Natural Cycles som prevensjonsmiddel

Nå er det en måned siden jeg startet med denne. Hver morgen putter jeg temperaturmåleren i munnen mens jeg ser på det bustete håret mitt i speilet. Mens jeg har den i munnen rekker jeg akkurat å sette på vannkokeren og ta tak i mobilen før den piper. Så trykker jeg meg inn på appen og registrerer dagens temperatur.

Natural Cycles har bevist at produktet er 99.9% sikkert, gjennom en studie på 4000 kvinner (Normalt sett testes slike studier med bare 1000 kvinner). De er også nå CE-godkjent som APP.

oktober_hannetina_17

Jeg skjønner dog ikke all uroen rundt prevensjon som dette. Jeg gjør ikke annet enn å måle temperaturen min, og jeg slipper å pakke i meg hormoner. Som jeg heller ikke tåler. Under sist innlegg merket jeg mange som tvilte og som protesterte. Men hvordan kan man protestere på noe som er dokumentert like trygt som p-piller? Eller kondomer , for den saks skyld?

Jeg fikk til og med ord som at jeg var et dårlig forbilde. Jeg selv vil nå tro at det er bedre å være et naturlig forbilde enn at vi skal pakke i oss hormoner. Som ikke er mer trygt, og i tillegg forandrer vår atferd?

_MG_4070

Så må man jo huske å måle hver morgen. Og la dette hele få bli kjent med deg og kroppen din i en måned. Jeg trykker tempen inn i en app, som viser en kalender. Synes det er fint og jeg har ingen problemer med at jeg må måle hver morgen. Det tar kanskje noen sekunder mer enn å ta en pille, men i gjengjeld er jeg meg selv.

De grønne dagene er få den første måneden. Altså, de trygge dagene. Deretter blir det flere etter hvert som at systemet blir kjent med din kroppstemperatur. Det er flere røde i starten fordi at det skal være ekstra trygt.

Har du noe du lurer på angående dette? Spør gjerne. Jeg vil få bistand til å svare dere på det dere lurer på. Jeg vet det er mange spørsmål.

Du kan lese mer og få tak i produktet her på denne siden.

27 kommentarer

 1. Skal man ikke måle før man reiser seg opp om morgenen? Eller er det ikke så nøye? Skal snart begynne med denne 🙂

 2. Caroline

  Overlege Sigurd Hortemo sine uttalelser om produkter som natural cycles:

  – Vi er helt sikre på at alle slike metoder, uansett hvor avanserte de er, ikke er sikre nok som prevensjon, sier han. Hortemo reagerer spesielt på påstanden om at denne metoden er like sikker som p-piller. – Det er bare tull, sier han. – For unge jenter som ikke ønsker å bli gravid, så er dette ikke en løsning i det hele tatt!

  – Dersom det dreier seg om et etablert par, som tenker at det ikke er så nøye om man blir gravid eller ikke, så kan man kanskje bruke denne metoden. Men det er overhodet ikke en sikker prevensjon, slår han fast.

 3. Svanhild

  Man skal måle temp før man går ut av senga.
  https://www.naturalcycles.com/#!instructions

  Measure your basal body temperature in 30 seconds before starting with your day.
  To perform a temperature measurement place the thermometer underneath the tongue, as far back in the mouth as possible, and try to keep still while measuring and close your mouth and breath with the nose in order to not let in too much cool air.

  One should measure the temperature first thing in the morning as soon as possible after waking up. It should be before getting out of bed and before any significant movements or thoughts. The reason is that humans reach their basal body temperature while sleeping and every movement after one has woken up will raise the temperature. It is important to try and measure the temperature the same way every morning, as little variations can cause fluctuations in the measurements. The best is to perform the measurement around the same time every day after having slept the same amount of hours.

 4. Hei, dette er i bunn og grunn det samme som jeg gjorde da jeg skulle bli gravid for å finne eggløsning. Men skeptisk til bruk forgå forhindre graviditet pga plutselig forandrer syklusen seg litt og man tror man er trygg når man ikke er det. Og så er det viktig å måle før man står opp av sengen! Det er små marginer man opererer med her og står du opp forandrer temperaturen seg…

 5. Jeg har forstått det slik at man skal måle temperaturen mens man ennå ligger i senga, slik at man får den temperaturen som er mest nøyaktig (i hvilemodus). For straks man begynner å bevege seg, vil temperaturen stige bittelitt som følge av økt metabolisme, og målingen vil bli ørlitte feil. Har jeg kanskje misforstått?

  Jeg blir nok også å gå over til dette prevensjonmidlet i nær framtid, da jeg er enig med deg i at naturlig er best 🙂

 6. Ragnhild

  Hva hvis du har en uregelmessig mens? Jeg har gått på p-piller lenger og har vurdert dette fordi jeg selv også er veldig skeptisk til å ta så mange ekstra hormoner. Da jeg ikke gikk på pillene hadde jeg mensen hver 6-8 uke. Vil dette apparatet være like trygt når jeg ikke har en vanlig menstruasjonssyklus?

 7. Alexandra

  Hvor får jeg kjøpt den?

  1. NaturalCycles

   Hej Alexandra,
   Du kan köpa NaturalCycles via vår hemsida, http://www.naturalcycles.com!
   Bästa hälsningar,
   NC

 8. Lurer på om det er noen ulempe ved at man står opp til forskjellige tider? En dag kan jeg stå opp 9, en annen dag 12. Har det noe å si?

  1. NaturalCycles

   Hej Ida,
   Vi rekommenderar att man mäter ungefär samma tid varje dag så om man någon dag går upp senare så kan man skippa att mäta den dagen! Det är ingen fara att skippa mätningen 1-2 dagar per vecka!
   Du kan läsa mer på ask.naturalcycles.com!

   Bästa hälsningar,
   NC

   Bästa hälsningar,
   NC

 9. Hei! Jeg har også lurt på å gå over til dette da jeg leste om det første gang på bloggen din! Men så søkte jeg det opp på Google, og jeg så at fotballfrue/carolinebergeriksen også hadde skrevet om dette en stund tilbake. Det jeg ser er at hun har gått inn i senere tid og endret innlegget og skrevet at hun måtte oppdatere og endre, og hadde
  fått beskjed om at det ikke var så trygt likevel, og at det bare var rundt 70% trygt? Stemmer det? Har veldig lyst til å slutte på pillene, fordi jeg tror de gjør meg mer emosjonell og annerledes.. Hadde vært deilig å få sluppet de, men vil samtidig vite at jeg er trygg!

 10. Hei! Du skal faktisk måle temperaturen før du står opp. Altså i senga, før du har gjort noko som helst.

 11. Sier det igjen… ikke kom med grineinnlegg den dagen du blir gravid:)

 12. Det er ikke farlig å «proppe i seg hormoner». At man får bivirkninger er en annen sak – da kan man prøve f. eks. kobbersprial eller p-ring osv., men det er så synd at du fremmer et syn om at det er farlig å ta p-piller.

 13. Du har helt rett i at det er bedre enn hormoner. Det store spørsmålet er hvorfor de lar deg reklamere om det samme etter saken rundt Fotballfrue. Hun måtte korrigere på innlegget sitt fordi det var feil vedr fakta rundt det produktet. Ingenting er endrert hos det firmaet.

  Er det ikke underlig? Derfor fremstår dette produkter ikke troverdig og der skaper også skepsis grunnet det som skjedde da fotballfrue reklamerte.
  Håper du kan svare.

 14. Synes det er bra at du tester et hormonfritt alternativ. Jeg er en av de som ikke kan bruke prevensjon som inneholder hormoner og har brukt hormonfri prevensjon lenge http://www.hormonfritt.no det er ikke vanskelig som folk tror, krever litt egeninnsats, og passer nok best for dem som er i et stabilt forhold, men utenom det har det fungert for meg sa lenge jeg kan huske. Lykke til videre, blir spennende med oppdateringer 🙂

 15. Cecilie

  Jeg vurderer å prøve det Men er litt usikker hvordan jeg skal gjøre det med målinger når jeg jobber nattevakter. Mener jeg leste at der var anbefalt å sove før en målte temperaturen. Vet du noe om dette?

 16. JP, du er et dårlig forbilde! Fotballfrue måtte beklage etter å ha publisert et reklameinnlegg for dette!! Tenk på alle småjentene som nå blir uplanlagte gravide pga din reklame! Gå i deg selv og «forskingen» til de som betaler deg for å skrive om dem… kontakt en lege på en helsestasjon for ungdom og spør om de anbefaler dette…!

 17. Hvorfor godkjenner du ikke kommentarene i dette innlegget?

  1. tingjegliker

   Jeg skal det, men skal også ha bistand til å svare korrekt på alle spørsmål 🙂

 18. Hei! Hvordan vil dette fungere for oss som kun jobber nattevakter? Har det noen innvirkning på hvordan produktet fungerer, siden man da ikke har sovet noe før man skal måle..?

 19. Victoria

  Hei! Lurer på en ting med dette her 🙂 Syns det virker som en helt genial type prevensjon om man kan si det sånn, men hvordan er det for eksempel når man jobber skift? Jobber jo da også nattskift så skal man da måle temp når man kommer hjem på morran eller når man står opp igjen etter å ha soving hvis du skjønner?:)

  -lig hilsen en fast leser 🙂

 20. Ser alle kommentarene angående måling før man er ute av senga, og lurer da på hva du tenker om at sædcellene lan leve inni oss jenter i opptil 2 uker.. Hvordan i alle dager kan denne metoden da være trygg!?! Nei dette mener jeg er tull desverre.. Skulle Vært så enkelt men det er det ikke! For skjønner argumentet ditt ångående et natur alternativ til hormonene man døtter i seg..

 21. Hei.
  Når man måler temperaturen oralt, så skal man normalt legge til 0,4 for å få rett temperatur. Regner med det gjelder for denne også? Eller skal man plotte inn akkurat det som står på måleren uten å legge på 0,4?

  Mvh Vilde

  1. tingjegliker

   Hei, Vilde. Du plotter inn det som kommer opp uten noe ekstra regnestykke 🙂

 22. Hei.
  Jeg vil gjerne over på naturlig prevensjon. Hormoner gjør meg til et monster og jeg er livredd for blodpropp og alle andre bivirkninger med ppiller. Det jeg lurer på er hvor mye dette egentlig koster? Er det engangssum? Abonnement?

  1. tingjegliker

   Hei, Anette. Dette burde stå på sidene deres altså. Abonnement er det ikke, for du laster ned en app også har du en måler 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *