Skal man låne bort personaltoalettet når noen er nøden?

La meg fortelle litt om gårsdagen. En helt vill dag energimessig. Ikke i god forstand, men man må bare la naturen få holde på når ting går imot en. Jeg hentet jentungen på skolen og tenkte droppe stå over rushen, da jeg innså at klokken hadde blitt litt mye for å kjøre ut mot Lørenskog.

oktober_slottsparken_7

Vi reiste til Majorstuen, parkerte og gikk langt. På en Deli de Luca stoppet vi for å kjøpe kaffe og noe å spise på til en hjemløs som satt ute. Jeg skulle også ta ut penger så vi kunne gi litt kroner til flere av dem som satt ute. Dette er noe som varmer en selv, men datteren min lærer også at det er fint å snakke med dem og behandle dem som mennesker. Vi prater med andre mennesker vi møter på veien. Da ser jeg ikke grunnen til at vi stadig bare skal spasere forbi disse og tenke at noen andre allerede har gjort sin nytte. Om vi har råd til å shoppe ting vi ikke trenger, så har vi også råd til å avse noen kroner. Vi har alltid det.

Det som skjer her inne er at datteren min må tisse, og med barn haster det ofte. Jeg spør jenta i kassen om vi kan få låne toalettet. Det er kun oss inne i butikken og hun ser hvordan jenta er nøden.

– Nei, vi har ikke toaletter. 

Jeg vet jo at de har toaletter, selv om det ikke er ment for kundene. Jeg retter blikket ned mot femåringen og gjentar, om ikke hun kan få låne personaltoalettet så hun slipper tisse på seg.

– Nei, det har jeg ikke lov til.

Jeg kjente et sånt sinne renne gjennom hele kroppen, og jeg kunne rast fra meg fraser som ikke er bra for en femåring å høre. Så da ble det til at jeg ikke betalte for kaffen, at jeg ikke tok ut penger, at jeg ikke kjøpte den maten. Jeg tok ungen og småløp videre for å finne et toalett, slik man ikke kan sette på vent. Og jeg kjente sånn på dette sinne i meg.

Jeg har jobbet i kassa på slike steder selv. Jeg forstår at man ikke låner ut toaletter til hver og en. Men hallo? Har vi ikke menneskelige meninger selv om det er regler? Jeg vet at jeg selv hadde kommet til å sett gjennom fingrene på en slik situasjon, uten at noe alvorlig skulle blitt konsekvens av det.

I hui og hast måtte vi løpe forbi en rekke klesbutikker, og vi rakk å finne dette toalettet i tide. Stemningen hadde blitt noe forandret da hun også var sliten etter en lang dag.

Vi endte så med å gå rett på café for å spise. Jeg innså at jeg hadde glemt pengene i bilen og måtte få en venn til å komme innom slik at jeg kunne ta løpeturen til bilen. Da vi var ferdig spist og betalt hadde klokken blitt så mye at den fine planen vår ikke ble til, men vi skal ta det igjen i dag.

16 kommentarer

 1. Helt latterlig! Har også jobbet i butikk og jeg hadde aldri kunnet nekte noen å gå på toalettet! Blir provosert…

 2. Geriatriks

  Drit dårlig gjort… men sånn har det blitt mange steder… Jeg skjønner jo at mange steder ikke ønsker å låne ut til «gud og hvermansen»..men når et barn står der… da låner man ut toalettet altså… og spesielt om mammaen står og handler….

 3. Huff a meg! Er det mulig? Det er det verste jeg har hørt. Jeg kjenner jeg blir oppgitt og provosert! Du låner toalettet til en femåring som må toalettet. En femåring som må toalettet må jo gjøre det fort. Snakk om å være prinsippfast da!

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

  Hilsen Toril
  http://www.torilkremmervik.no/blogg

 4. Caroline

  Åååå det er så irriterende å få til svar at nei, det toalettet kan du ikke få låne!! Har opplevd det selv og med det resultat at barnet tissa seg ut for at vi ikke rakk til ett toalett!!
  Skjerpings til de som jobber på slike steder!!
  Skal du og Rune bo sammen i huset når det er ferdig eller skal dere leie det ut?
  Ønsker deg og din søte Tina ei riktig god helg! Kos dere! 😀 <3
  Klem <3

 5. Dette var dårlig service! Men en tanke som slår meg er at hun kanskje er ny i jobben og er redd for å gjøre noe feil?

 6. Har jobbet i kiosk, og som regel lånte vi ikke ut toalettet, men om det var en skikkelig nøden unge, som ikke brukte bleie lenger, var det selvfølgelig bare å slippe dem til. Heldigvis var det også et solarium ved siden av, som hadde lettere tilgang til toalettet, så vi sendte mange dit, da toalettet vårt var innerst i varelageret med ekstremt smal tilgang 😉 Med så råtten kundeservice, burde man nesten sende et brev til sjefen, men du har jo en ganske stor blogg, så kanskje jenta bak kassa, leser dette.

 7. Lill Anita

  Helt latterlig å ikke låne bort toalettet til et lite barn som må på do synes jeg !

 8. Hei! Jeg forstår frustrasjonen dIn. Men her er det viktig å tenke på alle verdiene som er på bakrommet.

  På min jobb er det mange tusen kroner, røyk og snus samt mye annen verdi. Ved å slippe fremmede bak der så er personen ansvarlig for alle verdier. Det er dessverre ikke lov, og det er oppsigelsesgrunn. Jeg forstår frustrasjonen men her må jeg si at jeg holder med den ansatte.

  Jeg vil faktisk ikke risikere sparken pga at datteren din må tisse. Hadde doen derimot vært på lageret der det er andre verdier så hadde saken vært en annen. Men der vi har personaltoalett så er det mye verdier som kan være fristende.

  Her vil det vel bli kommentarer på at du ikke er kriminell. Det er nok sant sånn di fremstår på bloggen men vi må alltid være på vakt 🙂

 9. Hei
  Skjønner du var frustrert , men ingen «spisesteder» har lov til og slippe inn andre enn sine egne ansatte på personaltoalett.. Grunnen til det er Mattilsynet som er superstrenge og kan faktisk stenge kjøkkenet .
  Jeg jobbet på Pizzarestaurant med bare personaltoalett .og måtte stadig vekk si nei til folk som måtte på do både barn og gamle.( skikkelig ekkelt og frustrerende )
  Jeg spurte inspektøren hvorfor de var sååå strenge og at det er vanskelig å si nei til ett barn eller ett menneske som du ser akutt trenger et toalett.
  Fikk da denne beskjeden : hvis noen som låner deres toalett har feks salmonella, omgangssyke eller lignende.Er det fryktelig vanskelig for oss og finne » kilden» når deres kunder ringer til oss og mener de har blitt feks matforgiftet/syk. Dere drar smittet inn på deres kjøkken og kan da smitte mange mennesker. Dere kan få bøter og stedet kan bli stengt. så den bak kassa gjorde helt rett i og ikke gi barnet tilgang til personal toalett. jeg lover deg at den bak kassa ikke synes det er morsomt og avise et liten barn ☺️

 10. Det har jeg også opplevd! Det var da det var en skikkelig voldtekstbølge i Oslo, og jeg var selvfølgelig livredd. Deli de Luca påsto de ikke hadde toalett og ba meg gå 200 meter opp i gaten hvor de hadde toalett. Der gikk jeg alene i mørket som 14 åring, endte aldri opp på do da de hadde stengt… Sånt er irriterende!!

 11. Jeg har selv jobbet på Ica og vi lånte alltid bort toalettet til barn, må de så må de!

 12. Hei! Følger iblant med på snapen din, og ser du har med datteren din når fitnessjentene skal måle fettprosent. Tror du hun kan bli påvirket mtp kroppsfokus? Bare reagerte litt på det, og synes det hadde vært spennende å høre hva du sier til henne når det gjelder alle disse flotte kroppene, alle musklene og de strenge diettene. Dette er IKKE kritikk, bare et spørsmål.

  1. tingjegliker

   Hun oppfatter ikke dette som muskler, flotte kropper og så videre. Hun ser mennesker og vet vi jobber med trening.

 13. Tonje Jeanette

  Som kunde i en butikk e.l. har du rett på å få låne toalettet. Dette gjelder for alle!! Det er mennesker som ikke kan vente pga sykdom eller handicap, og da skal de ansatte henvise til et toalett uansett om det er et kundetoalett eller ikke. Det kan du si neste gang! 😀

  1. tingjegliker

   Takk, Tonje 🙂

 14. Her er det tydelig at du ikke helt har peiling. Det er en grunn til at det er personaltoalett, for å komme dit må du gjerne gjennom lager, kontorer, garderober og der har ingen andre enn ansatte noe å gjøre. Her finnes informasjon om varebeholdning, verdier, info om tall og budsjetter osv. At du ikke har forståelse for at dette ikke er ment for noen andre enn ansatte, er du mindre oppegående enn hva jeg hadde intrykk av.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *