Kvinneposten #8956

Hvor mye sminke liker guttene at vi bruker? Hvordan ser vi best ut for ham? Vi får hele tiden høre at vi ikke klarer å bestemme oss. At jenter er et mysterium og at guttene aldri klarer å forstå seg på oss. Og hva er det egentlig menn vil ha fra oss? Er de så mye bedre de da? Vil de virkelig ha oss naturlig, uten sminke? Eller liker de at vi pynter oss?  Menn som liker oss naturlige Dette synes jeg er meget interessant, for det er faktisk mange menn som ikke skjønner når vi faktisk har på oss sminke. Her er mitt private eksempel: 

 • Med festsminke: «Du er hot, men jeg liker deg også uten sminke.»
 • Med hverdagssminke: «Jeg synes du er så naturlig vakker uten sminke!»
 • Uten sminke: «Du ser litt sliten ut i dag, har du sovet dårlig?»
 • Ergo, dere menn skjønner ikke alltid. Men så er det så utrolig individuelt. Menn som ser detaljer, halleluja! Det er ingenting som føles bedre enn å få komplimenter for små ting ‘kun vi’ tenker på. Noen menn kunne brukt en uke av livet sitt, til å analysere dette rundt kvinnen. Da ville de blitt hyllet for det detaljerte øyet sitt, ofte.    Menn med forskjellig smak Bondeguttene er nok de som virkelig liker oss best uten sminke. Jeg lurer på om det er fordi de har sett oss så mye uten, at det blir skummelt med? Jeg har familie i Vesterålen, ut på landet. Jeg har bodd i Oslo i mange år, i sentrum. Jeg har bodd i Trondheim, uten sentrum. Og jeg har bodd i Bodø. Med disse stedserfaringene får man se litt av hvert. Det er ingen tvil om at man pynter seg mer i byen. Gutter i byen kler seg også bedre enn mange av de utenfor byen.  En ekskjæreste ringte meg nå, mens jeg skriver. Jeg spurte ham om han likte jentene best med eller uten sminke. Han lo litt, så sa han:  ? Det kommer jo an på om hun er naturlig pen, eller ikke.  Fysj og skam. Jeg tror at jenter som tar vare på huden sin, steller seg og har litt sommerfarge i ansiktet, er naturlig pen. Dessuten kan jeg jo bare referere til første avsnitt, når det kommer til naturlig pen. Menn vet jo ofte ikke om man er det eller ikke.    Sofakroken med kjæresten Dette er plassen gutten skal få ha deg uten sminke. Vite at du er komfortabel og vite at han elsker deg både med og uten sminke. Selv om han setter pris på at du pynter deg litt i hverdagen. Jeg tror det er viktig å ha denne komfortsonen hjemme. At man kan slappe helt av, ha den store joggebuksa på og gå uten BH, selv om det henger litt. Og ikke få totalt angst om en promp ikke ble like lydløs som man håpet på. Ja, gutter. Jenter fiser, de også. Og til de menn som aldri gjør dette lydløst, og ler av de høye prompene sine: Det har aldri vært morsomt. Jeg lo kanskje da jeg var liten, en gang. Pappa ba meg dra han i fingeren, så slapp han en promp. Hadde han gjort det nå som jeg er voksen, da hadde jeg blitt kvalm.    Menn som forventer at vi skal pynte oss Ja, vi har dem som forventer at vi hele tiden skal være flotte. Jeg har bare en ting å si til dem, og det er at de burde være like velstelte og velkledde selv. Først da er det greit å forvente litt.  Dessuten er det mange menn som burde gi kjæresten sin en grunn til å pynte seg. Om han selv går hjemmefra velkledd til jobb, så er det større sjanse for at du også gjør det. Og jeg tror mange jenter synes det er stas når man har en anledning til å pynte seg. Det kan vi kanskje være flinkere til å la dem vite også. En gang i måneden er det fint å gjøre noe ekstra. Tenk om mannen var den som sørget for barnevakt (for dere som har barn), uten å gi deg noe av jobben. Så sa han bare at: «På fredag skal vi teste en ny restaurant. Kle deg i noe fint.» Det skaper spenning. Du tenker kanskje litt på hvordan du vil se ut den kvelden, når han skal sitte og se på kun deg i noen timer.    De som har vært kjærester for lenge til å bry seg Ja, det synes jeg er trist. Foreldrene til en av mine beste venninner (som jeg vet leser at leser bloggen min), er et forbilde på dette området. De pleier å pynte seg for hverandre på fredagene. De lager middag hjemme, og pynter seg kun for hverandre. Hun sminker seg og tar på kjole, strømper og pensko. Han tar på finskjorta si og tenner lys ved bordet. Så spiser de sammen, minner hverandre om hvorfor de elsker hverandre, og snakker om uken som har vært. Er ikke det fantastisk? Noe av det verste jeg ser, er mødre som har sluttet å bry seg helt. De har lagt på seg 20 kilo, begynt å gå i bare store klær og håret vaskes sikkert ikke like ofte som før. I tillegg synes det at det er helt greit, for de har født barn og er stolt av det. Hallo? Hva med han mannen som ble forelsket i den nydelige jenta? Hun som gikk i sommerkjole og smilte med flettene sine når hun var nyforelsket? Hun som pyntet seg og nesten alltid var på sitt beste? Jeg synes det er kjempetrist at disse mennene mister det ytre de forelsket seg i. De fleste finner seg jo i det, for de elsker kjæresten sin.  Da jeg var gravid, la barnefar på seg syv kilo. Han spiste mer fordi at jeg spiste mer? Jeg gjorde jo heller ikke det, men han så på det som greit, siden jeg også vokste. Før jenta kom til, hadde vi en samtale. Vi snakket om det å alltid passe på kroppen vår, for oss selv, og for hverandre. Så begynte vi med gode treningsrutiner sammen. For dette gjelder jo så klart ikke bare kvinnen, det er også mange menn som tillater at øl-magen kommer, fordi hun elsker ham uansett.  Man kan si hva man vil, men når man er lat eller lite aktiv, så har man ikke like mye energi i hverdagen. Humøret er ikke like godt og sexlivet er heller ikke like aktivt (dette kan jeg komme med en egen post på, tror jeg). Og til deg, som savner at kjæresten elsker med deg slik dere gjorde en gang. Kanskje du skal gjøre noe for å vekke oppmerksomheten hans på ny?   Skap litt ny gnist i gammelt skråg Hva om du bestemmer deg for å pynte deg litt ekstra, hver eneste dag, i en hel uke. Sørg for at du selv føler deg sexy før du forlater badet om morgenen. Stå opp litt tidligere og tren om du har muligheten. Ta litt sol om du føler deg bleik. Tro meg, når du selv føler deg sexy og bra, så kommer han til å merke noe. Det er viktig at humøret er bra. Ingenting er mer turn-off en jenter som sutrer og klager over småting. La alt gli gjennom fingrene dine i en hel uke. Plei mannen din og vær ekstra snill mot han. Han kommer til å merke energien din, og energien hans kommer til å følge på. Ikke be om tjenester, eller hjelp til middag. Bare fiks en ekstra god middag hver dag. Planlegg middagen, mens du spiser lunsj på jobb. Overrask han. Dekk på bordet, mens ting koker. Boikott Facebook og mobilen, med mindre noen ringer deg. Denne er couple-killer nummer én. De som er i forhold burde lage regler på dette sammen. Arbeidstiden gir nok tid til sånt, i pauser eller uansett. Hjemme kan man pakke vekk sosiale medier, slik man pakker vekk jobb. Men jeg lover deg, at hvis du tenker at du ikke får tid til å ligge foran med trening, sminke, middag, ha det fint og rent. Ja, hvis du normalt sett bruker «litt» tid på sosiale medier, så lover jeg deg at du får mye tid når du legger det vekk.  Jeg sier ikke at du skal være enig, men før du har testet dette i en uke, så kan du ikke være uenig heller. Det kan vi vel være enige om? Jeg konkluderer med et lite spørsmål til kvinnen: Ser ikke han på deg med gnist i øynene, slik som han en gang gjorde? Pynter du deg kun for ham, slik som du en gang gjorde?
  Morgenkjæresten Dette er vel noe av det beste guttene vet om? Tidlig på morgenen, når hun er uthvilt. Uten sminke, litt bustete på håret. Kanskje litt trøtt i ansiktet, men så god og kosete som hun er! Om hun da tar på den største skjorta hun finner, kanskje det er kjæresten sin, og så trasker hun litt rundt mens hun lager frokost. Han beundrer sin eiendom, som tilliten hennes har gitt ham. Og han elsker at akkurat den jenta der, hun er ingen andre sin kjæreste. Det er jo kjempesunt. Men det er hans hemmelighet. Slik den vakre jenta er på morgenen, det er bare han som får se henne akkurat slik. Det at han er den eneste som får se deg slik, tror jeg betyr utrolig mye for mannen. Når vi til hverdags går med sminke og er fine i heler eller med velstelte håret som lukter så godt, det er da de er stolte haner. Vi går rundt som en uåpnet pakke. Innsiden av pakken er den morgenkjæresten, som bare han får lov til å snuse på, kysse på og kose med.  Ja, jeg prater faktisk i telefonen mens jeg tar disse bildene med selvutløser. Travel morgen. Merk hundeskålene som står på kjøkkengulvet også!  Vi har godt av å pynte oss litt. Fordi vi føler oss litt ekstra bra de dagene vi gjør det. Vi blir litt gladere av å se oss selv i speilet, og vi stråler litt ekstra. Vi slipper å få totalt angst, når noen drar frem de tusen sosiale mediene sine, og deler bilder uten å fortelle om det.  Jeg har mine erfaringer med menn, og det er aldri noen som har foretrukket meg ustellt foran velstelt. Jeg synes det er fint å fikse neglene, både på hender og tær. Rense huden og stusse håret før det ser elendig ut. Ta etterveksten før den får håret til å se skittent ut og intim-stelle seg. Selv om man har vært gift i 10 år (noe jeg ikke har, men jeg har venninner i alle aldre). Også nappe brynene da, for de av oss som må gjøre sånt. Gutter vet ikke hvor mye greier vi faktisk gjør for å se bra ut, så det er på sin plass at de setter pris på det. Komplimenter kommer aldri til å gå ut på dato, men de må man repetere. Uendelig! Det er vel de fleste enige i? Og hvis man er velstelt og renslig, så er det helt i orden å gå uten sminke. Man kan også kle seg fint eller føne håret, uten å sminke seg.  Og meg selv? Jeg er ikke så ofte midt i mellom, men veldig ofte enten eller. Jeg elsker å sminke meg og pynte meg. Når jeg har lyst. De dagene jeg ikke har tid eller lyst, så gjør jeg det ikke. Men som regel, så har jeg nesten alltid fikset brynene mine, selv når jeg går «uten sminke». På sommeren orker jeg sjeldent å ta noe mer i ansiktet. Men når jeg er vinterbleik og skal gå «uten sminke», så tar jeg likevel litt pudder i ansiktet, for å ikke se død ut.  Og til guttene som ikke skjønner dette: Vi jenter er ofte bleikere i ansiktet enn resten av kroppen, fordi vi renser ansiktet vårt. Noe dere også burde gjøre! Når det kommer til at jeg har et barn, og liker å holde kroppen i form. Ja, jeg har ikke drømmekroppen, eller en kropp som kan gå på Victoria Secret sine løpere (jeg kunne aldri blitt så tynn heller). En som er kraftigere enn meg, kan gjerne si at jeg har drømmekroppen. En som er mer ‘fit’ enn meg, kan gjerne si at jeg klarer å bli enda bedre.  Det jeg skal frem til, er at jeg brukte mye energi på å komme meg tilbake i form etter fødsel. Jeg har ingen supergener, jeg er ikke bygd av noe annet enn andre kvinner. Jeg bestemte meg og jeg jobbet hardt for det. Til de som tenker: «Ja, det er lett for deg og si», så er det kun lett for meg å si, fordi jeg har jobbet hardt. Og det føles godt når man har jobbet hardt. Kan jeg, så kan du. Og du tror kanskje jeg har så mye mer tid, fordi at jeg er selvstendig og ikke har faste arbeidstider? Nei, tvert i mot. Jeg må bare planlegge veldig nøye. Jeg jobber oftere, og i mange timer, bare mer oppdelt. Jeg jobber sent noen ganger, og jeg kan jobbe på natten når jeg har barnefri. Alt handler om prioritering og planlegging. Om du «snart» skal begynne å trene, så kan jeg fortelle deg at du ikke kommer til å gjøre det. Du kommer til å være 10 kilo tyngre om fem år, hvis du fortsetter slik du har gjort til nå. Kjentes det ekkelt ut? Så kom deg på trening med en gang. Ja, hvorfor ikke akkurat nå?

  Og til dere menn, som ønsker at dama skal pynte seg mer i hverdagen. Jeg har et tips som garantert funker: Fortell om en kvinnelig kollega som hadde sminka seg veldig fint, eller som hadde kledd seg veldig stilfullt. Det setter nok sminkekosten i sving! Nå kommer spørsmålet til guttene: Hva liker dere?
  Likte du innlegget mitt? Vis meg det, ved å dele det med noen.  

  Skriv en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *