Kindersjokolade uten sukker

Dette har jeg ventet på lenge. Jeg har faktisk gått og gledet meg til å lage dette i to månender. Plutselig var dagen her. Jeg hadde lovt jenta at vi skulle bake noe, og det fallt ikke i dårlig jord når jeg nevnte at vi skulle lage sjokolade.

Skjermbilde 2015-04-23 kl. 00.10.59

Noe så enkelt? Dette går så raskt at du kommer til å bli mektig imponert når du er i gang. 

april_sjokolade

Sukrinmelis her, stevia vanilje og sjokoladene fra Cavalier finnes hos helsekost. (adlink)


 Sukkerfri kinderegg med melkekrem

45 g philadelphia light
4 ts sukrinmelis
5 dråper stevia vanilje
80 g sukkerfri melkesjokolade
40 g sukkerfri hvit sjokolade

sjokolade2

– Smelt den mørke sjokoladen i et vannbad. Deretter fyller du en dæsj med mørk sjokolade i silikonformene. Bruk en skje eller annet til å bre sjokoladen oppover kantene som vist på bildet. Husk at noe skal være igjen til å dekke toppen senere. Det ser litt stusselig ut mens du holder på, men etter 5 minutter i fryseren er den bra.

Smelt den hvite sjokoladen på samme måte. Bland deretter dette sammen med philadelphia, vaniljedråper og sukrinmelis. Melkekremen kan du smake litt på. Du kan enkelt gjøre den litt søtere om du ønsker.

Når du har rukket å gjøre ferdig denne delen er også den mørke sjokoladen klar til å taes ut av frysen igjen. Fyll den hvite kremen i sjokoladeformene med litt rom for det resterende av den mørke sjokoladen. Jeg f

Deretter lar du den stå 10 minutter i fryseren. Oppbevar så i kjøleskap. Perfekt!

april_sjokolade_1april_sjokolade_6

På sidene kan du se at det føste laget mitt med mørk sjokolade kunne vært litt tykkere, siden det hvite stikker frem noen plasser. Men hey, det var aller første gang jeg lagde dette. Jeg fikk 4 biter ut av dertte, men disse terningene er litt store. Om de er litt mindre klarer du i alle fall 6 stykker. Du trenger silikonformer for å enkelt presse disse ut.

Håper det smacker like digg som mine gjorde! Den opprinnelige oppskriften finner du her. Jeg har gjort noen minimale justeringer på mengdefordelingen. Sjekk ut flere oppskrifter her.

4 kommentarer

  1. Åh det så skikkelig digg ut! Det må jeg teste 🙂 Takk for oppskrift 🙂

  2. Dette så kjempegodt ut, og jeg har lenge tenkt på å prøve og lage sjokolade selv. Har faktisk kjøpt ingredienser til hjemmelaget sjokolade på helsekostbutikk 🙂 Takk for oppskriften 🙂 Ønsker deg en kjempefin torsdag fra vindfulle Trondheim 🙂

    Hilsen Toril

  3. Er ikke dette Linda Stuhaug sin oppskrift på kindersjokolade? Værtfall veldig lik 🙂

  4. Må si at når jeg kom over denne så måtte jeg prøve den ut. Jeg lagde da med vanlig kokesjokolade, melis og vaniljeessens. Mer kan du se her. http://missknudsen.blogg.no/14… Er også linket hit siden det var her jeg fant oppskriften.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *