Slik dreper du en selvsikker jente – Manneposten #46

Visste du at det verste du kan føle på, er usikkerhet? Som mann har du dermed muligheten til å knekke et annet menneske i stykker. Fordelen til en mann er hvordan han klarer å gjøre ting enklere. Ulempen til en kvinne er at vi er mer styrt av følelser. Dermed kan du som mann enkelt knekke en kvinne. La meg gi deg oppskriften! 

KR_AMA_0415_4686 kopier

Oppskriften for å knuse en jente

1. Du begynner med å vise litt interesse. Vis interesse, men ta aldri det første steget.
2. Straks hun tar det første steget kaster du deg over henne. Repeter dette, men ta aldri steget.
3. Lytt til henne og la henne åpne seg for deg, igjen og igjen.
4. Vis din ekslusivitet for henne, men la henne også se at andre liker deg.
5. Når tiden går og hun ønsker å være noe mer, da skyver du henne unna.
6. Trekk henne så tilbake i armkroken din på samme tid som du utrykker din avstand.
7. Voila! Du har gjort en jente usikker og knust hennes selvsikkerhet.

Og hvis du har klart alle disse stegene, gratulerer! Jeg kroner deg herved til en egoistisk idiot.

Forbanna surrehuer dere kan være
Du har altså funnet din make, en som liker alt ved deg. En som du også liker. Dere har det så moro at det er litt for godt til å være sant. Straks hun gir deg sin trygghet, så blir det kjedelig. Kanskje det er noe bedre der ute? Kanskje du går glipp av noe? Kanskje det er noen andre som er like bra som denne?

For hvis det er for godt til å være sant så kan man jo like greit bare sørge for at det ikke er sant? For all del, ikke unn deg selv den luksuses som heter lykke.

Ego-tripp
Nei, Gud forby at du skulle sette deg selv i en usikker situasjon hvor du mister kontrollen. La heller denne stakkars jenta lure på hva som feiler henne. La henne analysere seg selv på grunn av din frykt.

For hva om det går galt?
Det sikreste man gjør her i livet, er å sette opp en vegg for å beskytte oss selv. Holde oss unna følelser fordi vi er redd vi skal bli såret. Du kan jo risikere å få noen flere erfaringer i livet, det må man vel unngå? Sludder.

Hopp i det
Jeg liker å tenke at det er bedre å angre på noe man har gjort, enn noe man aldri gjorde. Da har man i alle fall mer erfaringer med seg videre. Og her snakker jeg om å gjøre noe som er positivt uten å vite om utfallet blir negativt. Ikke omvendt. Aldri omvendt. Om man hiver seg inn i noe negativt for å se om det blir positivt, da starter man i feil ende. I en gråsone man sjeldent kommer seg ut av med det første.

Ikke la andre lide for din redsel
Frykten din for at lykken ikke skal fortsette er ødeleggende for deg selv også. Det er bedre å vite at man er såret og forlatt, enn å være usikker. Da vet man i alle fall.

Det er greit å være uvitende om fremtiden så lenge man har det trygt.

Det går an å åpne munnen, selv om du er mann
Hvis du er en mann som er oppvokst med flere kvinner i huset, er det større sannsynlighet for at du snakker om følelser. Hvis ikke du liker å prate om det kan det være en utfordring til deg selv. Det er utrolig hvor mange nye følelser man kjenner på når man åpner seg og er ærlig.

Kvinner uttrykker følelsene sine mer enn menn. Når vi snakker høyt om at vi har det vondt, fremhever vi det. Hvis man ignorerer en følelse er det lettere å komme seg videre. Dette er av grunnene til at jenter kjenner mer på sorg enn menn. Vi snakker om det oftere.

Gradene på hvor mye mer kvinner bekymrer seg enn menn, er liten. Men likevel er det en forskjell. Menn uroer seg mindre enn kvinner, mens kvinner i nord-europa uroer seg mye mer enn kvinner i Afrika. Interessant? Er menn i afrika flinkere til å gi en kvinne sin trygghet?

Når du velger henne vekk
Hvis du velger vekk denne fantastiske dama. Denne fantastiske dama som du endelig har forvandlet til et usikkert og halveis underkuet gjøkur. Joda, du finner noen andre. Man gjør som regel det.

Først må du gi slipp på hun som liker deg aller best. La henne sørge litt, det er bra. Hun kommer til å bli sterkere. Så mye sterkere at hun ikke vil tilbake den dagen du innser at du vil ha henne. Gjøkuret har sluttet å gale på din kommando. Hun har innsett at du var ødeleggende for hennes egen selvsikkerhet.

Der etter vil du møte noen. Noen du ikke har det like moro med, men denne ‘noen’ tør du ikke slippe. Du blir værende i noe som er helt OK i frykt for et uendelig singelliv alene.

Det er ensomt å ende opp alene. Ta vare på dem som bryr seg om deg. Det beste du kan gjøre mot noen er å gi dem trygghet. Og hvem vet, kanskje du synes det er fantastisk å gi noen den tryggheten.

Ved å gjøre andre glad, blir man også glad selv. Jeg vil ikke gi noen alternativet om å leve alene. Vi er flokkdyr, vi blir mer ulykkelig alene. Å miste kontrollen lar deg kjenne at du lever. Slapp av, mist kontrollen og la følelsene slippe fri. Kjenn på livets adrenalin og la endorfinene ruse deg. Hva sier instinktet deg? Hva er det du egentlig har lyst til hvis du slutter å tenke på hva som kan gå galt?

Les flere manneposter HER. Følg Manneposten på FB.

Kilder: psychologytoday.com

10 kommentarer

 1. Spot on! Det er så sant det du skriver og jeg befinner meg i akkurat en slik situasjon nå… Hater usikkerheten og prøver å ikke tevke på det og fokusere på meg selv. Men er man syk og mye alene i sitt eget selskap så tenker man så mye! Eller jeg gjør det… Men bestemt meg for å fokusere på meg og mitt nå og ikke la meg knekke av destruktive tanker 🙂 flott innlegg! Digger mannepostene! Tror menn kan lære mye av disse postene, men dessverre tror jeg mange menn er god på akkurat det i denne posten :/

 2. Er det ikke mer en typisk jenteting å gjøre? Jeg føler at vi jenter kan være ille der, i alle fall. At vi elsker oppmerksomheten så mye at vi holder på den så lenge som mulig – selv om vi vet at vi aldri vil det samme som ham.

 3. Vi jenter gjør oss alltid så sårbare, vi er ikke offer for hver sak, dette er grunnen til at samfunnet begynner å gå imot oss. Jenter og gutter er like i måten vi føler på, men gutter viser det ikke så godt. Men du må huske på at alle er forskjellige. Jenter tenker som gutter, gutter tenker som jenter, vi er begge slemme mot hverandre. Jeg har selv vert i et giftig forhold. Og selv nå en stund etterpå har det godt opp for meg at det ikke var 100% han sin feil, vi jenter må lære oss å si ifra, og si stopp når noen går over streken. Vi kan ikke gjemme oss i et hjørne å vente på at smerten skal bli over. Treffer du veggen, skal du forsøke å slå den ned! Det er viktig at i et forhold blir det enighet om hva dere vil og hva som er lov. Vist det ikke er noen grenser, kan alt skje. Dermed er det satt grenser og han i dette tilfellet kan bare gi blaffen, er det galt. Men da kan en heve seg å si; »Jeg lar ikke dette svekke meg, jeg kan finne noen bedre, den dritten var ikke verdt meg». Og dette er sant, ikke la noen holde deg nede, du må vise hvem som er sjefen. Bruk svakheten din som styrke. Men det er også viktig å vite at det ikke er tvang. Mister den ene intresse og drar, blir det usikkerhet. Du kan ikke forvente at den andre gir like mye som deg selv. En kan gå ifra et forhold til et annet, men ingen vet hva som finnes inni hver person. Kansje vedkommende angrer? men er for feig til å si unnskyld. Eller føler at han har gått for langt til å bli tilgitt? Alt er ikke sort og hvitt. Det er ikke han du skal slåss mot, det er din egen usikkerhet!

 4. I går var jeg for svak til å komentere noe her.. Inlegget traff meg. Hardt.
  Jeg er i akkuratt en slik situasjon. Men nå er det over. Jeg lurte på om du kunne tenke deg å skrive et innlegg om kjærlighetssorg og noen gode tips sojm du har erfart?
  Er noe jeg virkelig kunne trengt.
  Klem<3

 5. Spot on, mange damer og menn som virkelig trenger å gå i seg selv. Overskriften kunne like så godt vært hvordan du dreper en selvsikker mann.. Bytt ut mann/kvinne med make/partner/kjæreste etc. så hadde den i det minste vært mer korrekt og ikke så forbanna ensporet i sitt syn på at det er et kjønn som har offerrollen. Ikke uenig i det som skrives, men damene er ikke det spøtt bedre enn mannfolka.

 6. Jeanett

  Min favorittpost! Rett og slett fordi den er så sann! Du er så flink med ord, Anette 🙂

  1. tingjegliker

   Tusen takk, Jeanett 🙂

 7. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver! Jeg hadde en kjæreste som behandlet meg på denne måten, men det klarte jeg ikke innse før etter at han slo opp med meg. Nå har jeg ihvertfall lært et par lekser om at man må stå opp for slike egoister, og ikke la de dra deg ned.

  1. tingjegliker

   Bra, Ingrid. Ingen fortjener det.

 8. 1. Damer med selvrespekt lar ikke andre definere seg.
  2. Damer med selvrespekt lar ikke slike menn knuse seg.
  3. Damer med selvrespekt går selv ut av situasjonen i stedet for å bli forlatt.
  4. Menn er også usikre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *