Malta-time with pictures

Vi ankom søndag kveld i strålende humør på en liten vin-tipsy sky. Vi bor i Saint Julian i Bay Street. Første kveld gikk til en kort spasertur igjennom partygaten. Til min forundring er det veldig mange gutter her og de fleste ser ut til å være litt for ung til å drikke alkohol. Vi endte opp på et lite tak med tepper vegg til vegg. Her satt vi på noen puter og bestilte jordbær i ‘shisha pipe’. Dette er altså en vannpipe, for de som ikke visste det. Vannpipe er et instrument for å røyke med. Mest vanlig er i den arabiske verden. I Egypt blir den kalt for «shisha», og er meget populær på uterestaurant eller kafé. Den er også kjent som «hookah» eller «narghile». Det ble med røyking og vodka. Her kjøper vi en flaske og blander våre egne drinker. Når vi er ferdig får vi ta med oss flasken hjem, så da er det bare å kose seg med en drink på verandaen før vi tar kveld. Dag 2 Vi spiser frokost før vi trasker ned til St. George’s Bay for å ligge på solsenger og bade. Deilige og varmt i vann som på land. På bildet er Spezy og Fredrik. Dagen tikker og går, vi tar en strandpause for å spise. Det ble en døsig dag. Slappet litt av på hotellet før vi heiv på fine kjoler og dro ut for å spise. Vi spiste på Hugo’s Terrace. Argentisk steik med peppersaus og en flaske rødt fra Bordeaux. Nydelig stemning og god musikk. Jeg vil absolutt anbefale å en middag her om du ender opp i Malta. Det ble litt drinker etter dette, deretter verandaen igjen, så senga. Dag 3 Vi spiser frokost på samme plass som dagen før. Derfra tok vi en taxi til Sliema. Her kjøpte vi billetter til en guidet Harbour-tur. Fantastisk fint å se kysten fra båten og inn mot land. På båten bestilte vi en kopp vin, men hva vi egentlig fikk er usikkert. Han hadde i alle fall Jack Daniels opp i den koppen og noe mer. Gjorde susen til to fnisne jenter! Da vi kom tilbake på land badet vi ved nærmeste anledning. Ingen handduk med og shortsen ble jo så klart våt akkurat der bikinen var. I stedet for at det skulle se ut som om jeg hadde gjort på meg endte jeg opp med å gjøre hele shortsen våt. Vi spiste også her før vi tok en taxi tilbake og plasserte oss på Saint George’s Bay for en ny drink. Cosmopolitian, takk. Vi ble forundret da det sto fire drinker foran oss, men fikk beskjed om at dette var Happy Hour. Alkoholen er forresten billig her nede. I Norge betaler vi 105 kroner for ett glass vin. Her koster et glass under 25 kroner. Dag 3 Det er i dag. Vi våknet 06:30, men prøvde sovne igjen til ingen nytte. Klokken 07:30 endte vi opp med å gå til frokost på samme plass som før. Etter det har vi vært og fått en overhaling på føttene. Det er det samme som Shellac, men det heter Gelish. Beina mine stråler med fransk pedikyr og Spezy sine er knall rosa på fingre og tær. Min behandling kostet 35 Euro. Fornøyd med det! Salongen vi endte opp på ligger inne på senteret i Bay Street. Dag 4 Denne dagen er ikke mye å skrive om. Strand. Ping pong-ball. Bading. Mat på Hugos, igjen. Vi bestilte Platters. Anbefales om du ikke er veldig sulten! Dag 5 Blue Laguna! Fantastisk. Vi dro fra land 09.00 og var tilbake før 13.00. Perfekt tur hvor de stoppet opp et par ganger slik at vi kunne snorkle. Hadde jeg hatt vanntett kamera skulle jeg tatt bilder under vann og. Klart og blått, eller grønt. Nesten som å være i et basseng. Og kino, faktisk. Jeg så Worlds War Z. Steike ta! Om du har sett noen så redd i en kinosal? Jeg satt opp toppen av stolen. Altså, der du skal ha hodet ditt. Du vet når mora til Tom i Tom & Jerry ser en mus? Når hun hopper opp på bordet og vimser som en gal med kosten? Der har du meg, uten kosten. Jeg var livredd. Her har de og pause mitt i filmen. Når alt er på det verste, så klart. Jeg var pissredd inne på toalettet og trodde så klart at zombier skulle hoppe frem fra hvor som helst. Til tross for at jeg var livredd, anbefaler jeg filmen. Den er faktisk dritbra. Hilsen ei som sluttet å se på skumle filmer da hun passerte 18 år. Jeg kjenner faktisk adrenalinet i skrivende stund. Den satt dype spor. Dag 6 Meg, meg, meg. Tok tatovering og piercing i tragus. Betalte 80 Euro for hele pakka Greit nok det? Får noen innfall. Jeg gikk egentlig bare forbi den sjappa alene og tenkte som så: – Tja, kan jo ta en tattis mens jeg spaserer forbi her uansett. Den var vond, men den tok 4 minutter. Ikke tull! Familiebedrift. Ligger på venstre side av veien om du går oppover partygata i Bay Street og følger den rett frem. Pappaen til han her og to av hans brødre jobber her. Det er faren som har startet med tatovering som yrke fra veldig ung. Herlige folk! Fortsetter man videre kommer man til litt mer eksklusive butikker. Denne sjappa har outlet i kjelleren. Sjekk ut om du liker merkevarer! Jeg kjøpte meg et skjørt til grisepris, som egentlig kostet mange tusen. Shopping-innlegg får komme senere. Kofferten er ennå ikke pakket ut. Heh.. Vi reiste ut til Sliema igjen og fikk sjekket ut shoppingsenteret ‘The Point’. Snadder i fleng over fire etasjer! (Ja, jeg fikk to rastafletter fiksa på den ene siden. Likte det faktisk og vurderer gjøre det igjen.) På kvelden hadde jeg fikset billetter til en boksekamp som skulle foregå i Valletta. Da vi ankom hadde politiet kommet for å stoppe kampen. Noe hadde gått galt og utøverne måtte se ringen med alt annet ble rigget ned. Vi hadde handlet inn øl og kos, så vi ble sittende og høre på musikk mens de rigget ned. Vi møtte flere norske og dro samlet tilbake til St. Julian for å teste ut Havana Club. Sweet. Her mistet jeg mobilen. Alderssnittet her var nok 18, men vi fikk danset fra oss litt til tross. Dag 7 Hjemreise, siste dag. Det ble ikke tid til mer enn frokost og pakking før vi fartet mot flyplassen. Fantastisk uke. Alt i alt kan jeg vel bekrefte at Hugos plasser (ja, de er mangt) er en god plass å spise og drikke drinker på. Håper det finnes noen tips her inne. Ellers er det jo flott om at alle som har vært på Malta, Gozo og rundt, legger igjen tips i kommentarfeltet, så kan man lese seg frem. Jeg fikk anbefalt å teste en vin i Valletta, som heter det samme. Dette rakk jeg ikke selv, men da rekker kanskje noen andre det (?).  

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *