Gleden av å gi noen man lager selv

(annonselink) Toppen jeg har på meg finner du HER// I dag skal jentungen i bursdag til sin beste venninne. Dette har hun gledet seg til i over en uke. I går lagde vi et bursdagskort som vi brukte litt tid på. Nå gleder hun seg mer til å overrekke kortet, enn å gi henne selve bursdagsgaven. Å vedlikeholde gleden av å lage noe selv, tror jeg er viktig. Det er så lettvindt å bare kjøpe alt ferdig, noen ganger strekker ikke tiden til. Søndager er geniale for slikt som dette. Å lage et nebb i et brettet ark, er lett. Vi teipet sammen to A4-ark slik at kortet ble stort. Jeg hjelper til å skrive på utsiden og forklarer henne hvor hun skal klippe slik at vi kan lage et nebb. Som regel har jeg brukt dette til påskekort, for å lage en kylling på innsiden. Nå er det jo ikke påske, så jeg tenkte at en Donald Duck-unge kan gjøre susen.

Jeg tegnet raskt opp en liten figur for henne, som hun selv fikk fargelegge.


Etter at hun fargela genseren lyseblå, gikk jeg over med en mørkere blå i kantene. Både på genser og hatt. Dette gir litt mer dybde uten at man er noen spesialist på skyggelegging. Hun klarer fint å skrive selv, med litt hjelp til å forklare bokstavene. Jeg satt ved siden av og skrev en og en bokstav på et annen ark, så kunne hun tegne dem etter. De fleste bokstavene vet hun jo hvordan ser ut. 

Ellers har jeg jo tusenvis av klistremerker liggende blant en haug med fargeblyanter og annet hobbylignende greier. Det verste er at mor selv tar stor glede av å sitte med sånt. Kanskje vi inspirerer noen andre barn til å få tegne med mamma eller pappa. Kort er fint å lage til venner uten at det er bursdag også! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *