Tester vegetar-diett

Jeg ønsker å bli vegetarianer. Det er mye snakk om det å få i seg nok proteiner uten kjøtt, hvis man driver med fitness. Som teamleder er det greit å ha litt kontroll og viten, men jeg har også interesse av dette selv. Til nå har vi hatt tre stykker på diett sammen, i teamjegliker. Jeg har snust på det å bli vegetarianer lenge, men ikke turt å skrive så mye om det. Jeg sier fremdeles ikke at jeg blir det, for jeg må først vite at jeg klarer det. Og jeg mener så klart at det er et godt tiltak for hele jordkloden å ikke spise kjøtt.

Tidligere har jeg sagt at jeg aldri kommer til å slutte spise kjøtt. Det var før åpenbaringen min. Etter dette har forståelsen for alt endret seg. Som om at jeg har hatt en blokkering tidligere. Jeg har jo bestevenner som er vegetarianere. Jeg har jo hørt om alt dette før, men det har gått rett gjennom meg.

wp-1462345628984.jpg

Hvorfor jeg tenker at det å være vegetarianer er bra for kloden?

Vi mister så mye planter og trær fordi vi skal ha plass til bygg og biler. Om vi hadde levd på alt det grønne naturen har å tilby, i stedet for å produsere kjøtt og drepe dyr for å selge kjøtt, til tross for hvor mye som blir kastet (!!!), ville vi jo tatt mer vare på naturen.

Hvis planter og trær var vår næring, ville vi hatt grønne fingre og virkelig tatt vare på naturen rundt oss, fordi det var levebrødet vårt. I stedet (ah, jeg blir så kvalm mens jeg skriver nå) setter vi millioner av dyr i bur for at de skal føde nye dyr som aldri får gleden av jordkloden og paradiset vårt. De må vokse opp i et bur slik at vi kan drepe dem når de er passe nok frodig til å bli solgt stykkevis.

Hvorfor frittgående er bedre? Jeg tror ikke det er bra heller, i grunn. Området som er godkjent for å få et «frittgående» stempel, er ikke så himla stort. Men kanskje de har litt mer livsglede.

Jeg tenker på energier.

Tenk deg et dyr som blir drept uten å være lykkelig, tenk på energien som da er i dette dyret. Denne energien spiser vi senere. Joda, den ligger der den. Det er ikke slik at energien blir drept selv om kroppen blir det.

Noe til ettertanke?


Hva du ser i skålen over, er en pakke frossen spinat (450 gram), tint opp på ovnen hvorav den overflødige væsken har fordampet.  Det er også en halv pakke med kikerter fra Eldorado, og en boks kesam. Rørt sammen på varm plate, før jeg har det over i en matboks og tilsetter en håndfull med mandler. Dette er da for tre måltider. De første to, og det etter middag (som var en omfattende omelett av veldig mange egg, sopp og mer).

Husk at du kan følge alle jentene fra teamet på Snapchat:
Teamjegliker (30 forskjellige jenter) og Vektjegliker (4 jenter).
Og Instagram: @teamjegliker

Senere i dag (16.00) kommer et mer fullstendig innlegg om teamjegliker, hvor dere kan stille spørmål om teamet.

6 kommentarer

  1. Så fantastisk å lese. Om du hadde hatt noe vegansk diett det var mulig å kjøpe eller noe i den duren hadde jeg vært såå interessert, men alt til sin tid 😉 jeg ble vegetarianer for det etiske og tror kanskje det er veldig lett om du oppsøker info om det, jeg er ganske sikker på at med tiden vil du ikke ha lyst på det mer. Jeg har alltid elsket kjøtt og sa selv at no way om jeg kom til å slutte med det. Hehe. Det er helt sykt å tenke på nå, at jeg har spist kroppen til noen som ville leve. En mamma som elsket barnet sitt osv. Jeg heier iallefall veldig på deg 😉
    En veldig god informativ dokumentar er cowspiracy som ligger på netflix. Eller er earthlings en dokumentar med skjulte kameraer (helt grusom å se, jeg sluttet ned kjøtt, melk og egg den dagen jeg så denne, ligger på YouTube. Men skjønner at den ikke er for alle å se)
    Digger deg. Så kos å se hvor glad du er om dagen. Og jeg føler meg mer trygg på å være meg selv å følge hjertet/magefølelsen takket være deg <3

    Ps: venter på svar på en Mail ang tid jeg liker, vet ikke om du har en plan eller om du har glemt det. Ikke noe stress, ville bare nevne det 😉

    <3

    1. tingjegliker

      Tusen takk, Isabell. Skal sjekke opp mailen. Startet forresten på conspiracy og skal komme meg i mål så snart tiden er der igjen.

  2. Spennende! Prøvde å være veggis en stund, men det funker ikke for meg. Blir for fort sliten. Jeg tenker det er viktig å respektere naturen og dyrene. Vi er en del av kretsløpet, og vi er lagd for å spise både dyr og planter. Det betyr ikke at vi trenger å behandle dyrene som dritt, eller masseprodusere dem. Det finnes mange småskalabønder som tilbyr «etisk kjøtt». Det koster litt mer, men dyrene har hatt god plass, vært ute, spist god mat, og rett og slett vært lykkelige. Noen er også slaktet på eget slakteri eller mobilslakteri, som minimerer stresset til dyrene (fremfor å bli fraktet til kjøttbyen på alna). Et godt eksempel er Fjellgris fra Valdres / Stølsvidda. Eller Holte gård. Sånn om du skulle bestemme deg for å spise kjøtt (det er ikke mulig å få i seg B12 via andre matemner enn animalsk, selv om noen der ute ser ut til å tro det. Alt. er da B12-sprøyte (syntetisk)). Hadde man drevet med vekselsjordbruk i tillegg så hadde man ikke belastet naturen i like stor grad. Dessverre tenker både leverandører og forbrukere kun på lave priser og profitt, og dyrene blir skadelidende. Utrolig trist! Vi bruker å bestille en kvart okse fra Dyster gård. Den varer i nesten et helt år for oss 4. Oksene har hatt det fint, spist hjemmelaga for. Og man spiser da hele dyret, også de stykkene som er vanskeligere å lage noe godt av, som f. eks lårtunge. Man hadde ikke behøvd å kaste så mye dersom man spiste HELE dyret og ikke bare biffen/det møreste 🙂 I tillegg kjøper vi fjærkre fra Holte gård, ALLTID økologiske egg (mye strengere regler til dyrevelferd ved økologisk enn frittgående, jeg kan egentlig ikke fatte at de har lov å kalle det frittgående en gang). Ja, det er dyrere å spise slik. Men jeg vil heller ha god samvittighet, sunn mat (JA; mat fra lykkelige dyr som har spist god mat har eksempelvis mer omega 3 og bedre fettsyresammensetning generelt), enn å bruke masse penger på masse vås hverken jeg eller kroppen min trenger 🙂

    1. tingjegliker

      Takk, B. Veldig enig her altså. Om man først spiser kjøtt, burde man også tenke på hvor det kommer fra

  3. Så kult! Jeg er selv veganer og leser bloggen din fast, men kommenterer ikke så ofte. Håper du prøver ut å være vegetarianer og at du trives med det. Jeg anbefaler deg å sjekke ut veganmisjonen og vegetarbloggen. De legger ut masse herlige oppskrifter på god vegetarmat:) Personlig så er det et av de beste valgene jeg har tatt å gå over til en vegetarisk diett, både for dyrene, miljøet og min egen helse. Ønsker deg alt godt 🙂

    1. tingjegliker

      Takk for det, Sol 🙂

Legg igjen en kommentar til B Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *