Når du har såret andre mer enn deg selv

Tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa Ikke vri deg unna, ikke være likeglad Ikke late som du ikke mente det du sa… Litt sånn jeg må si til meg selv nå. Noen har det vondt på grunn av meg, og det skjærer i hjertet mitt. Om man kunne tilfredstille alle sammen hele tiden, i tillegg til seg selv, da hadde livet vært komplett? Men så er det vel ikke noe futt i oss om alt er komplett? Hva skal man da strebe etter? Vi skal vel være her alle sammen av én og samme grunn. Den grunnen vet ingen hva er. Eller så trenger det ikke å være noen grunn i det hele tatt. Vi bare er, og slik skal det være. At vi ble utstyrt med følelser i tillegg til alle de andre sansene vi kom til med, er noe vi må lære å sette pris på. Sette pris på de gangene man kjenner smerten bore seg inn i  magen og gi en følelse av kvalme og ubehag. De gangene noe kiler deg fra innsiden og du stråler, og de gangene man ikke vet hva man føler. Jeg er sikker på at de gangene man ikke vet hva man føler minsker for hver gang man opplever ekstrem glede, eller bunnløs sorg. Hvordan skal vi vite at vi har det bra om vi aldri har vært helt nede på bunnen? Så mye spennende skjer i livet, periodevis, og man klarer ikke å tilfredstille alle rundt på samme tid. Jeg velger å si pass. Er det greit? Nei, det er som regel ikke det. Så får jeg kjenne på skyld og samvittighet jeg óg. Denne gangen er det jeg som er på den denne siden og her har jeg sjeldent vært. Men det er greit, jeg tar imot oppgaven, så får jeg komme ut av det slik det velger å ende. Det er noen år siden nå, men det kom en tid hvor jeg bestemte meg for å kjenne mer på følelsene og mindre på frykten. Igjen og igjen og igjen skal vi kjenne på dem. Beundre, utnytte, oppleve. Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det. Den setningen funker tildels godt og jeg gir ikke slipp på den. Verre er det når man selv må stå for følelsen man har sluppet fri. Skulle ønske jeg kunne pakket den finere inn.. Sendt den ut sammen med en oase av kjærlig trygghet. Men innerst inne er den uansett det samme…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *