Lukten av fitness

Vi kommer oss etter hvert ned i kjelleren på Hjertnes Kulturhus. Der er et stort rom hvor alle de forskjellige utøverne, uavhengig av kjønn eller klasse, har funnet seg plasser. Det lukter selvbruning av alle kaliber her inne. Stemningen er positiv og spent, folk ser ut til å ha det fint til tross for spenningen som snart skal fange dem for alvor.

Her står dem, kliss naken. Jenter med veltrente kropper tusler rundt med puppene bar mens de spiser. Håret er fikset, sminken er på. Jeg liker hvor normalt det hele tilsynelatende er. Ingen av guttene sperrer opp øynene for de nakne jentene.

Det er ikke noe seksuelt ved det, det er bare konkurranse og fokus. Den eneste personer som reagerte var datteren min på fem år. Et øyeblikk senere hadde hun også blitt vant til at halvparten gikk rundt naken.

Det er tidlig lørdag og jeg er i Sandefjord. En biltur før hanen galer er lagt bak oss. Med oss mener jeg meg, datteren min, coachen min Christian og to gutter til fra Team Partner. Vi skulle løfte opp de andre som stilte disse dagene. En med kamera på slep, en med kroppsfarge og meg med sminke. At de holdt ut med diett-humøret mitt denne turen er et under. Noen dager er det ille, selv om det som regel går greit. Man kan vel heller kalle det for en dårlig start på dagen.

Under følger noen bilder jeg tok av Kjersti fra teamet vårt. Hun debuterte i Bodyfitness. Christian hjalp henne med fargen og jeg sminket henne, mens Anna fikset håret hennes. Kjersti har drømt om dette siden hun var 16 år og det gjør at man får respekt for arbeidet hun har lagt i det. Hun bestemte seg for å stille for to år siden. Deretter begynte hun å jobbe målbevisst mot disse dagene. Det er en stor kontrast til meg som hoppet inn i det for tre måneder siden.

Kjerstimars_sandefjord open_6 kopi


mars_sandefjord open_7mars_sandefjord open_12mars_sandefjord open_15

Hun kunne etter kort til slappe av med en bronsepokal i hånden. Så kunne hun spise seg mett, drikke kaffe og få en liten pause. Men ikke for lenge. Kjersti stiller også i Oslo Grand Prix, en erfaring og noen tilbakemeldinger rikere. Det er hennes fordel. Min fordel er at jeg har endelig har fått opplevd en hel helg i dette miljøet og forstått noe mer av hva jeg faktisk går til. Livets uprøvde stier er tiltrekkende.

Hvis du ikke allerede visste det, så har jeg en egen fotoside på Facebook også.

4 kommentarer

  1. katrine

    Lurte på om du kunne skrevet et innlegg når alt dette er over om hvordan du har klart å holde motivasjonen i forhold til dietten/kostholdet oppe? Som du har sagt så har en stor del av motivasjonen vært at du selvsagt skal delta og at du ikke vil svikte de som har hjulpet deg på veien. Men jeg lurer på om det er andre ting du har opplevd og erfart som har gjort at du har holdt det gående?
    Synes det er spennende å følge med, sprekt av deg å hive deg på en slik utfordring! Utrolig hvordan kroppen kan forandre seg slik på kort tid, er jo motivasjon bare å se på før/etter bildene dine, viser at med rett trening og kosthold går det an:)

  2. Hei, Randi. Tusen takk. Jeg skal ta det til meg. Det er jo slike innllegg jeg også koser meg mest med å skrive. Har ikke hatt den blogge-gleden som jeg har nå, på lenge. Skal gjøre mitt for å holde det gående 🙂

  3. Er det body fitness eller bikini fitness du skal debutere i? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *