Jeg har blitt feit igjen

For et par uker siden kastet jeg en bikini i handlevogna. Jeg liker jo ikke ting som tar lang tid og gir meg bismak. Som å prøve ting og shoppe i evigheter. Derfor grabber jeg rett og slett bikinien i «riktig» størrelse og kjøper den uten å prøve. Den skal passe meg innen sydenturen min 25.april, hvis jeg bare trener litt bedre og tenker litt på maten. Tenkte jeg, før jeg hadde sett den på!

april_fitness

Den stirret på meg. Ba meg prøve den. Jeg gjorde nettopp det og jeg tok bilder av meg selv i den. Jeg ble skuffet. Veldig skuffet. La meg fortelle hvorfor. Først kan du jo se på bildet over. Tatt for nøyaktig ett år siden. Pokker heller!

april_formsjekk_10

Det er denne. Den nye. Den jeg nå har kjøpt for å se fresh ut i. Jeg ser ikke ut i den – jeg er har blitt tjukk uten å merke det. Lubben bak ryggen på meg selv! Og jeg kommer ikke til å trives i en bikini i denne formen. Det vet jeg.

Spørsmålet nå er: Skal jeg våge å publisere bildene av meg selv anno 66 kilo? Det er fire kilo unna meg som høygravid. Det er det meste jeg har veid uten å være gravid.

Jo-jo as.

Hvis jeg nå publiserer meg selv, for å se hva jeg klarer å fikse innen 25.april . . . er det motiverende for dere å følge med på? Har det noe hensikt å vise det, sett bort fra å skremme meg selv til å kjøre full nazi-diett på så kort tid?

Jeg har sett på bildene, men ikke lastet dem opp. Vegrer meg. Jeg av alle, burde jo klare å holde meg fit hele veien. I alle fall når jeg har så mange i teamet mitt som gang på gang leverer.

Jeg er modig, har alltid turt å presse meg ut av komfort-sonen. Men denne gangen skammer jeg meg litt. Fordi jeg som teamleder burde gå frem som et godt eksempel. Men så har jeg fråtset. Vært stresset og anti-telt kalorier en lengre periode.

Tenk at det går an å bli tjukk bak ryggen på seg selv a . . . publisere eller ikke? Burde jeg holde bildene for meg selv eller bare fortsette med dette «by på meg selv»-opplegget?

127 kommentarer

 1. Vis oss bilde,du er vakker uansett;). Og så er det motiverende for oss andre som må ned noken kilo før sommeren!!;)

  1. tingjegliker

   Takk, Stine!

 2. Ja!! Det ville vært så motiverende å følge med på 🙂

  1. tingjegliker

   :O 🙂

 3. Karoline

  Jeg synes du er en helt fantastisk dame, som har et sunt syn på kropp og viser det til følgerne dine, både her og på Snapchat! Du har all rett til å mene det du vil om kroppen din, og skjønner at du vegrer deg for å legge ut om du ikke er fornøyd. For min del ville det vært motiverende, for jeg var selv veldig flink å trene før; men har falt helt ut de siste månedene pga mangel på motivasjon og litt andre problemer. Jeg heier på deg, og håper jeg klarer å opparbeide meg den viljestyrken og gleden du har for et sunt kosthold og trening; uavhengig av hvordan dette mini-prosjektet går 🙂 Digger deg!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Karoline!

 4. Theoline

  Jeg synst du burde legge ut det bildet! Det er veldig motiverende å se hvordan du kan forbedre deg på så kort tid! Hadde vert veldig gøy og inspirerende å følge med på!

  1. tingjegliker

   Takk, Theoline 🙂

 5. Da er vi to Anette, jeg har også plutselig blitt noen kilo tyngre

 6. Gjør det, som motivasjon for deg selv og oss som følger deg 🙂 fin er du uansett men det handler om hvordan vi føler oss. Det er viktig å føle seg vel, og om man ikke føler seg vel så får man jobbe mot målet sitt. Go girl! Heier på deg!

  1. tingjegliker

   Takk, Hege 🙂

 7. Du burde publisere. Du har skrevet endel om at man må komme tilbake til normalen etter man har stilt. På den måten kan du vise, som en teamleader at akuratt det er greit å være seg selv og se ut som man gjør! 🙂

  1. tingjegliker

   Takk, Hanne. Sant det. Nå har jeg tatt inn litt ekstra kalorier vel og merke 😛

 8. Du er en utrolig hærlig person:) Du byr på deg selv, å det burde du fortsette med 🙂 Er ikke noe galt ved å legge ut det bilde.
  Klem Marita

  1. tingjegliker

   Takk, Marita 🙂

 9. Hva sier magefølelsen om å publisere bildene?

  1. tingjegliker

   Det skal jeg kjenne på til i morgen 🙂

 10. Jeg sliter med det samme selv, ikke å legge det ut. Men mangler motivasjon, og hadde du gjort det så hadde jeg selv blitt veldig motivert fordi jeg ser enormt opp til deg. Alle kan legge på seg, og alle kan slanke seg. Selvom for noen tar det lengre tid enn alle. Viser du meg dette så vet jeg selv at jeg nå kan gå inn for det igjen.

 11. Sitter å ler jeg. Tjukk på 66 kg? Jeg veier 68, ser på meg selv som ikke tjukk og jeg er ikke høy gravid. Men jeg kan også ta meg sammen og veie 57 på no time. Synes du skal utfordre deg selv jeg. Hilsen hun som skal i bikini til sommeren Hehe

  1. tingjegliker

   Sommer-oss 🙂

 12. Jeg som hadde gledet meg til bilde:) synes du er flott uansett, i allefall på innsiden. Kanskje du klarer å motivere oss lesere som vil ned noen kilo før sommeren ? 😉 hvor er bikinien kjøpt foresten ?

  1. tingjegliker

   Takk, Mari. Den er fra Lindex 🙂

 13. Mammamømednoenkiloekstra

  Jeg vil se bildet av deg, ett bevis på at du også er ett menneske med lyster

  1. tingjegliker

   Hehe. Sjokolade-lyster.

 14. Ååååå , er som jeg skulle sagt det selv. Har blitt tjukk bak min rygg jeg også…

 15. DO IT! Ikke at jeg tror du er annet enn nydelig uansett <3
  Jeg innså det samme selv for 6 uker siden, og nå er jeg såå glad for at jeg begynte å tren igjen. Før jeg viste ordet av det veide jeg 7kg over idealvekt, og det var ikke en muskel å skimte etter fødselen til minstemor. Innså etter at jeg tok noen bilder av meg selv i bare undertøy at jeg som 26 åring hadde latt kroppen forfalle. Det værste var at jeg ikke hadde innsett hvordan kroppen egentlig stod til før jeg hadde sett bildene. Det er noe med det å innse at kroppen har latt seg "forfalle" fra vanlig form, uten å ha lagt merke til det!

  Jeg kommer i hvertfall til å følge deg med store øyne! Tøff er du uansett som er så flink til å gi deg selv ett spark i ræva! <3

  You can do it!

  1. tingjegliker

   Takk 🙂

 16. Ja, publiser!! Det er så motiverende å følge med på, og om du legger ut bilde før du drar til syden og eventuelle tips og triks for hvordan du gjorde det (hehe, skal til syden i mai) så ville det vært interessant!!! Do it, do it, do it! Så skal vi alle motivere hverandre på veien mot sommer og syden!

 17. Tipper du er like fantastisk! Men – ja! Bildet vil være motivasjon til visse andre som også bør ned noen kg

 18. For din egen motivator og våre leseres, publiser bildene 🙂 Du ER flott uansett!

  1. tingjegliker

   Takk, Helene 🙂

 19. Svanhild

  Vis oss bilde 😉 Trenger selv motivasjon, vil gjerne se litt bedre ut for en spesiell anledning 23.4. Kunne godt tenkt meg å følge deg og nazi-dietten i dagene som kommer.

 20. Camilla

  Er i akkurat samme situasjon, har lagt på meg litt for mye nå i det siste og har et stort mål om å komme i bedre form igjen, fort! Utfordrer deg til å legge ut bilde, hadde vært veldig motiverende! 😀

 21. Marianne

  Jeg skal til Hawaii om nøyaktig 95 dager. Det feiret jeg i kveld med å dytte i meg en pose med M. I går feiret jeg med Stratos…. GI MEG MOTIVASJON (og litt viljestyrke) :-/

  1. tingjegliker

   Ha ha ha. Klassiker! 😀

 22. Susanne

  Feit? 66 kilo? Hva tror du en leser som virkelig ER overvektig tenker om en sånn latterlig overskrift?

 23. Kjør på! Du er motiverende som person, uansett om du veier 56 eller 66 kilo

  1. tingjegliker

   Takk, Lena 🙂

 24. Jeg synes du skal legge ut bildet om du selv føler det er riktig. Når det er sagt skal jeg innrømme at jeg er nysgjerrig på hvordan bildene ser ut 🙂

  Jeg har også et annet forslag om du ikke føler for å legge ut bilde nå. For det hadde vært gøy om du ikke delte de med en gang, men at du heller la ut «før- og etterbilde» før du dro. Kanskje det hadde vært en enda større motivasjon? 🙂

 25. Jeg blir litt overrasket over at disse ordene kommer fra akkurat deg.. Du som har skrevet så mye om bekymringen din for unge jenter som er kritiske til sitt eget speilbilde.
  Du er åpenbart ikke tjukk, og å skrive at du er feit når du veier 66 kilo er kanskje en setning du burde tenkt over to ganger. Det bidrar nok ikke mindre til kroppsspresset blant unge i dag. Bare en tanke.

  Du så fantastisk ut for et år siden, du ser fantastisk ut nå, og du kommer til å se fantastisk ut til sommeren, uavhengig av hva vekten forteller deg!:)

 26. Brigitte

  Du er langt ifra tjukk eller lubben Anette!! Men jeg skjønner jo hva du mener! Ikke la dette gå til hodet på deg, du er jo fit, har en flott kropp, og trener ved hver mulighet du får! Jeg synes du er helt kjempe jeg! Du får til hva du vil uansett 😉

  1. tingjegliker

   Takk, Brigitte 🙂

 27. Karen-sophie

  Jeg synes absolutt du skal publisere! Du stråler uansett og vil være et godt forbilde ved å legge ut bilder selv om det ikke er slik du vil være

 28. Jaa, jeg trenger også motivasjon!

 29. Gjør det, og du er min helt for alltid!

  1. tingjegliker

   😉

 30. Lennart

  Haha, vet alt om at vekta kommer snikende bak ryggen på deg 😉 Er i samme båt selv! Trener hardt hele tida da jeg driver aktivt med sport, men jaggu har jeg ikke spist så mye at hele kaloriregnskapet har gått til helvete! Og eneste jeg kan være sint på er meg selv. Burde fulgt bedre med i timen, kiloene kom jo tross alt ikke over natta.
  Nei legg ut bildene du, og del framgang og opplegg med oss. Mange som trenger et spark bak, en motivator og en hånd å holde i 🙂

 31. Martine T J

  Du ser flott ut! Ler litt for meg selv, for la merke til at ryggen min også har blitt tykk, godt å høre at det ikke kun er meg. Publiser bildet, både motivasjon for deg selv og meg 🙂

 32. Tjukk? Feit? 66 kg? Jeg synes det er skummelt og trist at du bruker slike ord om normalvekt. Du har mange unge lesere som lett blir påvirket av dette. Man kan være svært slank selvom man veier 66 kg. Skulle virkelig ønske alle kunne slutte å bruke ord som feit og tjukk. *sukk* Jeg liker deg veldig godt på mange måter, men her er vi nok veldig uenig. Ble litt lei meg av å lese det, rett og slett. Hilsen en som virkelig er det du kaller feit.

 33. Så fantastisk at du sier det akkurat som det er! Tror mange sitter å tenker akkurat det samme i disse bleike vinterkroppene! Du er bare en utrolig givende person å følge i hverdagen, og akkurat dette temaet traff blink! Publiser og vær stolt! Dette gir sykt mye motivasjon for meg personlig, og sikkert mange andre og! Stå på superwoman!

  1. tingjegliker

   Takk, Astrid 🙂

 34. Lena Thomassen Olsen

  Jeg kjenner at jeg blir litt lei meg når jeg leser denne overskriften..

 35. Hvis du bestemmer deg for å legge ut og jobbe frem mot turen. Kan du også legge ut et innlegg om hva du spiser og ca hvor mye under denne «strenge dietten» så vi kan henge på?
  (Siden du har litt kunnskap og erfaring med trening og mat fra før)

  1. tingjegliker

   Skal se på det, K 🙂

 36. Det er så sinnssykt motiverende å følge med på det du gjør alt det du klarer Anette Marie! Jeg kjører akkurat samme strategi som deg nå, lagt meg i hardtrening og på strengere diett for å få plass i den nye bikinien hehe! Uansett interessant å følge med videre, om du legger ut bilde eller ikke:)

  1. tingjegliker

   Takk, Ida 🙂

 37. Marianne

  Jeg syns du skal vise bildet. Er litt godt å se at det ikke går på skinner med trening og kosthold hos alle hele tiden, selv om man kan få inntrykk av det i media hos alle som er så forbanna flinke hele tiden 🙂 Har selv spist en hel melkesjokolade etter å ha vært flink én uke. Jaja, den smakte innmari godt 😉

 38. Lykke til uansett om du deler bilde eller ikke 😉 Men jeg haddr satt pris på om du kunne dele noen tips for å bli kvitt denne sjokoladelysten?
  Klem fra en sjokoholiker 😉

  1. tingjegliker

   Hei, Lene 🙂 Jeg har delt min kur tidilgere. Innsett at noen hel-kur ikke finnes. Men jevnt sunn og ren mat minsker det betraktelig! 🙂 Sjekk dette innlegget: http://www.anettemarie.no/2015/02/28/mitt-beste-tips-mot-sjokoladesug/

 39. Synes det er ganske dårlig gjort av deg å kalle deg selv feit/ lubben. Herregud det er jo så selvsagt du ikke er det. Du er kanskje ikke like trent som du pleier men lubben? 66 kg? Du kan være misfornøyd men ikke feit. Nah. Dere fitness bloggere er så opptatte av å forsikre dere om at dere ikke er en del av kropspresset, My Ass.

  (Veier foresten 75 og skal VIRKELG kose meg i bikini i sommer

 40. Hmm hva skal jeg si da, jeg veier 73 kilo og er 189.. kategorien smell feit jeg da :/ bare tenk litt på hvordan du ordlegger deg.. du som blogger har mer makt enn du aner..

  1. Men kjære deg du er jo 189 høy! Badevekten reflekterer nada ift. hva slags kropp du har.. Jeg er 180 og synes også det er rart å lese om disse «lette damene», finner aldri brukser fordi jeg må ha 36 i lengden og må som regel ha str XL pga skuldre, pupper og lange armer. Jeg er en gigant på dårlige dager, men de fleste dager er gode og da er jeg en amazone 😉 Vær så snill – ikke la badevekten diktere hverdagen din.

 41. Helt ærlig, syns jeg ikke du skal vise oss bilde når det gjør deg så usikker. Du av alle vet at en nazi-diett ikke er svært sunt, og selvom jeg er sikker på at du ser fantastisk ut uansett- har det verre konsekvenser for deg så ikke gjør det for bloggen sin skyld 🙂

 42. Heier på deg!

 43. Snupp, ikke kall deg feit på 66 kg a… Legg på 13 kg til da begynner det å bli småfeit. Der har du meg om dagen

 44. Frida Nathalie

  Publiser! Jeg syntes det er veldig motiverende 🙂 Har gått opp 10 kg på kort tid, og kunne trengt litt motivasjon. Men stå på, du er fin uansett hva!: )

  1. tingjegliker

   Takk 🙂

 45. madelen

  Det var så gøy å følge din reise til fitness, og selv om ikke det er tilfellet nå, så synes jeg du bør gjøre det. Du har klart det før, og du kan derfor klare det igjen! Lykke til 😀

  1. tingjegliker

   Takk, Madelen 🙂

 46. Charlotte

  Synes du er flott Anette og du må gjerne poste bilde. Liker imidlertid ikke måten du skriver at du «har blitt feit» både i tittel og tekst, mens du presiserer veldig på Snapchat at du ikke er feit. Det er du ikke heller, men føler det gir et feil inntrykk av deg å bruke ordet feit, når så mange unge sliter med forbilder/bloggere. Ellers synes jeg at du er flott!

  1. Enig! Synes du er flott, Anette, og blir trist av at du sammenligner deg selv med fitnessformen du var i på samme tid ifjor. Skjønner veldig godt at det er bittelitt surt å se tilbake på de bildene der, men da hadde det jo en grunn; nemlig at du skulle stille i fitness 🙂

   Jeg har fulgt deg både på blogg og snapchat, og synes du ser helt fantastisk ut! Bare veldig synd at du ikke ser det selv. Er helt med på ideen om at å spise sunt og trene får en til å føle seg bedre, men det er det som burde være motivasjonen – å føle seg vel. Ikke det å faktisk ta av mange kilo fordi man havner under «gravidvekten».

   Ønsker deg uansett lykke til med å nå dine mål, du er flott 🙂

   1. tingjegliker

    Takk, Maren 🙂

 47. Det er jo super-inspo for oss andre som er i gang med sommer-formen da! Jeg vil gjerne følge deg og bli inspirert til å komme meg i bedre form til sommeren. Elsket innleggene dine når du kjørte opp til Bikini-fitness og kommer til å følge deg slavisk hvis du tør å vise 🙂 Men du er altså ikke feit på 66 kg, det tror jeg du selv skjønner i forhold til din høyde, BMI og fettprosent 🙂

 48. Jeg liker bloggen din veldig godt, men dette innlegget er så feil og trist på mange måter. Har forståelse for at du ikke føler deg i toppform (som alle kan gjøre) og at man har lyst til å endre på en litt lei vane man har hatt i en periode med dårlig kosthold og lite trening. Men – du sender helt feil signaler ut ved å ha fokus på at du er «feit», som du absolutt ikke er – jeg skjønner at du ikke mener det bokstavelig, men du har sikkert yngre lesere som ikke helt ser dette. Synes ikke du skal fokusere på vekt, det er jo bare et tall og et tall som dessverre kan påvirke mange (unge) som sammenlikner seg med dette (66 kg er langt fra å være feit!). Det kan virke som du til tider har et litt usunt forhold til kropp og mat i den forstand at det går deg litt til hodet, også selv om du har en avslappende periode som du sier du har hatt her. Alle kan kjenne seg igjen i dette, men det er viktig å være (enda mer – vet du tenker på det) bevisst på hvilke signaler du sender ut og også at du har en liten datter som kan bli påvirket av dette. Fokuset bør være en sunn og sterk kropp (og personlig synes jeg ikke fitness-modellen er en sunn modell)! F.eks. PT Pia (Pia Seeberg) synes jeg gjør dette på en utmerket måte. Dropp utfordringer med sjokoladestopp i seks måneder (hva med heller å prøve barnemetoden – bare spise godteri på lørdager for eksempel?) og andre alt-eller-ingenting opplegg som er gjennomgående her. Balanse:-)

 49. Eva Janita Døsvik

  Jeg vil gjerne følge fremgangen mot målet ditt, så hvis du er tvilende på om du skal publisere bildet, følg magefølelsen? Hva tror du er best for deg? Hjelper det deg å publisere det? Hjelper det andre? … Det tror isåfall jeg, hva tror du? …tenk, så tror jeg nokk du vet svaret

 50. Jeg synes dette var en uheldig overskrift – du er ikke feit- og det vet du selv. Datteren min på 15 ser på denne bloggen. Dette er jo ikke helt heldig for henne å lese synes jeg… Jeg har alltid sett på deg som rimelig fornuftig når det gjelder vekt og trening, har synes du har hatt gode verdier på dette før. men, nå ble jeg litt skremt – er det virkelig dette du mener….?? da skal jeg I alle fall be datteren min om å ikke lese denne bloggen mer. og hva når din egen datter blir stor nok til å logge seg på å lese dine gamle innlegg,. og hun leser dette innlegget….. det kan få svært uheldige konsekvenser.. for du er ikke feit, og det vet du godt selv.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *