Super-foreldre må tåle rot hjemme!

Nekter du barna å leke på stua? Er du rett for at de skal ødelegge de materalistiske verdiene dine? Jeg har klart det! Endelig. Alt jeg vil gi ungen min er frihet til å utfolde seg, være barn og leke.

Nå har jeg faen meg klart det. Jeg har alltid ønsket å være like rå som min egen mamma var. Med det mener jeg å ikke være pirkete. Jeg fikk gjøre som jeg ville og fikk aldri noen begrensninger på leken. Det gjorde meg kreativ, liker jeg å tro.

februar_Tina_10

I min datters oppvekst har jeg ønsket at hun skal føle det samme. Hun har veldig frie tøyler i grunn, men det har manglet noen å sporadisk kunne leke med. Jentungen har ikke hatt noen lekekamerater i området vi bor, men en nabogutt har vi visst om lenge.

Vi bor i blokk, forresten. I går huket vi tak i guttungen og mammaen da vi parkerte samtidig utenfor. Vi utvekslet nummer og ble enige om at ungene skulle få leke sammen. De gikk også på turn sammen for over et år siden.

I dag dro jenta mi over dit og lekte. Etter en stund kom dem begge over hit og ville leke her. Det startet med at alle kjøkkenstolene ble tatt inn på soverommet for å bygge hytte. Det er jo kos, hytte er alltid moro.

Etter hvert tok denne leken nye høyder og flyttet seg ut av rommet. Jeg startet jo et par ganger med å si at leken skulle være på rommet, men så tok jeg meg selv i å være unødvendig streng. Jeg beit det i meg og tok meg en kopp te på kjøkkenet, så lot jeg de holde på. Når de kom inn i samme rom, forlot jeg åstedet og gjemte meg i et annet.

De har hatt piknik og sølt masse greier på kjøkkengulvet. Tømt sofaen for puter og flyttet på alle møblene. Lekt ute på verandaen og tatt med seg nattbordlampa ut. Ja, egentlig gjort det som går an å gjøre.

februar_Tina_22

Det tok ikke lang tid før jeg innså det. Nå var det slik jeg ønsket at hun skulle ha det. Vi husker det jo fra vi var små? At jo mindre grenser det er, jo morsommere er det? De herjet, lo, rullet og tullet. Rett og slett som om de var kjempeforelsket.

Jeg lot rotet falle naturlig over hele leiligheten og det var kun kjærlighet å få i gjengjeld. Jeg innså at dette rotet ga meg indre ro i det øyeblikket jeg bare lot det være slik.


februar_Tina_18februar_Tina_13
februar_Tina_33
februar_Tina_23

Dette var min lørdags ettermiddag. Fabelaktig. Jeg elsker å være en leken mamma, det skal jeg aldri slutte med. Vi lekte en del sammen på slutten og tok masse tullebilder foran speilet, men de for bli til våre egne minner.

februar_Tina_25

Jeg håper alle foreldre er lekne og tåler rot og søl. Barn trenger frihet til å utfolde seg når de ikke kan leke fritt i naturen når de ønsker. Og de som kan det, de misunner jeg. Tenk å hatt en sånn stor og uendelig hage? En vakker dag . . .

. . . også har jeg nettopp booket inn vaskehjelp til mandag! God kveld.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *