Fu*k A4-tanker som drar verden ned

Hvem er det som kan fortelle at livet skal være det ene eller det andre? Boka på skolen? De autoritære stillingene? Politi og myndigheter? Se det fra en annen vinkel: Våkne opp!
Vi er dyr, en flokk. Bare noen tilfeldigheter har gjort at vi har begynt å tenke selv, og sakte, men sikkert, startet å rive ned hele kloden.

oktober_outfit_47

Vi skal ikke stole på bibelen og gamle skrifter, nei, det er jo helt absurd. Men vi skal stole på det vi lærer i våre generasjoner!(?) Vent nå litt.
En generasjon som er en tusendel av en prikk i en evighet. Ja, det vi lærer her, skal vi følge. For det sa de derre folka rett før oss. Drit i de ville historiene som er skrevet ned for et par årtusener siden.

Å – R – T – U – S – E – N – E – R  !

Årtusener . . . År. . . Tusen . . To, Årtusener.
Kunne blitt et eget dikt dette, men det er kun for å understreke at:

 . . . Det er lenge as.

Hvis noen snakker om mer mellom himmel og jord, så er de helt fjerne. For ting er bare slik vi kan se dem nå, og det er helt logisk. Like logisk som at vi bor i en galakse som er uendelig.

Disse reglene om hvordan vi skal oppføre oss, er jo ikke hvordan vi er ment å leve. De friskeste menneskene lever i naturen. Slik de faktisk gjør på enkelte steder i verden. De snakker et eget språk og de er lykkelige. De har ikke noen hjem annet enn naturen. Derfor er de heller ikke hjemløse. De lever lengre enn oss, og de er de lykkeligste menneskene i hele verden. De forholder seg til det som skjer rundt seg selv der og da, og inget meget mer. Tenk for et fokus det er på å være tilstede.

Fremfor all sosialitet som finnes i en verden, hvor alle går lukket rundt, uten å spekulere i hvorfor dem er her. (Å tenke på noe sånt er jo helt sinnsykt, eller hva?) Fremfor alt dette er det mest befriende i verden å være i kontakt med seg selv.

Om du vil være synlig, eller usynlig, velg det selv. Ikke la familien og vennene dine definere deg selv om de står deg nært. Det er din rett som menneske å faktisk være- og gjøre det ditt indre forteller deg. Det også meget mulig din plikt som jordboer.

Din magefølelse. Din indre stemme. Din intuisjon. Dine drømmer. Tine fantasi-tanker.

Hvorfor kan jeg si noe sånt rart?
Det er jo absurd å gjøre som man drømmer om, kun for sin egen del. Eller hva?

Jo, det er det. Det er faktisk absurd å gjøre som mage-stemmen sier, for det betyr jo faktisk at du blir lykkelig! Tenk på det. Ikke bare litt. Tenk litt ekstra på det mens du er i gang.

Det din kropp sier deg at du er ment for, vil gjøre deg lykkelig. Den vet bedre enn hva du selv tenker med tankene dine.

Er ikke det litt rart? Eller er det slik på grunn av samfunnet, barnehagen, skolen, og alle de felles bøkene vi har programmert i oss fra barndommen av?

Jeg kommer til å gjenta dette mange ganger, men det er så viktig. Det er en grunn til at man lever lenger hvis man er lykkelig. Å være lykkelig ligger i oss, slik som i de ville dyrene. Det er dette dyrene føler hele livet. De kommer og går uten å stille noen spørsmål. Å kanskje de vet noe vi ikke vet? Som å være glad i hvert sekund man har muligheten til det. De er ville, fri fra samfunnet, og de bare følger magefølelsen (instinktet).

Dette er tanker som er så dype at det er til å bli vegetarianer av. 

Negativitet svekker immunforsvaret ditt. Du dør raskere om du tenker negativt hele livet. Så det å følge magen (drømmen), er altså å følge overlevelsesinstinkt? Wow! Det er heftige tanker altså. Vi er faktisk skapt slik at vi automatisk skal holde oss selv lykkelige, men hva i all verden holder vi da på med?

Vi dreper hverandre. Sakte, tror vi. For vi kan ikke rede for mer enn en generasjon eller to. Pluss, minus. Vi tenker negativt, ser negative ting og påvirker hverandre negativt. Vi påvirker hverandre så mye at vi føler det er negativt å følge drømmen.

Ved å ikke være åpne om det, fører det til at flere og flere føler skam mot å ikke utvikle seg selv – spesielt når de ser hvordan samfunnet peker mer og mer mot å faktisk ta utradisjonelle valg i livet.

Jeg kan fortelle deg en hemmelighet. Denne er til deg som sitter og kjenner på at livet er trist. At jobben er kjip. At du skulle gjort noe annerledes. At du er for gammel eller for uerfaren til å gjøre det:

Ta alle dine valg helt for deg selv. Det kommer alltid til å være kun deg som vet det helt korrekte svaret på hva du skal gjøre i livet ditt. Og hvis det er slik at dine folk snur ryggen til deg, så er de ikke dine selvvalgte folk. For når du gjør akkurat det du ønsker, så bryr du deg plutselig ikke om hva andre mener. Det er faktisk så deilig å vite at man følger drømmen sin, at du ikke orker å ofre energi på dem som ikke unner deg det.
Det betyr at du plutselig omgåes med venner og mennesker som du elsker å være rundt. De som gir deg energi, løfter deg, støtter deg, og er din venn uansett. Uansett hvor mye rart du skulle finne på.

Det er ikke din business, hva andre tenker om deg. Det er deres hode, deres problem.

Det viktigste i ditt liv er alltid deg selv. Alltid. Ikke la forhold, familie eller venner være med å bestemme om du skal være lykkelig eller ikke, innerst inn. Det er kun du som kjenner på den innsiden, ingen andre. Og det er aldri for sent for noe som helst. Uansett alder vil føle lykke når du begynner å være den du egentlig er.

En tekst som dette kunne nok forårsaket noen brudd rundt i verden, men igjen, for å heller være lykkelig. Ingen burde pine seg selv og ødelegge jordkloden med negative tanker. Og til deg som tenker negative tanker om andre enn seg selv. Du skader bare deg selv, da også.

Et spørsmål til, eller tre.

Er det de som utfolder seg og utagerer som er gale? Fordi de har det moro, blir kjent med livet og er nysgjerrig på hva vi er ment til. Eller er det de som ikke orker å ofre den tanken én kalor, som bare har rett i alt dem sier? Og dem bruker også tiden på fortelle andre hvordan dem skal leve uten å oppnå sitt potensiale i livet?

Jeg har selv gjort mye tullete i mitt liv, men jeg er likevel glad for alt jeg har fått erfare. Og i dag jeg venner som aldri kunne levd som meg, men likevel respekterer meg. Og jeg dem. Og jeg har venner som lever ut livene sine på andre måter, ved å følge nysgjerrigheten sin. Forskjellen min fra tidligere, er at jeg har forstått hvem som gir meg noe godt, og hvem jeg ikke vil tilbringe tid med.

Bare noen tanker, en tirsdag kveld. Lag deg en fin kveld.

Og du må gjerne dele innlegget, hvis du liker slike tanker. Kanskje jeg skriver flere.

28 kommentarer

 1. Du får virkelig satt ord på det æ tænke. Du fortelle mæ at det æ tænke kje e så absurd som æ trur. Og du gir mæ ei lita gnist som æ kan strækk mæ etter, når du skriv. Du fortelle oss at det går fint ant å tænke uttaførr boksen, og at vi kje må vær redd førr det. Elske at du tørr det! Stå på, du virka hærli!

  1. tingjegliker

   Det er deilig å være rar, se heller på det slik 🙂 Tusen takk, Louise.

 2. Litt personlig spørsmål, men er du lykkelig?

  1. tingjegliker

   Litt personlig svar, men ja, jeg er faktisk det 🙂 Jeg sier ikke at man har motvind og tunge dager, det har jeg hatt mangt av. Og jeg har lært mye. Men stort sett, så opplever jeg å føle en spenning rundt hele livet 🙂

 3. du er så flink til å sette ord på ting!! jeg beundrer deg virkelig. bra skrevet, fine deg<3 viktige ting å tenke over

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Hanne 🙂

 4. marianne

  Anette, du anette! Tekstene dine gir meg noe hver gang. Du er så flink til å formulere tankene dine. Er det rart at en 15 åring, beudrer deg?
  Jeg beudrer deg for at du er sånn som du er, med sånne tanker. Ikke fordi jeg ville ha sett ut som deg eller noe sånt. Men for at du skriver sånne tekster som får meg til å tenke. Tenke over hvordan jeg vil være som menneske.
  Ønsker masse sånne tekster!

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Marianne. Det gjør meg glad 🙂 Godt å vite at du liker det 🙂

 5. Elisabeth

  Innleggene dine gjør noe med meg, og tenkemåten min. Takk!!

  1. tingjegliker

   Takk selv, Elisabeth.

 6. Camilla

  Du er så utrolig inspirerende! Jeg føler at jeg alltid kan lære noe av deg, og selv begynne å reflektere. I de siste ukene nå så har jeg tenkt mye mer over hvem personer som virkelig vil meg godt, og hvem som egentlig ikke bryr seg. Har sett meg veldig lei av negative mennesker, med all grunn!

  Fortsett å dele dine tenker, det settes pris på ❤️

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Camilla. Det høres ut som at du er på riktig vei ❤️

 7. Jeg er enig i det Marianne skriver. Det du skriver gir meg noe og får meg til å tenke. Jeg rett å slett elsker disse innleggene, og jeg ønsker også fler av samme type

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Sofie ❤️

 8. Hei du, din fantastiske sjel. Jeg har tenkt så mye på dette i det siste, og kommet frem til at et vanlig A4 liv med A4 tanker er min største frykt. Takk, tusen takk for at du beskriver tankene mine svart på hvitt, bekrefter at mine tanker om mitt liv er kun mine egne. Syns det er rart, godt og spesielt at man kan være så like. Uansett alder. Jeg går siste året på videregående, er en del av en vennekrets på tyve der alles verdier (unntatt mine) er fest og russetid. De vet ingenting om at jeg kun er med i gjengen fordi jeg er feig, jeg trives ikke med noen av de, gleder meg gløgg til å bli ferdig med skolen. Jeg brenner for toppidretten min – ingen i «vennegjengen» bryr seg. Hver dag gruer jeg med til midttimene/lunsjen. Mine verdier og interesser er ikke aktuelt for dem, de bryr seg ikke. Jeg er selvstendig og sterk, liker jeg og tro… Men dine ord er gode, de hjelper 🙂

  1. tingjegliker

   Takk, Elise. Høres ut som at du skal slutte å pine deg selv i selskap du ikke liker. Finn heller gleden i spennende bøker du ksn drømme deg vekk i, hvis det ikke er andre der du vil være med. ❤️ kanskje? Klem

 9. Bare Meg

  Jeg har alltid gått min egen vei. Det er faktisk ikke så lett! Men så sitter jeg igjen med en ren samvittighet, og stadig siler ut dem som egentlig ikke vil MEG noe godt. Men samtidig så møter en alltid på noen «likesinnede». Jeg lærte meg selv og glede meg på andres vegne. Og heller være nyskjerrig på hvordan andre tenker, enn å tenke at det de mener er feil. Jeg har alltid hatt tanker og meninger som er litt på kanten. Men de gangene jeg får lov til å forklare hvordan jeg tenker, opplever jeg at responsen går fra å være negativ til positiv. Jeg liker måten du skriver på Anette. Det er så mange ganger jeg nesten blir litt skremt! For jeg tenker så mye ute av «boksen» selv. Men det er akkurat det jeg liker. Jeg vil gjerne ha og være det ingen andre har. Kun fordi det gjør meg til den jeg er. At noen tør å «si det høyt» gjør at jeg føler meg bedre med å være meg. Med mine tanker, meninger og veier som jeg velger å gå. Om så alene.. Takk for at du er du, og for at du skriver slik du gjør. Det er sterkt! <3

  1. tingjegliker

   Tusen takk, deg. Jeg skal fortsette å skrive slik. Vær deg selv, du også ❤️

 10. Hege Maylen

  Åh så befriende å se at jeg ikke er GAL med mine «rare» tanker og meninger, du er jo ganske lik! Holder nesten på å bli sprø av å ikke nå igjennom til de jeg bryr meg om når vi snakker sammen.. Men akkurat nå fikk jeg en opplevelse av at vennene mine og jeg er på forskjellige frekvenser, og at det er derfor det skurrer. Jeg prøver å prate og fortelle dem at vi må se og ta vare på hverandre på en bedre måte, men de forstår ikke hvorfor jeg «maser» sånn og blir oppgitt når de ikke vill forstå…
  Hver dag lærer du meg å bli kjent med megselv på nytt, Anette! Og jeg digger det! Jeg har vært så utrolig rådvill, fortvilet, og motløs dette året, litt fordi jeg har mistet mine to tryggeste søyler i livet (for noen år siden) og jeg aner ikke hvor jeg skal henvende meg når ting blir litt for tøft. De fleste vennene bare later som de er der, de prater på tlf, men kommer aldri hit…
  dette er utrolig vondt, og de tar meg ikke alvorlig når jeg sier ifra…
  Da hjelper det veldig mye med dine tanker og ord! Som er ganske lik mine egene tanker, men alikevel anderledes!!
  Du hjelper meg med selvinnsikt, selvrespekt, du oppmuntrer meg nesten hver dag, du inspirerer og gjør meg nysgjerrig! Og du frister meg til å bli bedre kjent med megselv og å finne MIN lykke!! Tusen takk Anette Marie! Du har reddet meg dette året!

  1. tingjegliker

   Tusen takk for at du forteller meg dette, Hege. Det varmer. Jeg håper ting blir bedre fremover ved å tenke annerledes ❤️ klem

 11. Og være i nærheten av deg kan umulig være kjedelig.. Du har så mye på hjerte, ting som jeg egentlig ikke tenker over, helt til jeg leser innleggene dine.. Har fulgt deg siden du var gravid og det er flere enn en gang du har fått meg til og tenke.. Nå har har jeg begynt og si » lag deg en fin dag».. Blir egentlig glad og positiv når jeg hører det, for hvem ande enn meg kan gjøre dagen min super..
  Så gå ut og lag deg en fin dag Anette Marie

  1. tingjegliker

   Tusen takk AnnM. Glad jeg får deg til å tenke på flere ting ❤️

 12. Hej! Jeg er en jente som ikke kan/vill/ønsker og leve A4. Jeg har førsøkt at vara A4 å som andra men det funkade inte før meg. Blev bara låg og grå av det. Nu har jag landat i at det er lika så javla bra at var A3 og A5 med 🙂 Att vara san med seg sjøl er den største lykkan i livet precis som du kloka kvinna skriver. Tusen hjertelig takk før din magiska texter og at du er du Klemz

  1. tingjegliker

   Tusen takk selv, Elli 🙂

 13. Takk! Dette trengte mamma å høre

  1. tingjegliker

   Så bra, Ruth 🙂

 14. Du er helt rå, Anette Marie! Takk for dine nakne og viktige tekster. Du inspirerer og jeg tror du vekker mange mennesker som glemmer å være våkne i egne liv. Det du gjør er viktig. Det er viktig at vi er oppmerksomme og stiller spørsmål til egne liv og samfunnet vi lever i. Jeg digger å våkne om morgen til dine tanker på skjermen. Akkurat nå står jeg ved mange viktige veiskiller i livet. Det er vanskelig å velge for seg selv og følge drømmene sine. Av og til mister man mennesker på veien dit. Du inspirerer meg på de tunge dagene. Tusen takk for det<3

  1. tingjegliker

   Tusen takk selv, Ingrid. Jeg håper du blir følger drømmene dine og at det gjør deg lykkelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *