Tør du å gjøre dette?

Ikke  f a e n  om alle mine lesere gjør dette, selv om det er min største drøm. Største er kanskje store ord, men jeg har det faktisk som plommen i egget om dagen, så da kan ønskene mine går til en bedre verden. Er du klar over hvor mye tid du kaster bort på sosiale medier?

Skjermbilde 2016-03-14 kl. 20.28.53

Min beste venninne sletta FB og Instagram for tre uker siden. Hun kunne nesten ikke forklare lettelsen over det. Hvordan hun fikk tilbake livet sitt og hvordan hverdagen på nytt ble magisk. Hvordan presset om kropp og utseende ikke var tilstede, og hvordan hun selv slappet av med seg selv uten å følge med på alt mulig.

#offlineoclock heter det jeg skal presentere for deg. Og du skal forstå hva det gjelder. Det betyr ikke at du skal slette noe som helst, men det betyr at du skal ha litt mer tid til deg selv. Til tankene dine, stillheten, og det indre som du så enkelt og greit har glemt. Eller, aldri visst noe om.

Noen farer gjennom livet uten å noen sinne kjenne på hva det handler om. Dessverre.

Gå inn her på If Skadeforsikring og se reklamefilmen jeg har vært med i. Dette er jeg stolt og glad for å være en del av. Det er absolutt noe jeg står inne for og tenker veldig mye over i hverdagen. Jeg har selv mine tiltak og jeg ønsker at mine følgere skal følge meg når jeg går frem som et godt eksempel.

Det ligger også en sak ute om tiltaket her. Og mer skal komme. Jeg har en drøm om at alt snur. At det eksploderer av forventninger og press – og at alt blir en så stor og uendelig floke at det sprekker!

Så er vi stille. Helt stille. Så lytter vi, til hverandre. Uten å si et eneste ord. Vi bare er og kjenner og elsker. Litt for absurd og dypt for deg, kanskje, men en dag vil du forstå.

Klarer du dette? Gjør det med meg. Da blir jeg glad. Det er to uker. 14 dager. Og du kan dele dette innlegget med en venn, så kan dere være to om det.

11 kommentarer

 1. Kunne dere snakket om «deja vu» i Tankeløs? 🙂 Hva er det egentlig og hvorfor skjer det?

  1. tingjegliker

   Takk for innspill, Maren. Ja, det er interessant!

 2. Jeg slettet facebook, instagram og snapchat for snart to år siden. Livet mitt har blitt fantastisk etter det, for jeg for en indre motivasjon til å gjøre ting. Tenker f.eks ikke at jeg må se bra ut, fordi jeg skal legge ut bilde av meg selv, men heller for min egen del. Jeg tenker også mye klarere, fordi jeg får møblere det indre rommet mitt selv, ikke bli påvirket av så mange impulser hele tiden. Har til tider blitt fristet til å gå tilbake, men forsakelsen er så utrolig verdt det! Har SÅ mye mer tid, til husarbeid, relasjoner, trening m.m:) Er daglig innom bloggen din da:) Men det tar ikke like lang tid som å sitte evig lenge og scrolle på sosiale medier. Oppfordrer alle til å prøve. Det er ikke så mye du går glipp av;)

  1. tingjegliker

   Det er så sant. Takk, Ida 🙂

 3. Jeg begynte i går etter å ha lest innlegget ditt. Jeg trengte virkelig en påminnelse om det, det har blitt en uvane å sjekke mobilen hver kveld når jeg har lagt meg og skal sove. Så i går la jeg meg kl 22 og brukte faktisk litt lenger tid på å sovne så stod jeg opp 5.30 i dag. Det må være målet mitt å klare hver natt.

  Tusen takk for påminnelsen.

  Chris

  1. Så glemte jeg å skrive at det var en veldig fin reklamefilm, du var så god i den.

   Ha en fortsatt fin dag.

   Chris

   1. tingjegliker

    Tusen takk, Chris 🙂

  2. tingjegliker

   Jeg ble veldig glad for å lese dette – selv om du gråt. Klem til deg.

 4. Hei. Har vært i et forhold i snart 3 år, og vi har aldri hatt en hel kveld uten tv, mobil, nettbrett eller pc. Det en stor drøm og viktig for meg å hvertfall kunne hatt EN kveld i uken uten noe av dette for å være tilstede hos hverandre. man lytter ikke 100% med dingser rundt oss, det merker jeg selv. Men jeg for alltid kjeft og ubrukelige setninger som at da kan vi like så godt kaste alt og bare være helt amish uten liv kun fordi jeg ønsker dette… Hvordan er det mulig å få til sånne kvelder mot en mann som klikker i vinkler når jeg spør om det?

  1. tingjegliker

   Hei,Frk. Jeg tror du burde ta det opp som et alvorlig tema som setter helt ut på kanten. Det er ikke riktig at du skal føye deg mer enn ham synes jeg.

 5. Jeg bruker ikke telefonen etter kl. 22.00. Da sover jeg. Med mindre det er helg da, hehe

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *