Store muskler uten juks – Manneposten #42

I denne manneposten vil jeg gi et spark i baken til dere menn som ønsker å få store muskler. Det er mange som faller for fristelsen med steroider for å få raske resultater. Sannheten er at det ødelegger dine indre organer, og veldig mange ender opp med psykiske problemer.

Etter å ha trent hardt i to og en halv måned, spist sunt og hatt fokus på resultater, kan jeg selv bekrefte at kroppen kan utrette mirakler på kort tid. I dette fitnessmiljøet av steroider og andre greier, er det vanskelig å ikke bli anklaget for å ta dop.

Når man skal bygge muskler må man ha tålmodighet. Riktig type trening og kosthold er faktorer du må prioritere i hverdagen for å få resultater. Du må prioritere det i første rekke, for man må legge om livsstilen sin. 

marbella_ posering_6

På bildene ser du Simen og Christian Egner. Ingen av disse guttene har brukt steroider eller annet dop for å vokse i muskelmasse. Da jeg begynte på mitt fitnessprosjekt i januar fikk jeg høre så mangt. Folk på siden av bransjen fortalte meg at det var dop som måtte til. At til og med jeg kom til å gjøre det. At coachen min så klart brukte det og at det ikke gikk an å bli så stor uten å bruke sterioder.

Bullshit. 

Christian har trent hele livet sitt. Han startet å trene som 12-åring med Bruce Lee som sitt største forbilde. Christian stilte første gang i 1996 og veide 84 kilo. I fjor stilte han med akkurat samme vekt som den gang.

Han er 43 år og bare det sier hva trening og kosthold er godt for. En sunn livsstil holder liv i deg lengre, det tør jeg påstå.

Å bli anklaget for å bruke steroider gang på gang må være slitsomt, men selv orker han ikke ta stilling til det. Så lenge han selv vet hva som er sant er det ikke viktig hva andre tror.

I 2010 ble Christian testet for dop når han vant pro-kort i Natural Bodybuilding. I tillegg gikk han gjennom en spørreundersøkelse med løgndetektor. Han ble også testet under VM i fjor. I tillegg har han alltid trukket ball på de internasjonale konkurransene. Det vil si at du kan bli testet og er klar over det. Burde ikke det holde som motbevis?

Simen er 24 år og begynte å trene skikkelig for å bygge muskler for to og et halvt år siden. Christan Egner er Simens store idol, og det er et sunt forbilde. Simen har allerede like store lår som Christian, så det er faktisk mulig. 

marbella_ posering_5

Da jeg var på første møte med Team Partner ble jeg stolt. Christian understrekte klart og tydelig at Partner Gym tar avstand til dop. Vi skal trene skikkelig og spise rent. Det skal være ekte ,vi kjører en ren profil som vi alltid har gjort, sa Christian.

Det var en glede å forlate det møtet. Og det var en fryd å fortelle dette til dem som hadde påstått noe annet. Med dette innlegget så håper jeg å inspirere en utrent mann til å trene. Sette seg mål og ha tålmodighet. Forstå at det er mulig å bli ‘biff’ uten å jukse. Kom igjen, gutta. Kan disse guttene, så kan dere også!

Se alle mannepostene HER!

8 kommentarer

 1. Så bra at du tar opp dette! Et veldig viktig tema!
  Forresten, liker ikke så godt kommentarfeltet her, Disqus…Men det er vel den kommentarformen United Bloggers har valgt, så er vel ikke så mye å gjøre med det… Det er jo derfor du får så lite kommentarer nå, du må logge deg inn på Face,Twitter, Disqus etc. for å kommentere! Synes denne foren egner seg best for nettaviser og diskusjonsforum, ikke blogger.

 2. Egner er nok godt trent, han – men han er jo ikke noe bevis på at man kan bli stor uten doping, da. Det kan man sikkert, men å trekke frem en fyr på 84kg blir jo meningsløst. For meg er man ikke stor før man bikker 130-140kg kroppsvekt.

 3. Wooow, jeg trodde Christian var 26-28 år jeg! 😮

 4. Haha må le… Sorry, men vært i miljøet i flere år og må nok skuffe deg. Men skal ikke komme med navn for å sverte noen, men skjønner man ikke kan blogge åpenlyst om at gutta(og mange jenter) faktisk tar ting. =) Btw, heller ikke noe problem å teste negativt på en dopingtest, alt handler om timing og kunnskap =)

 5. stian88

  Jeg kan fortelle deg at selvom du kanskje ikke har vært i kontakt med de kretser hvor det er mest bruk, er det definitivt bruk, også i fitnessgrenene ikke bare bodybuilding. Det å teste negativt på et stevne for steroider er helt meningsløst, man kutter bruken en god tid før stevnet uansett. Hvis noen tester positivt på et syntetisk hormon er de tatt fordi de ikke har gjort leksa si og sjekket opp tiden det tar før stoffet er ute av kroppen igjen.

  For noen år siden testet man faktisk vinnerne, og alle testet positivt(!), så etter vinnerne ble disket var det jo egentlig 2.plass man ville ha, for da vant man og slapp test! Når man så dette valgte man rett og slett å legge ned all testingen, fordi man hadde ikke råd til å teste alle. Så nå er det fritt fram.

  I fitness kan man nok komme til toppen med ekstremt gode gener(etter flere år med trening), men spesielt i kroppsbygging er det flere som kurer med både DECA, Tren , Nandrolon og andre syntetiske former for testosteron, også i Norge, Når gutt alder 19-22 er 175 høy og veier 95+ i konkurransevekt etter «to år med trening på kroppsbygger gym» så bør man forstå at det er ugler i mosen.

  Innen flere grener er det og bruk av stoffer folk kanskje ikke ser på som «bol», dette kan være diuretika, og andre former for vanndrivende stoffer med store doser av effendrin. Det er ingen tvil om at å få en trent og muskuløs kropp som gjør seg på stranden / scenen er fullt mulig med bra trening og kosthold, men ikke prøv å hvitvask et miljø du ikke er på innsiden av. Tro meg, du har enda ikke deltatt eller vært hos alle klubbene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *