Til alle stygge kvinnfolk der ute

Denne er til deg som ikke har så mye tid til å fikse på deg selv. Kanskje har du ikke råd til det heller. Det er fullt mulig at du egentlig aldri tenker over det. Du har kanskje ikke tid til sånt. Sånne ting som å scrolle opp og ned i det uendelige på Instagram og andre ting. Kanskje du rett og slett bare plutselig i blant ser litt til det presset som er der ute.

Det er fullt mulig at du aldri studerer deg selv så nøye. Kanskje du ikke har merket alle de små rynkene i fjeset ditt ennå. Ikke før du en kveld tilfeldigvis unner speilbildet ditt noen sekunder ekstra mens du pusser tennene en kveld.

Du ser deg selv som voksen, helt plutselig.

Hele tiden har du vært så ung og hatt det fjeset som du kjenner til, men plutselig ser ut at du er blitt voksen. Kanskje du lener deg litt mot speilet mens du prøver å smile litt ekstra. Det kjennes litt rart å se seg slik fra utsiden. Der ja, der på siden av øynene dine. De rynkene der ja.

mars_selfie_4

Det er fint med sminke og sparkel. Moro er det jo også. Man føler seg litt ekstra fjong med alt det stæsjet man har tilgang til. Jeg vil bare minne deg litt om det, slik jeg også må minne meg selv om det samme.

Slik du hater at du selv ser ut når du får litt sånn latterkrampe med ditt naturlige fjes. Leppa snurper seg opp i tannkjøttet mens øynene forsvinner litt bak disse foldene av hud. Ja, det er litt som en lue som snurper seg sammen på toppen, der den sys sammen. Kanskje du også får en dobbelthake mens du holder på. Ingen kontroll på noe av det. Huden lever sitt eget liv og du analyserer det hele som at du kanskje skulle forhindret denne styggheten som foregår mens du smiler og ler.

Kanskje du skal slutte å le så jævla hardt? Eller kanskje du skal sette noen sprøyter med botox, så slipper du å se så gammel og ekkel ut? Joda, jeg har tenkt den samme tanken selv. Noen ganger.

mars_selfie_1

Men så samler jeg troppene (hjernecellene) og kaller inn til natur-møte. Og hvis jeg har en talerstol i noen form, hvis det er noen mennesker jeg kan putte et rynkete smil på trynet til. Ja, hvis jeg kan fortelle dette noe til noen som helst. Jo, da vil jeg bare si:

Du er så vakker slik du er. Med gimmik og naturlig fall som følger tyngdekraft og tid. Den sjarm du utstråler finnes ikke uten disse linjene. Det er dette som er tiltrekkende, det er dette vil vil se.

Det er dette som gjør at vi kan forstå og leser hverandre.

Så vet du det, til neste gang du plutselig får litt tid til å se at ansiktet har blitt noen år eldre. Se deg selv som den du føler deg på innsiden, og vipps, så er det slik vi  også ser deg. Den som fant på at rynker er stygt, den hadde bare glemt at det skal være sånn. Det er jo dette vi vokser opp for å få. Deilige smilerynker som forteller at man har blitt myndig.

Og en mann, en sånn ekte mann, han liker det der han. Det der naturlige. Man kan ikke sette fingerer på det, men instinktet sier at det er noe tiltrekkende over en vis dame.

♥ Del innlegget med en venninne du er glad i ♥

16 kommentarer

 1. karen-sophie

  Du er gorgeous! Elsker å lese det du skriver, det er så ekte!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Karen-Sophie 🙂

 2. Fantastiske tanker og fantastisk tekst. For det er jo så sant. Vi bare glemmer det til tider.

  1. tingjegliker

   Takk, Linn 🙂

 3. Anne Karin

  Mamma har alltid sagt det at ansiktet ditt skal vise at du lever 🙂 Ikke noen vits i å skjule noen rynker som beviser at du har levd noen år, forhåpentligvis noen år fylt med mye glede og kjærlighet <3

  1. tingjegliker

   Sant, AK 🙂

 4. Du er som alltid ekte Anette Marie. Takk for at du deler alle de fine ord og tanker. Sender deg et stort smil, og ja jeg har masse smilerynker. Det heter levd liv.Klemmer i fleng

  1. tingjegliker

   Takk, Sølvi 🙂 Smil tilbake 😀

 5. Caroline

  Søteste du <3 Kor blir det av bokskrivinga di? Å KOR har du kjøpt den råfine blå jakka du hadde på deg idag? Eg har så løst å den, å eg har bursdag snart så eg vil ønske meg den <3 Du har så rett i det du skriv, eg e en av dem som ikke sminke meg å som ikke bryr meg så mye sia eg har 4 unga å ikke e blant de peneste 😉 Så lenge mine søte små sier at eg e den fineste på jord så e det ok for meg 😉 Ha en fin kveld fine du og lillemor 🙂 <3

  1. tingjegliker

   Jo, sant. Den jakka skal jeg skrive mer om senere. Den har kanskje ikke kommet i butikken ennå faktisk. Tror det er vår-kolleksjonen som kommer snart. Jeg må sjekke det opp litt nærmere 🙂

   Takk for fine ord, Caroline 🙂

 6. Åh du gjør dagen min altså. Jeg er en typisk guttejente med mannsdominert jobb og alt det der. Jeg har aldri hatt interessen for dette med sminke og sminker meg sikkert likt om jeg skal på jobb eller fest (sad but true, haha!). Jeg har såååå mange ganger følt meg så utrolig stygg ved siden av veninner som er pene, men har heldigvis en mann som elsker meg for den jeg er, og fremdeles synes jeg er vakker selv om jeg ikke ser det selv… Du treffer en nerve hos meg med innlegget ditt i dag, tusen takk 🙂 Ha en fin kveld!

  1. tingjegliker

   Takk selv, Malin. Glad for at jeg treffer en nerve hos deg 🙂

 7. kristin

  Takk <3 Jeg har blitt 37. Jeg er singel. Ble dumpet for en ti år yngre jente. Jeg ser rynkene. Jeg ser gamle bilder av meg selv og ser hvor vakker jeg var. Men det så jeg aldri da. Om jeg bare kunne ha elsket meg selv…da.
  Jeg har tenkt på å spare opp noen tusen. Sprøyte inn og glatte ut rynkene rundt munnen. Kanskje noen vil se meg da? Kanskje tiltrekke meg noen… Har det virkelig blitt så ille ,tenker jeg. Men om jeg møter noen som liker meg full av botox og restylane..da må jeg bare opprettholde det og bruke tusenvis av kroner,noe jeg heller kunne brukt på å dra på ferie, treffe igjen gode venner i andre land, sitte der under oliventrærne og ha gode samtaler jeg kan huske resten av livet…For økonomien er ikke så god at jeg kan gjøre begge deler. Og om jeg som sagt treffer noen som liker meg, fikset på, liker han da egentlig meg? Vil mitt sanne ansikt skremme han vekk? Jeg bør heller finne noen som liker meg som jeg er. Som forstår at man ikke kan være like glatt i huden som da man var 25, eller 30 for den saks skyld. Jeg ser meg nå i speilet og prøver å si at jeg fortsatt er vakker. Trass alle rynker. Linjer som har satt satt seg etter vonde år. Prøver å elske rynkene mine. Og meg selv. Jeg ville jo ikke vært 30 igjen for da hadde jeg ikke funnet meg selv, var ikke sterk, var ikke modig og vis som jeg er nå. Nå kan jo alt kjøpes for penger. Og har man nok trenger behøver man ikke se eldre ut. Det er trist. Det er innimellom urettferdig.

  1. tingjegliker

   Takk, Kristin. I lengden vil man ikke se bra ut med å fylle seg opp til randen. Og når man fikser på noe, finner man noe annet. Så fortsetter det. En ond sirkel. Lager oss behov vi ikke trenger 🙂

 8. Christina

  Sitt å les mang daga med blogg i kveld, så da bli d kommentar på et «gammelt» innlegg 😉 æ jobbe på eldresenter, æ d e så kosli me all dæm forskjellige ansiktan. Rynka fortelle livshistorien t et menneske! Æ gruve mæ t den dagen d kjæm folk uten ei eineste rynke…

  1. tingjegliker

   Takk, Christina 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *