Jenter vil ha gentlemen – manneposten #49

Hvis du trodde at det å være frekk i kjeften, skulle gi deg en jente som blir glad i deg – da tok du feil. Jeg har levd noen år og datet noen karer. Karer nok til å vite hva jeg vil ha, og jeg har også sett hva venninnene mine faller for og hva de fint tråkker over.

portrett


Vær litt gentleman. Åpne den døra før hun gjør det. Ta ut stolen for henne når hun setter seg for å spise en finere middag med deg. Spander på henne, så klart. Vær mann. Stå for dine meninger, men respekter hennes.

Dette handler ikke om at en mann skal være en slave for en kvinne. Det handler om å se henne og vise at du verdsetter henne. Det er mandig å ta hånd om en kvinne.

Hvorfor ikke omvendt? Fordi vi blør en gang i måneden slik at jorden kan gå videre. Slik at vi kan bære frem deres neste. Vi sliter med hormoner og sloss mot strekkmerker i ni hele måneder, for at en ny generasjon skal slippe til.

Likestilling kan vi gnåle mye om, men kroppen vår er bygget forskjellig. Vi kvinner har lettere for å ta til tårene også. En mann som lytter og kan være en bestevenn, en man kan dele alt med, det er jo det alle vil ha. Men hvorfor skal man møtes for første gang under andre omstendigheter og spille ut noe helt annet enn det man er?

Og hvorfor vil man dra ut på byen for å få seg et ligg? Det er jo så utrolig ekkelt! Å dele noe så intimt med en fremmed? Og hvorfor skal man ligge på første date? Når ingenting slår det å bli kjent først slik at opplevelsen blir uforglemmelig og ti ganger så spennende?

Jeg ønsker at menn skal være litt gammeldags. Kle seg ordentlig. Snakke i høflig tone. Vise at han vil ha henne i form av å beundring og overraskelser. Ja, litt som på film. Du kan le av det, men jeg vet det selger seg greit inn hos en kvinne som vet å bli satt pris på, selv om du vil kalle det gammeldags. Det er folkeskikk i grunn.

Også kan man jo tenke litt over hvor man vil ta noen på første date. Jeg foretrekker en lunsj eller en rolig middag fremfor å bli sjekket opp ute av en dritings mann. Jeg tror ikke noen sier meg i mot på det.

5 kommentarer

 1. Bettine

  Kunne ikke vært mer enig!

  1. tingjegliker

   😀

 2. Amen

 3. Kunne ikke sagt det bedre selv! Har ikke datet mange (ingen, i grunn…), den eneste gikk rett til sengs, men det kan overhodet ikke kalles en date.

 4. Aint working xD Funker dårlig spør du meg 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *