som en selv, og noen som bare gir mening. Harald var din sjelevenn, og selv om han ikke fysisk er hos deg lenger, så er han likevel med deg. Det tror jeg virkelig. Kanskje som en slags engel? For jeg tror ikke at de vi er glade i, bare kan forsvinne. Og jeg tror heller ikke at de kan forlate oss, ikke helt. De som har en plass i hjertene våre menst de er blant oss på jorden, har også et sted i hjertet vårt når de forlater oss her nede. Der tror jeg de finnes, når de er «borte».

  Når jeg så den siste videoen du hadde laget med deg og Harald, måtte jeg felle noen tårer. Jeg kjenner så på de smertene du har, og får så vondt av at du lider av dette tapet. Men er det èn ting jeg har lært om deg, etter å ha fulgt med deg i mange år, så er det at du er sterk. Kanskje den sterkeste jeg vet om. Klok, tapper og en kriger. Så jeg vet at du klarer å komme deg igjennom alt dette vonde nå, og at ting blir lettere for deg med tiden. Selv om det ikke alltid vil føles slik. Vit at du har oss lesere med deg, hele tiden.

  Kjære deg, jeg sender mange varme tanker din vei, og håper det blir lettere for deg snart. Om denne meldingen gir mening aner jeg ikke, for jeg skriver bare ned det jeg tenker etter å ha sett din siste video. Håper ikke du finner det upassende, eller ufint, for det er virkelig ikke meningen å «trenge meg på», på noe vis. Jeg føler bare virkelig med deg, og måtte fortelle deg det. Du er så tøff og god, Anette, og jeg er så stolt over alt du gjør og at du er deg selv helt og holdent! Stå på videre, beste deg! Mange gode klemmer fra meg.
  (PS. beklager at kommentaren ble så lang..)

  1. tingjegliker

   Hei, Frida. Tusen takk for den fine, lange kommentaren. Beklager at jeg ikke har svart før, men jeg måtte nok vente til jeg fikk tid til å lese hele. Jeg vil ikke skumlese ordene dine når du har tatt deg tiden til å dele. Det var fint å lese, og det betydde noe. Takk.

 11. <3 du er en vanvittig sterk kvinne! Håper du klarer å se gleden i sorgen og ta med deg mange gode minner i framtiden.

  1. tingjegliker

   Takk, Marte.

 12. Jeg liker å være leseren din ❤

  Klem!

  1. tingjegliker

   Takk, Randi!

 13. Tonje Akershus

  TAKK for at jeg får lov å følge deg og for at du er så inderlig åpen om alt ❤❤❤

  1. tingjegliker

   Takk, Tonje! 🙂

 14. du er fantastisk flott og sterk. Jeg beundrer deg. Å følge deg på denne ufattelig triste reisen har gjort meg vondt, men det gjør godt vite at du har så flott og fantastiske mennesker rundt deg. Du er sterk, du er god og du har et hjerte av gull

  1. tingjegliker

   Takk, Stine.

 15. Og takk til deg Anette!

 16. Hei
  Har fulgt bloggen din lenge, du er sterk. Du er så flink til å sette ord på ting, både i gleder og sorger.
  Ønsker deg alt godt for fremtiden, det blir spennende å følge med videre.
  Om du vil trene litt mens du er på Sortland i sommer må du bare rope ut! Så kan vi gå på fjellet 🙂
  Hilsen Heidi, tidligere fotokunde ☺

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Heidi! 🙂

 17. Ingvill

  Godt å se at du kommer videre i fasene som sorgen innebærer! Det er viktig å gå videre i livet, og ta med seg de gode planene du og han hadde. Når du sørger, blir jeg trist. Når du er glad, blir jeg også glad. Rart hvordan noen man følger på snap, blogg og Instagram kan påvirke hverdagen så mye. Du FASCINERER meg virkelig! Men husk å ta vare på deg selv videre, for selv om man begynner å leve videre er det viktig å kjenne på det vonde av og til og ikke minst prate om det for å unngå å møte veggen! Prater dessverre av erfaring. Ha en fin kveld ute, håper du koser deg

  1. tingjegliker

   Takk, Ingvill ❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *