Deiligste lasagnen jeg har smakt

Det er romjul og jeg har fått besøk. Det er godt å lage noe skikkelig mat, men det smaker dog enda bedre når man vet at den er litt sunnere enn vanlig. 

desember_mat

Du trenger: 

1 Stor boks Mager Cottage Cheese
pastaplater
4 gulrøtter
1 paprika
2 store champignon
1 løk
400 g kjøttdeig
1 boks finhakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 grønnsaksbuljong
2 fedd hvitløk

Havsalt, oregano, og kanel!

Til salaten:
1 acokado
1 pakke ruccolasalat
1 agurk

desember_mat_2

Rasp gulrøtter mens du steker kjøttdeigen sammen med hvitløksfedd. Når kjøttdeigen er ferdig tilsetter du champignon, paprika og finhakket løk. La dette putre litt før du tilsetter gulrøttene. Fres dette og hell så boksen med tomater i, tilsett også tomatpuré. Rør og alt småputre litt før du legger oppi en grønnsaksbuljong.

Nå har du alt du trenger oppi, det gjenstår bare å piffe den opp litt. Tilsett havsalt, oregano og litt kanel. La alt småkoke i fem minutter før du begynner å fordele dette i en illfast form:

Legg halvparten av kjøttsausen i formen, deretter fordeler du boksen med Cottage Cheese over. Nå skal du legge et lag med pastaplater før du fordeler resten av kjøttsausen over. Legg noen skiver med Jarlsberg på toppen av dette og plasser den nest nederst i ovnen.  Den skal stå på varmluft med 225 grader i 30 minutter. 

Når du tar formen ut av ovnen er det viktig at den får fem minutter hvile før du rører den. Det passer perfekt å steke en hvitløksbaguett mens du venter.

desember_mat_1

Salaten er så enkel som en ferdigpakke med ruccolasalat med agurk og avokado. Den er toppet med litt havsalt, limepepper og noen dråper olivenolje.

Fortsatt god jul. Håper det smaker!

9 kommentarer

  1. ah det så sykt godt ut, det må jeg prøve! Flink du er!

    1. tingjegliker

      Takk, Maren. Ikke jeg, men besøket mitt 😉 ler

  2. Kathrine

    Det så veldig godt ut. Vet hva som skal bli middag her i dag 😉
    Men kanel? Det har jeg aldri brukt i sånn type mat før. Er den veldig dominant?

    1. tingjegliker

      Trenger ikke ta så mye 🙂 vil ikke si den er det, nei.

  3. Pernille

    Heii. Jeg bare lurte på noe angående boken din. Hvordan kommer du på det du har lyst til å skrive om? Jeg syntes det virker såå gøy og interessant å skrive en bok, men jeg vet ikke hva jeg vil skrive om… Kunne du kommet med noen tips?

    1. tingjegliker

      Jeg tror at du kommer til å skrive den boken når du vet hva du skal skrive om. Det kan ta år å finne ut slikt 🙂

  4. Den lasagnen så kjempegod ut 🙂 Tusen takk for oppskriften! Jammen skal jeg ikke prøve den 🙂

    Ønsker deg en kjempefin romjulsettermiddag 🙂

    Hilsen Toril
    http://www.torilkremmervik.no/blogg

  5. Det er så godt med lasagne. Med en mann med laktoseintoleranse blir det sjelden lasagne her i huset, så det skal bli så digg når vi reiser på ferie og jeg kan bestille meg lasagne på restaurant. Haha 🙂

    1. tingjegliker

      Ah! Jeg kan dessverre ikke nok om det til å uttale meg. Ferie høres uansett digg ut da!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *