Når det er på tide å gjøre det slutt – Manneposten #44

Det finnes mange eksempler på forhold som går unødvendig langt over streken. Man ønsker kanskje at det skal fungere, men man vet at det ikke gjør det. Når skal man gjøre det slutt? Noe av det styggeste man kan gjøre i et forhold må være å ikke gjøre det slutt når det egentlig er over. 

dags at gå

Den feige mannen

Mannen som vet at han ikke vil være i forholdet, men som ikke tør eller ikke har baller nok til å gjøre det slutt. Jeg kjenner faktisk et par slikte gutter som har fortalt meg om dette. At han slutter å være kul og venter på at hun skal gjøre det slutt i stedet. Det er så latterlig feigt at jeg ikke få understreket det nok.

Det er jo ikke bare en selv man ødelegger, men motparten. Jenta lever i håp og tro om at det dere går igjennom, kan fikses. Hun begynner å sette spørsmål rundt seg selv og jobber iherdig for å løse det som ligger og ulmer i luften. Hun blir gående med en ekkel følelse i magen fra morgen til kveld. Kun fordi at du er feig.

Innen du har vært jævlig nok mot henne, er hennes selvtillitt i bånn. Når hun først forlater skuta kommer hun til å bruke en evighet på å bygge seg selv opp igjen. Hvorfor ønsker man å gjøre dette mot et annet menneske?

Den utro, men sjalu mannen

Samme tilfellet. Han vil ut av forholdet, men han vil kanskje ikke at noen andre skal røre henne selv om han ønsker å gå videre. Derfor tviholder han på forholdet hjemme mens han på samme tid søker etter nye eventyr. Get a grip!

Familiesamvittigheten

Når man har barn og svigerfamilie. Plutselig er det ikke bare en person man gjør det slutt med, men en hel haug av folk. «Hvis det bare hadde vært meg og henne, så hadde vi ikke vært sammen.»

Er det en ting jeg er bombesikker på, så er det at barna har det best når mamma og pappa er glade. Hvis mamma og pappa ikke fungerer sammen lenger, så går det utover barna. Dermed tror du at du gjør en god gjerning ved å tvinge deg til å bli i et forhold som er dødt, mens du egentlig gjør det vondt verre.

Ferier, turer, lørdager og andre utflukter er ikke hyggelig lenger. De er ikke det de var før og barn er synske. Jeg tuller ikke. De vet alt, selv om du ikke tror det. Å late som man er venner fungerer ikke. Og det kan faktisk hende at barnet føler at foreldrene må se hverandre på grunn av dem. Så får de det vondt fordi dere har det vondt. Da er det bedre å være glad en uke hos mamma, og etterpå en uke hos pappa. Det er bare en vanesak. Dessuten kan man heller være gode venner og spise middager sammens. Da blir stemningen ekte.

Mann deg opp

Dette er egentlig en liten shout out til dere som har gjort det slutt, på innsiden. Dere menn som har gjort det slutt med dama, men ikke fortalt det til henne. Mann deg opp og ta den støyten. Kommer det til å gjøre vondt for deg også? Bra! Det er faktisk meningen og hun får det mindre vondt. Da vet hun hvor hun har deg, selv om hun ikke har deg. Hun kan gå videre og leve sitt liv med en annen som fortjener henne mer.

Følg Manneposten på Facebook // Les flere Manneposter her.

1 kommentar

  1. Bra innlegg!
    Forferdelig mange drittsekker der ute som ikke fortjener dama si. :S

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *