Det er lov å gi litt faen

Noen ganger tenker jeg på hva andre mener om meg. I disse periodene mister jeg meg selv litt. Jeg har kanskje hoppet over det å ‘lande’ etter mange lange dager, eller rett og slett glemt å gi litt faen. For det er viktig. Det er viktig å sette seg selv og sine interesser foran andre sine meninger. Det er alltid mange meninger. Folk skal mene så meget om så mangt.

september_romset_11

Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det igjen. Ta disse ordene til deg og dagene blir bedre:

Hva andre tenker om deg har du ingen ting med.

Jeg vil bare fortelle deg det jeg selv har lært. At det å være annerledes er ok. Og at det å være litt rar er beundringsverdig. At det å like noe som alle de andre ikke liker, ikke er farlig. Det finnes ingen fasit på hva som er god og dårlig smak, det er bare ulikheter som skaper disse uttrykkene.

I dag og i går har jeg vært litt annerledes. Vært litt sånn på utsiden av meg selv, for deretter å gå inn i meg selv. Lande igjen. Være alene med tankene mine, tåle å høre meg selv tenke.

Noen ganger er det skummelt, og mine egne tanker er noe jeg frykter. Da holder jeg meg opptatt, holder meg i sjakk. Men så husker jeg det. Det å lande. Hvor godt det er og hvor bra det føles. Det å være i ett med seg selv.

Og det er rart å si det, men jeg kan faktisk ha det veldig moro med meg selv. Jeg kan fantasere og spekulere i morsomme ting som gjør meg glad. Så har jeg mine egne små visjoner om alt mulig, i min egen lille verden. Så er jeg rar, men jeg liker faktisk å være rar.

Jeg fikk en melding av en god venn forleden dag. Det stod: «Så lenge du er ærlig mot Anette Marie, så går det bra.»

Det er så sant. Det å være ærlig mot seg selv. Og hvis jeg er ærlig med meg selv så har jeg det jo bra. Og når jeg har det bra så gir jeg faktisk litt mer faen i andre, for det føles bra å ha det bra. Og når jeg har det bra, så er jeg også god mot de rundt meg.

For man har det ikke bra med seg selv om man ikke er god mot andre.

Ønsker deg en god lørdag. Jeg har trent i dag, kommet meg i gang. Jeg skal fortsette i morgen, og dagen etter der igjen. Det gjør meg glad.

6 kommentarer

 1. Hvor er den genseren fra?

  1. tingjegliker

   Hmmm.. det er gutten jeg liker sin, så jeg veit ikke akkurat i skrivende stund 😉

 2. Maria H

  Du e så bra!

  1. tingjegliker

   😀

 3. Godt skrevet, godt å lese <3

  1. tingjegliker

   Takk, Line 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *