Når du møter blikket til en fremmed mann

Noen stoler og bord unna meg sitter en kjekk mann som smiler sånn uten begrensninger. Jeg sitter på cafe. Jeg skriver, jobber. Jeg har på meg jeans. Håret er i en hestehale og brillene er på nesen. En vanlig genser, jeg har ikke sminket meg. Jeg er, casual.

Etter en stund kjenner jeg for en liten tissepause, og jeg stoler på at omverden ikke rører macen mens jeg raskt går mot toalettet. Denne mannen setter øynene i meg og smiler. Jeg tenker at han sikkert allerede smilte, for han sitter jo i en samtale med en annen mann. 

januar_Stockholm_17

Han er sikkert noen år eldre enn meg, men fader, han er fin. Når jeg går ut av toalettet igjen står han der, som nestemann i køen. Jeg blir litt brydd og smiler meg forbi.

Jeg tenker ikke mer over dette før en times tid, kanskje to, når jeg på ny går på toalettet. Denne gangen møter han blikket mitt bevisst og jeg forstår at han har sittet og sett på meg mens jeg jobber. På vei tilbake til bordet mitt løfter han blikket mot meg når han enser at jeg er på vei forbi igjen.

Etter en ny liten stund ser jeg bort på ham, mens jeg jobber. Det skulle jeg kanskje ikke ha gjort, for han ser meg og smiler. Jeg begynner å rødme som en sprutrød tomat (hva betyr sprutrød?) og blir sittende og glise. Japp, og jeg kan ikke gjemme meg. Taster litt og begynner etter hvert og fikle i vesken etter minnekortet for å legge inn dette bildet.

Etter en stund skal han dra. Jeg ser ham i sideblikket og lurer på om han er mann nok til å spasere bort til meg og si noe. Jeg tenkte at det hadde vært deilig med et slikt øyeblikk. Uten å vite om han er hverken svensk eller norsk for den saks skyld.

Mannen glir elegant forbi meg og jeg ser opp. Han smiler. Jeg smiler. Det er et lite øyeblikk og jeg må se ned. Han går videre og jeg ser ham snu seg i sideblikket. Jeg tør ikke se igjen. Vårt neste gjensyn blir gjennom vinduet. Han ser inn etter meg, der han står med kompisen sin. Det kribler litt i magen og jeg undrer hva han skal til å gjøre når han stopper opp. Han .. .han…. tenner seg en sigarett midt på lyse dagen?

Fuck det. Jeg jobber videre og glemmer hele greia. Moro så lenge det varte.

14 kommentarer

 1. hahahahah! fantastisk 🙂

  1. tingjegliker

   😀

 2. Mari Marte

  Heihei!
  Denne posten fikk meg til å smile og le! Du er urolig flink til å skrive 🙂 keep up the good work!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Mari Marte 🙂

 3. Hei!
  Jeg synes bloggen din er kjempebra 🙂 Maser litt på deg jeg da, for jeg savner innlegget om Cowspiracy… skal du skrive det?

  1. tingjegliker

   Hei, Lil. Hehe. Ja, jeg har startet på et. Føler bare jeg mangler litt for å publisere det. Jeg vet du gleder deg til det Skal få det ut snart 🙂

 4. hahah, fantastisk! Dette fikk meg til å smile, men samtidig bli litt trist over at folk fortsatt røyker. Spesielt kjekke menn!

  1. tingjegliker

   Takk, Helene 😉 Enig.

 5. Marius h

  Hei! Sjeldent jeg ser noen mann kommentere her , men jeg syns du skriver på en veldig interessant og bra måte! Stå på! Mvh Marius 🙂

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Marius. Nå ble jeg ekstra glad siden du var en mann som kommenterte 😉

 6. Hehehe.. slike øyeblikk lever man leeeeenge på!! Kjempe bra blogg, du er ei kjempe flott dame med et utrolig stort og godt hjerte.

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Line 🙂 Ja, det er sant. Litt sånn boost i hverdagen 😉

 7. Kristian

  Gjetter vilt, men tipper mannen følger med på bloggen din 🙂 sånn sett tar han nok kontakt en dag. Hva med å gå tilbake til cafeen en periode og se det an

  1. tingjegliker

   Interessant, Kristian. Men jeg er jo i Stockholm. He he, sitter faktisk på samme sted i dag. Men blir ikke noen stamplass, reiser hjem i morgen 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *