På tide å være litt tankeløs igjen

Dagen har kommet og vi er klare. Vi lager en episode i uken, selv om planen var å jobbe oss litt frem i tid. Det er faktisk nok jobb å lage en, fordi vi må tenke mye på hvordan vi formulerer oss. Til slutt er vi happy og tenker at dette forstår leserne. Jeg håper det faller i smak. 

januar_HL_2

Genser fra nelly her (annonselenke)

januar_HL_1

Når jeg og Harald jobber sammen er det alltid hyggelig. Det skjer ikke at det ikke er tente lys rundt oss. Ro og god energi. Jeg redigerer film, han drodler over neste episode. Vi snakker om budskapet og om hvordan vi skal klare å få det ut til deg. Etter sist episode fotograferte jeg ham også ute. Vi håper på å filme den neste ute i naturen. Det passer så bra om vi får til lyden der ute. Innbiller meg at det skal være enklere også. 

Harald

Også må jeg legge til et par bilder som jeg tok av ham denne uken. Synes så klart de ble rålekre. Her kommer dagens episode.

Fortell oss hva du sliter mest med i ditt liv. Du kan være anonym. Vi trenger å se hva som er de største utfordringene som vi kanskje kan gjøre noe med. God søndag, blogges i morgen tidlig!

54 kommentarer

 1. Jeg har veldig mye smerter pga. kronisk sykdom, og jeg sliter veldig med depresjon i forhold til disse smertene. Har dere noen tips til hvordan jeg kan håndtere smerter bedre?

  1. tingjegliker

   Hei.
   Du må ta kontakt med Harald hvis du vil ha hjelp til dette. Det er ikke noe som skjer over natta, men han kan nok hjelpe deg. Ta kontakt med han på https://www.facebook.com/strongevolution.no/?fref=ts
   Anette

 2. Camilla

  Sliter mest med å ikke føle meg pen nok og synes ofte det er skummelt med øyekontakt for da kan andre tenke det samme om meg.
  Strevet med dette i over 10 år, er 23 nå. Det begrenser hverdagen min mye og jeg jobber hardt med det. Jeg vil bare være bra nok og føle meg pen og ha en god energi.
  Tenker veldig mye på hva som ikke er pent med meg, alt fra legger til hår..

  1. tingjegliker

   Hei, Camilla.

   Kun ved å lære å velge stole på seg selv, og dermed tiltrekke seg andre på mennesker som man kan stole på, vil man løse det problemet. Tror du også vil slippe å invt seg selv med på ting da, siden du har blitt et annet menneske med annen energi. Husk at ingen bra mennesker liker de som er skeptiske til seg. Vi må ta noen sjanser i livet, eller så må man lære seg å bli glad av å være alene. Begge er mulige, men den første løsningen er enkelest og vil gi best liv. Oppsøk selvutviklings miljøer som feks “sjekking” og kurs! Der lærer man mye om det å komme i kontakt med andre mennesker!

 3. Hei.
  Det jeg sliter mest med i mitt liv er å føle meg trygg på personer. Jeg blir aldri invitert med på sosiale sammenkomster, og har vel egentlig bare 1 venn her jeg bor. Og man kan jo si det sånn at jeg har angst i tillegg så tørr ikke å invitere meg selv med på noe. Kan også nevne at jeg er 18år. Det blir ganske ensomt til tider, når du sitter hjemme hver dag og ikke blir inkludert. Kanskje dere kan ha en episode der dere prater om hvordan man selv kan tørre å «invitere» seg selv med på ting 🙂

 4. Pernille

  Gleder meg til neste episode;) dere samarbeider veldig bra;)

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Pernille 🙂

 5. Likte videoen veldig godt!
  En ting som jeg syns er vannskelig, er å vite hva jeg virkelig ønsker. Ofte har jeg mange ideer på en gang. Mange ting jeg har lyst til å gjøre, og prosjekter jeg har lyst til å prøve, men klarer ikke finne ut hva det er jeg VIRKELIG vil. Hva som er riktig for meg. Da ender det ofte opp med at jeg ikke gjør noe av det i stedet.
  Hvordan finner man ut hva som er riktig for en? Jeg føler at jeg ikke klarer finne magefølelsen min.. Hvordan finner man den?

  1. tingjegliker

   Hei, Anonym.

   Hva hadde du valgt å gjøre hvis ikke penger, hus, eller noe i livet hadde manglet og var noe tema? Svaret ditt er det du ønsker å gjøre! Det kan hende at det hjelper å reise vekk alene på en reise. Bare oppleve noe ukjent og se hva som skjer. Alt er mulig.
   Hei, 🙂

   Magefølsen er å gå helt ut av hodet, mens du visuelt tenker KUN på det du skal sjekke ut, og så inn ned i magen/underlivet og kjenner etter om du føler glede/energien stige eller tomhet/energien synke. Velg det som økte enegien din mest, det vil ALLTID være det beste for deg og ditt langsiktige mål.

   Hilsen
   A & H

 6. Fin episode! Jeg har selv lest boken «Hemmeligheten» og lest om at likt tiltrekker likt og det at man skal tenke hva man ønsker å oppnå istedet for det man ikke vil. Har prøvd dette selv, men selv om det høres lett ut, så har det ikke vært så lett i praksis for meg, likevel prøver jeg tenke sånn 🙂

  Det jeg sliter aller mest med i livet mitt er ofte de negative tankene mine. Tanker som sier at andre er bedre enn meg. At jeg i mitt hode tenker når jeg er i en fremmed gruppe eller i skoleklassen min at jeg ikke trenger å delta med mine meninger og synspunkter, fordi jeg tenker at det «ikke er plass» til meg eller at jeg tenker at alle andres er mye bedre. Dette problemet har jeg derimot ikke når jeg er med nære venner jeg føler meg komfortabel og respektert av.

  I tillegg sliter jeg med å åpne meg. Jeg kan snakke med venner om egentlig alt. Men det er mer familien jeg sliter meg å åpne meg til. Jeg har det supert med dem så lenge vi ikke begynner å snakke om mer personlige ting angående meg. Da freaker jeg faktisk fullstendig ut inni hodet mitt. Kjærlighet, personlige meninger og andre problemer klarer jeg ikke snakke om med mine nærmeste. Kanskje jeg ikke er så veldig flink stå for mine valg og gi litt faen i hva de jeg bor med tenker og sier. Er bare så utrolig vanskelig og ofte prøver jeg å unngå å være situasjoner som kan lede til slike samtaler.

  Tror rett og slett jeg er redd for ubehagelige samtaler der jeg «mister» kontrollen. Tror det påvirker meg mer enn jeg innser selv.

  1. tingjegliker

   Hei, M.

   Likt tiltrekker likt i forhold til egenskaper, og hver egenskap har en + side, nøytral og – side. Som feks å være følsom og hard. den harde siden kan ha kommet at man var veldig følsom fram til 13-14år, så skiftet man til å bli hard i steden pga problemme følsom førte med seg. Så når man er i balanse vil man tiltrekke seg en del likt, når man er i ubalanse vil man tiltrekke ulikt.

   Problemmet er at man vet ikke alt man tenker, så det å tenke på det man vil oppnå funker ikke veldig bra. Man må få hjelp til å analysere tankene av noen som kan det, eller så må man være svært kritisk til alle sine meninger eller tanker som du ikke kan logisk underbygge hvorfor du har. Slik at man får fjernet disse “ødelggende” tankemøsterne som styrer alle tankene, da med hypnose eller andre teknikker som fungerer.

   Alt dette du nevner er tillærte tankemønster, som er enkle å få bort, man må bare oppsøke noen som har rett kunnskap. Anbefaler hypnose el.

   Hilsen
   A & H

 7. Hei! Først av alt, du virker som en herlig dame! Jeg har ikke for vane å kommentere på blogger men klarte ikke dy meg her. Ikke meningen å høres negativ ut, men dette var litt for mye kvasipsykologi og overforenkling av et komplekst tema for min del ( men kanskje det var meningen? ) hadd det vært så enkelt som dere fremstiller det hadde vel en psykologi seks år med utdanning vært overflødig? Google kognitiv psykologi eller ta en kikk på norsk psykologforening sine sider så får du masse dekkende rundt dette tema . Mvh Psykologen ☺️

  1. tingjegliker

   Hei, Merete. Det er mye mulig. Jeg er ingen psykolog, selv om jeg tidvis føler meg som en. Her deler vi bare det vi har funnet ut at funker. Og vi prøver å forenkle det så mye som overhodet mulig. Det er jo ikke vanskelig om man først har skjønt det. Vi har funnet ut ting som fungerer veldig bra og er en sannhet for oss. Hva andre får ut av det vet vi jo ikke, men vi vet at det fungerer om man skjønner det og praksiserer det til det blir rutine.

   Takk for komplimenter forresten 🙂

   Anette

 8. Åh det er så spesielt at dette skjer nå, under en måned siden jeg fikk opp øynene for dette selv! Jeg føler meg ganske deppa for tiden. Har vært positiv og blid og hatt giv og sagt at det skal ordne seg i årevis.. Ble syk for snart to år siden, får ikke penger av nav fordi jeg ikke har en diagnose, bor hos kjæresten og har overhode ingen andre steder å bo.. Vet ikke om jeg hadde bodd her om jeg kunne hatt et eget sted. Klarer ikke jobbe eller tjene mine egne penger, kjenner ingen som kan hjelpe meg. Kjæresten min er trygg og god men vi har så forskjellige verdier (blandt annet) at jeg ser ikke for meg livet med han.. Ehm.. Vet ikke helt hva jeg vil.. Er bare så lei og skjønner ikke helt hva jeg kan overbevise meg selv om her. Særdeles kjekke folk dere to 😉 gleder meg til å følge med. Dere utstråler iallefall sikkerhet og trygghet og masse annet godt 😀 <3

  1. tingjegliker

   Og: Du må uansett ta det første skrittet ut av komforten, for skal man noe i livet så man pushe seg selv, uansett hvordan utgangspunkt man har. Mestring er nøkkelen til lykke, og det kan man få til uansett forutsetninger, man lager bare utfordringene i forhold til helsen, ønsket og hva som er mulig! Man kan ikke oppleve livet anderledes uten å ha anderledes adferd.

   1. Isabel

    Hei. I svaret på min kommentar starter du med «og:». Er det noe mer jeg ikke ser du har skrevet til meg eller? 😀

   2. tingjegliker

    Nå ble jeg usikker..

 9. Plutslig små kokko:)

  Hvordan kan man lære å ikke tenke det værste bestandig? Føler det er mye tankestress, frykt for sykdom og at noe skal skje med de rundt seg. Selv om jeg vet at dette er unødvendige tanker så er det ikke alltid lett å få dem bort. Da synes jeg man får fysiske «symptomer og plager». Håper på svar

  1. tingjegliker

   Hei, kokko.

   Først må man lære å stoppe å tenke… Så kan man begynne å tenke på nytt utfra hva man ønsker å tenke på. Har man ikke noe man ønsker å tenke på, så får man heller ikke inn noen nye tanker.  For å stoppe å tenke må man legge vekk tlf, media og andre mennesker, kanskje ta en dag eller 2-3døgn i naturen hvor man bare ikke gjør noen ting, så tankene får roet seg. De er litt som brusende vann i elv, man får ikke roet dem ved å røre i dem, man må la de roe seg selv. Dette krever litt selvdisiplin og tollmodighet. Eller meditasjon, yoga eller andre teknikker som sletter tanker.

   Du må uansett ta det første skrittet ut av komforten, for skal man noe i livet så man pushe seg selv, uansett hvordan utgangspunkt man har. Mestring er nøkkelen til lykke, og det kan man få til uansett forutsetninger, man lager bare utfordringene i forhold til helsen, ønsket og hva som er mulig! Man kan ikke oppleve livet anderledes uten å ha anderledes adferd.

   Hilsen
   A & H

 10. Dette blir spennende å følge med på. Selv sliter jeg masse med negative tanker, og jeg er dårlig til å gi utrykk for de. For eksempel hvis jeg blir usikker på noe ovenfor samboeren min, så går jeg å tenker på det uten å ta det opp. I mitt hode har jeg da tilslutt skapt en egen sannhet som ikke stemmer overens med virkeligheten, og som han ikke skjønner hvor kommer fra. Det kan være at jeg for eksempel får for meg at han ikke syns jeg er attraktiv lenger osv. Etter at jeg har gått å grublet på dette i noen dager så er jeg overbevist om at det stemmer, noe som selvfølgelig skaper masse unødvendige problemer.

  1. tingjegliker

   Hei, Silje. Det forstår jeg godt. Da er det du som må jobbe med deg selv, for det er ikke han som har gjort deg noe 🙂

 11. At jeg alltid føler meg så stygg og dum og at de aller fleste jeg møter og kjenner tenker det samme !

  1. tingjegliker

   Hei, A.

   Da må du ta den øvelsen vi nevner i videoen.

   Hilsen
   A&H

 12. Mitt største problem er at jeg alltid gruer meg mye mer enn hva som strengt tatt er nødvendig. Situasjoner som for andre kan være hverdagslig eller «litt kjip» kan fort bli noe jeg går og gruer meg på i dagesvis. I jula fikk jeg en depresjon, og jeg tror kroppen bare fikk nok av stress og bekymringer. Tar nå et selvhjelpskurs basert på kognitiv terapi, men synes det går litt trått.. Har dere noen tips? 🙂

  1. tingjegliker

   Er ikke noen kvikkfix som jeg vet om her, så anbefaler deg kontakt med Harald Andre Flaskerud på Strongevolution.no på facebook, eller tlf 99497710. Han vil hjelpe deg med dette på kortere tid enn man tror er mulig, ca 1 time tar det bare og livet er forandret.

 13. Masse går bra for tida – eg gjer det godt som student (for første gang i ein alder av 31), og vel ofte å fokusere på dei små gode tinga sjølv om det eigentleg er litt håplaust til tider. Livet er krevande som sleinemamma til ein 5åring, og fulltidsstudent – men livet gjer meg fornøgd. Samtidig er eg ein person som brukar hovudet altfor mykje på nokre ting. Dette veit eg har samanheng med min adhd-diagnose, men eg likar ikkje å «skulde» på den. Eg har store kjensler – på godt og vondt – og no har eg nyleg fått meg eit slag i trynet pga. Gode menneske gjer meg godt, og ein spesiell har gjort ekstra godt for hjarta mitt dei siste mnd. Eg vart regelrett forelska! Omg! Me har stoppa det heile no – utifrå mitt initiativ, då eg veit at eg går altfor fort og langt fram, og endar opp med å skremme vedkommande vekk. Eg er for intens. Eg eig ikkje impulskontroll. Denne gongen merka eg kor nær eg var, og klarte å grabbe tak i den vetle fornuften som var att. Men no har eg faktisk knust mitt eige hjarta – og forstår ikkje kvifor eg ikkje heller sit i fosterstilling i armkroken hans. For der fann eg ein ro som eg ikkje har kjent før. Det er det eg slit mest med akkurat no. Enten går det bra, eller så går det over. Men no er det passe bedritent.

  1. tingjegliker

   Prøv å skriv opp alle ting du føler er passe bedrintent og så skrive “ikke” + pluss alt du føler.

   eks:
   (jeg kommer meg videre / jeg kommer meg ikke videre) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” eks (Jeg er veldig god nok / Jeg er ikke veldig god nok)
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   så neste:
   (jeg har et knust hjerte / jeg har ikke et knust hjerte) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” hvis det ikke hjalp med “ikke” eks (Jeg er veldig god nok / Jeg er ikke veldig god nok)

   neste:
   (jeg eig impulskontroll / jeg har ikke impulskontroll) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” hvis det ikke hjalp med “ikke” eks (Jeg eig veldig god eig impulskontroll / Jeg eig ikke veldig god eig impulskontroll)
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   og fortsett med alle negative ord, meninger, minner som dukker opp.

   Gjør dette og du vil oppleve en forskjell, og fortsett når negative tanker dukker opp.

 14. Sliter med en følelse av å ikke være god nok eller strekke til. I frykt for å ende opp alene fortsetter jeg å møte eksen min som jeg bare er god nok for når det passer han, jeg strekker meg og gjør ting jeg ellers aldri ville gjort, kun fordi jeg kan holde fast på følelsene litt til og for å slippe å være alene. Det plager meg mest, når man innerst inne vet at man må la livet gå videre fordi man fortjener bedre men når man ikke klarer det fordi man er redd for følelsen det vil gi. Kanskje frykten for å være lykkelig uten han er det verste.

  1. tingjegliker

   Har vel svart deg på denne, ant fått sendt den to ganger så vidt jeg kan se.

 15. Jasmine

  Stress og «flink pike» syndromet

 16. Bolla pinnsvin

  Hei, jeg føler meg stygg og feit og det meste der. Jeg sliter veldig mye med selvtillit den er på bunnen. Kan dere hjelpe ?

  1. tingjegliker

   Prøv å skriv opp alle ting du føler er negativt og så skrive “ikke” + pluss alt du føler.

   eks:
   (jeg føler meg stygg og feit / jeg føler meg ikke stygg og feit) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” eks (Jeg er veldig god nok / Jeg er ikke veldig god nok)
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   så neste:
   (jeg dårlig selvtillt / jeg har ikke dårlig selvtillit) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” hvis det ikke hjalp med “ikke».

   neste:
   (jeg har dårlig selvbilde / jeg har ikke dårlig selvbilde) Legg gjerne til ordene “veldig”, “litt”, “fort” og “sakte” hvis det ikke hjalp med “ikke”.
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   og fortsett med alle negative ord, meninger, minner som dukker opp.

   Gjør dette og du vil oppleve en forskjell, og fortsett når negative tanker,menigher og situasjoner dukker opp.

 17. Mariann

  Skulle du ikke legge ut innlegg kl 6 hver morgen, Anette?

  1. tingjegliker

   Jo, og det har jeg gjort 😀 Kanskje jeg må publisere den kvart på seks. Ser at du har skrevet seks minutter over. Ulike servere kan få den senere opp enn andre tror jeg. Men om du ser på innlegget så var det ute 06.00 :O

 18. Frida Nathalie

  Hei Anette Marie! Først og fremst må jeg bare si at du er en stor inspirasjon og du er så utrolig flink med å ordlegge deg! Men det jeg egentlig skulle skrive her var om det jeg sliter med i hverdagen.
  Jeg er ei 20 år gammel jente som bor sammen med samboeren min og hans foreldre. Har ingen jobb. Hverdagen min består egentlig av tanker som man ikke skal ha. Jeg sliter med redsel og er veldig nedfor store deler av tiden. Jeg tenker fryktelig mye på døden og tenker at det er mye som «ikke er vits» i livet fordi man skal jo forsvinne en gang. Jeg er veldig redd for å gjøre ting alene eller møte nye utfordringer alene. Å gå på butikken er et stort problem for meg så det gjør jeg svært sjeldent, med mindre samboeren eller noen andre jeg står nær er med meg. Jobb er også en svært vanskelig situasjon, jeg kan jo ikke ha med bekjente på jobb for å føle meg trygg. Så foreløpig er jeg arbeidsløs. Jeg klarer heller ikke si nei, så ofte sier jeg ja selv om jeg absolutt ikke vil.
  I tillegg til dette har jeg en far som er alkoholiker og som ikke forstår alvoret i å drikke så ofte som han gjør.
  Nå vet jeg ikke om det her er noe som er interessant for dere, men det er det jeg sliter med i hverdagen.

  1. tingjegliker

   Ta kontakt med Harald Andre Flaskerud på Strongevolution.no på facebook, eller tlf 99497710. Han vil hjelpe deg med dette på kortere tid en du tror er mulig ved å fjerne traumer og begrensninger laget av dine frykter. Har ikke noe raske enkle råd som du vil få noe bra utbytte av her og nå.

 19. Jeg sliter endel med søvn for tiden.
  Har tre barn hvorav den ene konstant nekter å gjøre lekser(dette er en kamp HVER eneste dag og jeg bruker som regel 1-2 timer bare for å få han til å starte). Eldstemann prøver så godt hun kan å hjelpe til mens minstemann på snart 1 år nesten ikke sover om natten lenger. Samboer er ikke pappa til de to eldste og derfor ber jeg sjelden om hjelp til ting heller. Han jobber 13-14 timers dager så han er så og si ikke tilstede for minstemann mer enn for å si hei om morgenen og god natt om kvelden. Kjenner at dette begynner å terge meg veldig i og med at han «skal tross alt på jobb og må sove», derfor står jeg alene om netter såvel som på dagtid osv. Føler at alt bare er kaos med alt for mye å gjøre og for liten tid, samtidig som jeg egentlig bare vil rømme en ukes tid for å få sove og være for meg selv. Skulle ønske jeg klarte å tenke mer positivt, samle tanker og ta en oppgave av gangen osv. Jeg prøver så godt jeg kan men det blir vanskeligere og vanskeligere for hver dag med mindre søvn. Føler det har dårlig innvirkning på barna og særlig den minste som jeg ikke tror sover noe bedre av at jeg føler ting er så kaotisk.

  1. tingjegliker

   Her anbefaler jeg deg å kontakte Harald Andre Flaskerud på Strongevolution.no (er en facebook side) eller tlf 99497710, han jobber med å hjelpe akkuratt slike sammenviklede problemer, mye er gjort på 1-2timer hos han. Han finner metoden som får han til å gjøre lekser uten mass og fjerner årsakene som lager de negativte utfordringene og vanskelig med søvn osv

 20. Jeg kjenner veldig på frykten for å dø, eller miste noen rundt meg. Jeg tenker alltid det verste om noen ikke svarer når jeg ringer, eller ser en bilulykke (trenger ikke være i nærheten engang) hvor noen har dødd. Tenker umiddelbart at det er noen jeg kjennner. Merker jeg blir utrolig sliten av å bekymre meg så mye! Var ikke sånn før..

  1. tingjegliker

   Du har sikkert funnet ut at mattematisk eller statistisk så stemmer jo ikke dine frykter som feks når noen ikke tar tlf, så ta frem denne «matte» kunnskapen når noe ikke feks svarer tlf og lukk øynene dine og se for deg om de lever og se for deg at de lever men ikke har mulighet til å svare. Send dette bilde opp ryggnerven din i den samme visuelle tanken. Se om det hjelper.

 21. Woooow Denna videon likte jag bara sååå gott!!
  Jag är själv en hopplöst positiv person till mångas stora irritation. Jag prövar liksom inte laga livet till rosa fluff utan har helt enkelt lärt hur jag ska må bra & kunna sträcka mig framåt.
  Jag har adhd till positiv hjälp, men som alla vet så medför det en del negativt, för att leva med det sistnämnda utan att bli deprimert så har jag måttet omprogramera min hjärna med positivt tänk.
  Visst tappar man bort sig ibland, men har man en gång blivit medveten hur man kan använda positiva ord & tankar om sig själv (även till andra också såklart) för att växa, så hittar man fort tillbaka.

  Det är lite som att -hvis man ropet till barnet som løper bortover gata, att den inte får löpa för då faller dom & slår sig, så faller dom garanterat.

  Gläder mig redan till nästa video

  Hilsen Sessan

  1. tingjegliker

   Tusen takk for tilbakemeldingen, Sessan 😀

 22. Mor til en + en i himmelen

  Så utrolig spennende. Jeg syns «slike» ting ofte er spennende, men noen ganger kan bli for vanskelig å henge med på- MEN dere gjør det utrolig enkelt og forståelig. Kjenner det løfter humøret mitt av å se på episoden med dere.
  Lever selv et tøft liv med kronisk sykdom- som preger livet mitt på alle måter, men kjenner jeg vil følge dere på dette. For jeg trenger å løfte meg opp som person og ikke minst løfte opp humøret mitt ofte, så jeg blir en mer positiv person for mann og barn. Takk for flott episode. Herlige mennesker. Skal også ta det med i forhold til å gå ned i vekt 😉 -når man ikke kan bevege seg så mye så er det ikke bare bare….

  1. tingjegliker

   Tusen takk <3 Det var veldig fint å lese 🙂 Gleder oss til å dele mer 🙂

 23. Hei! Jeg har vært innlagt på en psykiatrisk sengepost av mange forskjellige grunner, men der jobbet vi med kognitiv terapi. Kan dere noe om det, for Jeg oppfordrer deg og H til å lese litt om det. Mye nyttig for alle å kan koe om. Kort fortalt handler det mye om sammenhengen imellom atferden, tanker, følelser og kroppslige reaksjoner. Tørr du å tippe hvem av de to du kan endre på? Svaret er atferden og tankene, hos folk som sliter litt mer enn gjennomsnittet så er den beste måten å starte på å endre hva vi gjør, for da er allerede tankene så automatiske at vi føler det ikke funker. Og veldig nyttig å finne ut hvilke leveregler vi har, de ligger som regel dypt i oss og er vanskelige å finne men de fleste negative tankene stammer ifra leveregler som vi kanskje ikke vet vi har. En av mine leveregler er at jeg ikke er bra nok, og ifra den levereglen så kommer alle disse negative tankene som jeg er ubrukelig, ingen liker meg, jeg hater meg selv ++ så når man finner de negative levereglene så kan man jobbe dypere også. Finnes mange gode skjemaer for å jobbe med det, kognitive diamanten og 5-kollonne. Og ikke minst er fysisk aktivitet den beste medisinen på angst og depresjon, mosjon reduserer angst og depresjoner, og koffein øker angst.

  Gleder meg skikkelig til å følge dere videre. Hurra for at du/dere fronter slike viktige og nyttige tema!!

  1. tingjegliker

   Jeg kan ikke noe om kognitiv terapi, men Harald kan dette. Metodene han bruker er det kognitiv terapi har blitt utviklet fra, så de jobber utfra samme prinsipper og forståelse. Men de er mye raskere da de tar noen minutter, som gjør at mer avanserte og kunnskapskrevende da de er tatt en del hakk opp i forholdt til mer «kirurgisk tankeforståelse» og den påvirkningen den har på det andre egenskaper, tanker og fysiske påvirkninger,og han jobber mer med å «slette» vekk underligende årsak, for så innlæring av ny «virkelighet». Det handler mye om å «ulære» de dårlige ubeviste levereglene man evt kan ha. Kommer mer om dette i blogegen.

 24. Sliter med en følelse av å ikke være god nok eller strekke til. I frykt for å ende opp alene fortsetter jeg å møte eksen min som jeg bare er god nok for når det passer han, jeg strekker meg og gjør ting jeg ellers aldri ville gjort, kun fordi jeg kan holde fast på følelsene litt til og for å slippe å være alene. Det plager meg mest, når man innerst inne vet at man må la livet gå videre fordi man fortjener bedre men når man ikke klarer det fordi man er redd for følelsen det vil gi. Kanskje frykten for å være lykkelig uten han og det å være lykkelig alene er det som plager meg mest.

  1. tingjegliker

   Dette er bare tanker, viktig at du fokusere på det. For tanker er ikke virkelighet. De er bare den virkeligheten du har valgt av en ukjent grunn.
   Du må skille mellom følelse og det å føle dvs å føle i kroppen. Følelser er ikke ekte, de er et resultat av tillærte sannheter om hvordan noe skal føles. Føle er ekte er noe man gjør i kroppen, og man kan føle energien stiger(sant) og energien synker(usant). Tankene våre har ikke smerte følelse for å varsle at de skader oss slik vi opplever når vi feks tar på en varm gjenstand hvor vi får brannskade. Siden vi er kropp, sinn og sjel så samarbeider disse i varsle at tanken er skadelig i lik grad som å ta på en varm gjenstand. Måten dette skjer på er at man føler angst, nedstemthet, usikkerhet, ikke bra nok. Så problemet er heller tanken som sier «jeg sliter», «jeg er ikke god nok», «vondt å være alene» osv. Ant er dette tilærte meniger og tankemønster fra omgivelsene når man var liten,
   dvs 0-9år 9-13år. Prøv å skriv opp alle ting du føler og så skrive «ikke» + pluss alt du føler.

   eks:
   (jeg sliter / jeg sliter ikke) Legg gjerne til ordene «veldig», «litt», «fort» og «sakte» eks (Jeg er veldig god nok / Jeg er ikke veldig god nok)
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   så neste:
   (jeg er god nok / jeg er ikke god) Legg gjerne til ordene «veldig», «litt», «fort» og «sakte» hvis det ikke hjalp med «ikke» eks (Jeg er veldig god nok / Jeg er ikke veldig god nok)
   -Les dette høyt for deg selv og deretter tenk/se/visualiser for deg ryggnerven din fra halebeinet og oppover helt til hodet raskt, gjør dette 3 ganger.

   Gjør dette og du vil oppleve en forskjell, og fortsett når negative tanker dukker opp.

   1. Takk<3 du er bare så klok!

 25. Interessant video. Det er utrolig spennende hvordan hjernen kobler og feilkobler ting. Jeg slett med voldsomme, stikkende smerter i knærne etter en runners knee skade, men etter halvannet år oppdaget en spesialist at smertene lignet fantomsmerter: Feilkoblinger gjorde at å bøye knærne ble registret som farlig og derfor ble det sendt ut smertesignaler. Med mental trening var jeg frisk etter et par uker. Noe som var rimelig sprøtt siden jeg nærmest ikke kunne gå vanlig da jeg startet. Gleder meg til å se flere videoer 🙂

  1. tingjegliker

   Takk, Lise. Det var veldig kult å lese! 😀

 26. Hei, Anette! Jeg er en jente på 13 år og i fjord begynte jeg og få litt problemer med mat… Jeg sliter veldig med depresjoner angst osv.. Og jegvhar blitt nettmobbing, men ikke nå lengere men jeg har begynt og spise veldig lite og vis jeg spiser masse prøver jeg og kaste det opp med vilje igjen:( og det føles ut som jeg lever i ett svart hull. Og jeg klarer ikke og si dette til noen:( har du noen forslag hva jeg kan gjøre… ?

  1. tingjegliker

   Hei, Tuva. Du trenger i alle fall hjelp. Du burde snakke med foreldrene dine først og fremst. Om du kaster opp maten kan du ødelegge tennene dine og mer til. Det er ikke noe du ønsker. Du trenger kroppen din og næringen. Alt som er ille nå i livet, kommer til å gjøre deg til verdens sterkeste en gang senere. Ikke la noen bryte deg ned og hold deg unna ting som får deg til å være trist. Klem

   1. Jeg skal prøve…. tusen takk for svar! klem<3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *