Fra en venn av meg, til dere

Men ordene mine, de vil jeg dele med deg Hun spurte om jeg ville skrive, da lo jeg for meg selv. Det er jo nettopp dette jeg vil unngå. Internett, forumer, blogger, medier. Sosiale eller usosiale. Men tanken bak spørsmålet, den klarte jeg ikke å unngå. Tanken bak spørsmålet var god, den var ment godt. Hvordan skal jeg kunne si nei til en god intensjon? Det tillot ikke magefølelsen min meg. Den fikk meg heller til å gå å hente penn og papir, noen stearinlys og skrivelyst. Bare fordi hun spurte med god intensjon.  Vel, nok om meg, og over til deg. Ettersom jeg fikk sjansen til å skrive, fra innerst der inne, til ytterst der ute – så skal jeg jammen meg benytte meg av den. Jeg ønsker å stille deg noen spørsmål, ja, deg ja. Du som leser dette. Og jeg ønsker at du leser hvert spørsmål, og svarer på de for deg selv. Før jeg begynner så vil jeg bare si takk for anledningen, både til å skrive, til at noen leser det jeg skriver, og til at jeg er så heldig at jeg får lov til å stille spørsmål. Det er noe av det beste jeg vet! Ok, nå er jeg klar, er du? La oss begynne.  Hvor har tankene dine vært i dag? Har de vært på samme sted som du har vært – eller har de vært alle andre steder? Har du hatt flest gode, vonde, eller nøytrale tanker? Har tankene handlet om deg, eller om noen andre? Eller kanskje om ting, eller gjenstander? Hvor mange ganger i dag har du gjort noe med god intensjon? Ovenfor deg selv, eller mot noen andre? Hvordan føltes det da du, eller det andre mennesket tok imot den gode intensjonen? Ble det godt tatt imot, eller trengte personen tid på å innse at intensjonen var god? – akkurat som jeg trengte, da jeg ble spurt om å skrive. Det kan ta litt tid, og det er ikke alltid like lett å ta imot – men det er fortsatt alltid verdt å forsøke, samme hva man forsøker, så lenge intensjonen er god!   La oss sammen ta en pause ifra spørsmålene og lage oss en kopp te. Helt seriøst. Kom tilbake når du har gjort den i stand!   Kjenn så deilig den lukter. Og koppen varmer hendene mine. Og for en flott farve det varme vannet har fått. Også smaker det veldig godt også. Tenk så heldig vi alle sammen er, som til enhver tid kan lage oss en deilig og varm kopp med te, og kan bruke så lang tid vi vil på å nyte alt den har å dele med oss. Er du klar for noen spørsmål til? Der stilte jeg allerede et, så jeg håper du er klar. Også håper jeg at teen gjorde deg godt, hvis du lagde den. Når var sist gang du spurte moren, faren, bestemoren eller bestefaren din om de kunne fortelle deg en historie ifra sitt liv? Når var sist gang du sa, med munnen din, ikke fingertuppene dine, at du er glad i noen? Har du noen gang tenkt at du skal besøke et gamlehjem, om så bare for en time. Hvorfor ble det ikke noe av? Eller kanskje kreftavdelingen for barn, på det nærmeste sykehuset? Hvorfor ble det kun med tanken? Hva med alle de som bor på gata? Ja, det bor faktisk folk på gata, her i Norge. Når var sist du gikk forbi en av dem og tenkte at det er sikkert noen andre som gir mat, eller noe varmt å drikke? Eller en samtale?    Er du klar over hvor mye noen ord, med god intensjon kan bety for han eller hun som sitter der? Eller for Ellen på 87 år, som ikke har noen familie igjen og tilbringer sin siste tid på et aldershjem. Hvor det er tre pleiere fordelt på over 20 pleietrengende. Eller han gutten, han som ikke engang er 10 år, og som ikke vet om han noen gang blir 11. Når var sist gang du smilte til en fremmed og nikket et vennlig hei, før dere fortsatt videre i hvert deres liv? Det er ikke sikkert at dere noen gang sees igjen, så hvorfor det morske blikket da øynene deres tilfeldigvis møtes?    Når var sist gang du gjorde noe godt for noen andre – uten engang å tenke at du skal ha noe som helst igjen for det?    De av dere som har opplevd og erfart dette, vet like godt som meg at da er selv et smil verdt mer enn alt gull og glitter i mange mils omkrets. Tenk det, bare et lite smil. Uten at jeg skal gjøre dette noe lenger, eller bruke mer av tiden som du kan bruke på gjøre noe godt for deg selv, eller for noen andre, så vil jeg bare si tusen takk for at du ga meg av din tid. For at du leste mine ord og tanker, for koppen med te vi delte, og for at du tok imot mine gode intensjoner. Tusen takk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *