I dag var mamma min

Jeg kan ikke huske en bedre dag enn dette. Det startet da mamma hentet meg i barnehagen. Jeg ble glad for å se henne, og var klar til å dra med det samme. Jeg skjønte ikke så masse da mamma tok frem regntøyet mitt. Vi pleier aldri å ha på det hjem, for det er så kort vei uansett. Hun fortalte meg at jeg skulle få hoppe i sølepyttene i dag! Det har regnet de siste dagene, og det finnes mange sølepytter ute. I flere dager ville jeg hoppe i dem da vi gikk til og fra barnehagen. Mamma sa nei. Men i dag skulle jeg endelig få lov til å hoppe så masse jeg ville. Det var så utrolig gøy!

Regn En er en, og to er to – vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag. Regn, regn, regn, regn øsende regn, pøsende regn, regn, regn, regn, regn deilig og vått, deilig og rått! En er en og to er to – vi hopper i vann, vi triller i sand. Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag.

Etter å ha løpt frem og tilbake i vannet og hoppet masse, skulle vi inn på butikken. Selvfølgelig vet jeg hvor butikken er mamma! I butikken satt jeg oppi det setet på handlevognen, også trillet mamma den baklengs slik at jeg kunne «kjøre rundt». Hun kjørte fort og lagde masse rare lyder. Det var noen mennesker som så på oss, men det brydde vi oss ikke om. Det var kjempegøy. Da vi fant det vi letet etter, plukket jeg det fra hyllen og la det i vognen. Vi handlet masse frukt og grønt og yoghurt. Jeg ville ha godteri, men det er ikke før på lørdag. Det gleder jeg meg til. Da vi var ferdige kom en nabo for å bære alt hjem til oss. Mamma er litt syk om dagen og trenger hjelp til mye rart. Jeg og mamma fokuser mye på å være takknemlig om dagen, så da hun hadde kjørt racebil i butikken med meg, ble jeg så glad at jeg kysset henne på hånden! Hjemme skulle mamma lage middag, og jeg ville ikke se på barne-TV. Da mamma skulle lage hvitsaus fikk jeg ta to store skjeer med mel oppi kasserollen hvor hun hadde smeltet smør. Etter at jeg hadde gjort det tok jeg masse mel i hånden og la på benken og tørket det på klærne. Mamma lo litt, men sa at jeg ikke fikk hjelpe til om jeg skulle grise. Jeg børstet også masse ned på gulvet og så på mamma. Da satt hun meg ned på gulvet og sa at jeg selv måtte vaske opp, så fikk jeg klut. Jeg elsker å vaske! Det er gøy! Så gjorde jeg det, også smilte mamma igjen og ga meg en ny oppgave: Mens mamma lagde fiskeboller i hvitsaus, og kokte gulrot og potet, fikk jeg lage til tilbehøret til desserten. Jeg fikk vaniljeyoghurt og rosiner, så blandet jeg det og rørte det rundt. Etterpå satt mamma det inn i kjøleskapet, det var gøy å hjelpe mamma. Jeg spiste opp all middagen min, også fikk jeg dessert. Mamma blandet druer, blåbær, bringebær, og pære med mitt tilbør oppå. Jeg fikk strø kanel på toppen. Jeg elsker kanel. Etter maten, ville jeg kose. Jeg fikk smoothie på den nye drikkeflasken min, også så vi på barne-TV. Mamma får litt vondt når jeg ligger oppå henne, men det bryr jeg meg ikke om. Hun sier AU, men jeg sier KOS! Så får jeg det som jeg vil, for hun klarer ikke å si nei når jeg er søt og vil kose. Etter barne-TV og kos, gikk vi ut på verandaen. Det regnet masse! Vi satt i sofaen ute og ballet oss inn i et teppe. Det var så hyggelig. Så hørte vi på regnet, så på en mann med en paraply som gikk nede på veien og hørte to hunder som bjeffet. Vi lo og tullet litt, da mamma plutselig sa: – Se! Tanna di! Den kommer ut igjen! Jeg måtte se i speilet, og løp inn igjen. Den er på vei ned igjen etter at jeg slo meg før påske! Jippi! Så lekte vi inne på rommet mitt. Vi bygde et hus to ganger før var vi ferdig å leke. Jeg fikk dusje lenge mens mamma ryddet på kjøkkenet, også var det kveldsstell. Tannpuss og fluor. Også nuss. Alltid nuss. Puss, puss, så får du en nuss. Da pysjen var på, satt jeg meg i stolen min for å lese litt i avisen min. Siden mamma leser avisen, har jeg også fått meg en Hello Kitty-avis. Når mamma er syk får jeg sove i hennes seng. Hun kan ikke løfte meg opp i sprinkelsengen, så jeg får lov til å sove i den store senga. Det er så hyggelig. Mamma hoppet opp i sengen før meg, og lagde til en prinsessplass med mitt rosa trekk oppa hennes store hotellpute. Så sa hun at jeg skulle klatre opp i slottet. Det var så gøy. Vi så i en «pekebok», og jeg kunne gjøre mamma stolt med at jeg kan navnet på veldig mange ting som hun ikke visste. Etterpå tullet vi litt og jeg hoppet litt i senga. Så la vi oss ned og skulle sove. Vi pleier og passe på at fiskene ikke tar beina våre, så må vi gjemme oss inn under teppet med beina. Så hadde vi på lav musikk på radioen mens vi skulle sovne. Jeg lå nese mot nese med mamma, og strøk henne på kinnet. Mamma sa at vi skulle fly, og ba meg holde fast i henne. Så holdt jeg rundt mamma og lukket øynene mens mamma fortalte at vi lettet opp mot himmelen. Oppe i himmelen fikk vi vinger, og en hest. Hesten var hvit, og den hadde også vinger. Så satt vi på hesten mens den fløy rundt på de rosa skyene. Og nå flyr jeg enda i drømmeland. I dag var mamma min. Natta. Tina Odine.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *